İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER

İNEBOLU (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU

T.C.

İNEBOLU

(SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU

2014/9 SATIŞ

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazların cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

1 NO’LU TAŞINMAZIN

Özellikleri                          : Satışa konu taşınmaz Kastamonu ili Bozkurt ilçesi İlişi köyü (Yakaören) Çarşıda mevkii 110/2 parsel numaralarında 67,31 m2 yüzölçümü ile İki Katlı Taş Bina vasfında tapuya kayıtlıdır. Satışa konu parsel üzerinde koruması gerekli kültür varlığı olan 67,31 m2 iki katlı taş bina bulunmakta olup satışa konu taş bina Karadeniz sahilinde Abana-İnebolu karayolunun içerisinden geçtiği İlişi köyü çarşı merkezinde, ticari bölgede bulunmaktadır. Çevresinde köy konağı, muhtarlık hizmet binası, Merkez Camii ve sosyal tesisler bulunmaktadır. Denize yaklaşık 100 metre mesafede bulunmaktadır. Satışa konu 110 ada 2 parsel sayılı 67,31 m2 parsel arsanın tamamında bina vardır. Arsa üzerinde bulunan taş yığma iki katlı bina mevcut haliyle kullanılamaz durumdadır. Korunması gerekli kültür varlığı olan bina gerekli izin alınıp aslına uygun onarıldığı takdirde kullanılabilir duruma getirilebilir.. Mahalli rayiç, emsal alım satımlar, arsanın şehir içerisindeki konumu, ana yola ve ticaret merkezine yakınlığı, turistik bir köy olan İlişi köyünün merkezinde bulunması gibi nedenler göz önüne alınarak Mimarlık ve Mühendislik Hizmetleri Esaslarına göre III. Sınıf A grubu yapılardan olup 67,31x2=134,65 M2 inşaat alanına sahip binanın m2.si 550,00 TL den hesapla %78 oranında aşınma payı düşülerek 16.290,00 TL olarak hesaplanmış, arsa değeri m2.si 480,00 TL den hesapla 32.308,00 TL olarak hesaplanarak satışa konu 110 ada 2 parsel sayılı 67,31 m2 arsa ve üzerindeki iki katlı taş binanın toplam değeri 48.598,00 TL olarak hesaplanmıştır.

Adresi                                  : İlişi (Yakaören) köyü Çarşıda mevkii BOZKURT/KASTAMONU

Yüzölçümü                        : 67,31 m2

Arsa Payı                            : Tam

İmar Durumu                    : Bozkurt Belediye Başkanlığının 18/04/2016 tarih ve 96 sayılı yazısında taşınmazın Belediye sınırları dışında olduğundan imar durumu bilinmediği belirtilmektedir. Kastamonu İl Özel İdaresinin 05/05/2016 tarih ve E.5205 sayılı yazısında: Mevcut parsel tescilli olduğundan üzerinde yapılacak herhangi bir yapılaşma öncesinde Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunca projelerin onaylanması gerektiği, İmar durum belgesinde belirtilmeyen hususlarda 1/1000 ölçekli uygulama planı notlarına uyulması zorunluluğu belirtilmektedir.

Kıymeti                                               : 48.598,00 TL

KDV Oranı                          : %18

Kaydındaki Şerhler        : Korunması Gerekli Kültür Varlığı

1.Satış Günü                     : 14/11/2016 günü 14:30 – 14:40 arası

2.Satış Günü                     : 09/12/2016 günü 14:30 – 14:40 arası

Satış Yeri                            : İNEBOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI SİNEMA VE KONFERANS SALONU

                Satış Şartları:

1-İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50’sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50’sini rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

                2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin %20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

                3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

                4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

                5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

                6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/9 Satış sayılı dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.12/08/2016

Sami TÜFEKCİ

Yazı İşleri Müdürü

Satış Memuru

65714

(İİK m.126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedir.

Bu sayfa 3284 defa görüntülenmiştir.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125540

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111100

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130042

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116288

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign