İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER

İNEBOLU SULH HUKUK MAHKEMESİ SATIŞ MEMURLUĞU

T.C.

İNEBOLU

(SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU

2017/12 SATIŞ

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

TAŞINMAZIN

Özellikleri                          : Taşınmaz Kastamonu ili İnebolu ilçesi Aşağıhatıpbağı mahallesi Altıkulaç cadde mevkii 88 ada 4 parsel numaralarında 214,00 m2 yüzölçümüyle ahşap 2 katlı Ev ve Odunluk Ve Arsası vasfında tapuya kayıtlıdır. İnebolu Belediye sınırları ve imar planı içinde olup, ilçe merkezi ve deniz sahiline 600-650 metre mesafede bulunmakta, tüm kamu hizmetlerinden yararlanmakta, kamu kurumlarına yürüme mesafesindedir. Taşınmazda bulunan iki katlı binanın zemine oturum alanı : 88,00 m2 olup, bina giriş cephesindeki yol dikkate alındığında, yapı zemin kat ve birinci kattan oluşmaktadır. Bina soba ile ısıtılmakta olup, fiili durumda oturulmamaktadır. Ahşap karkas sistemle inşa edilen taşınmazın duvarları sıvalı, çatısı ahşap iskeletli oturtma çatı olup, İnebolu ilçesine özgü has yassı taşı ile kaplıdır. Binanın beden duvarlarında çürümeler, çatlaklar, kopmalar bulunmakta, ahşap saçak altı ve saçak alnı yapranmış, arka cepheye bakan duvarlarında sıvaları dökülmüştür. Bina ahşap karkas sisteminde bulunan yatay ve düşey elemanlarında bozulmalar ve yer yer deformasyanların olması bina stabilitesine etki etmektedir. III. sınıf A grubu yapılardan olan bina 100 yılın üstünde bir geçmişe sahip olup, hava koşulları, zaman ve kullanıma bağlı oluşmuş mevcut yıpranma ve deformasyanlar dikkate alındığında binada %80 oranında yıpranma olduğu tespit edilmiştir. Taşınmaz üzerinde 12,80 m2 oturum alanlı basit inşaat tarzında Kagir odunluk bulunmaktadır. Taşınmazın imar durumu A-3 Kat Konut alanı, plan fonksiyonu (Sit-Ticari) Kentsel Sit alanı olup; imar durumunda Ankara 1. Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından konulan bir takım kısıtlamaların yapılaşmayı olumsuz etkileyecek olmasından dolayı taşınmazın kıymetinde meydana gelebilecek kaçınılmaz değer kaybı, yeri, konumu, ulaşım imkanları, emsal alım satımlar dikkate alınarak taşınmazın arsa değeri m.2si 500,00TL.den hesapla 107.000,00 TL, taşınmazda bulunan binanın değeri m.2si 694,00 TL.den hesapla %80 oranında yıpranma payı düşülerek 24.428,80 TL, Kagir odunluğun değeri m2.si 133,00 TL.den hesapla %80 oranında yıpranma payı düşülerek 340,48 TL, çevre, konum, yapım kalitesi, şerefiye ve benzer etkiler toplamı 3.230,72 TL hesaplanarak satışa konu taşınmazın toplam değeri 135.000,00 TL olarak  hesaplanmıştır.

Adresi                                  : Aşağıhatıpbağı Mah. Altıkulaç cad. Arda sk. No:6 İNEBOLU/KASTAMONU

Yüzölçümü                        : 214,00 m2

Arsa Payı                            : Tam

İmar Durumu                    : Plan fonksiyonu (Sit, Ticari): Kentsel sit-Konut alanı, Taralı alanlar yola terk edilecektir. Parsel içerisinde E28 Envanter numaralı korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı bulunmaktadır. Yapılacak her türlü işlemde A.K.V.K.K.dan izin alınacaktır. Parsele başkaca bina yapılamaz. Proje onay aşamasında zemin etüt raporu aranacaktır. Afet bölgelerinde yapılacak yapılar hakkındaki yönetmelik hükümlerine uyulacaktır. Parsel meri imar kanunu, imar plan notları ve ilgili mevzuat hükümlerine tabidir.

Kıymeti                                               : 135.000,00 TL

KDV Oranı                          : %18

Kaydındaki Şerhler        : --

1.Satış Günü                     : 28/02/2018 günü 15:00 - 15:05 arası

2.Satış Günü                     : 27/03/2018 günü 15:00 - 15:05 arası

Satış Yeri                            : İNEBOLU BELEDİYESİ SİNEMA VE KONFERANS SALONU

                Satış Şartları:

1-İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50’sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50’sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

                2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin %20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

                3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

                4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

                5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

                6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/12 Satış sayılı dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.16/01/2018

Sami TÜFEKCİ

Yazı İşleri Müdürü 65714

Satış Memuru

 (İİK m.126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedir.

Bu sayfa 1836 defa görüntülenmiştir.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125668

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111218

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130192

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116420

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign