İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER

İNEBOLU (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU

T.C.

İNEBOLU

(SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU

2013/11 SATIŞ

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

TAŞINMAZIN

Özellikleri          : Taşınmaz Kastamonu İli İnebolu ilçesi Yeşilöz köyü Köyiçi mevkiinde 114 ada 7 parsel numarası ve 182,31 M2 yüzölçümü ile "Kargir fırın ve ahşap ahır bahçe" vasfı ile tapuya kayıtlıdır. Taşınmazın Doğusu: Kısmen yol ve kısmen de 114 ada 9 parsel sayılı Pakize DURSUN ve müştereklerine ait taşınmaz, Batısı: 114 ada 6 parsel sayılı Mustafa GÖCEN ve müştereklerine ait taşınmaz, Güneyi: 114 ada 9 parsel sayılı Pakize DURSUN ve müştereklerine ait taşınmaz, Kuzeyi: 114 ada ve 6 parsel sayılı Mustafa GÖCEN ve müştereklerine ait taşınmaz ile çevrilidir. Alanı 182,31 M2 olan ahşap tek katlı ahır ve kagir fırın ve bahçe vasfındaki taşınmaz üzerinde; 30M2 taban alanı oturumu ile konumlanan yaklaşık 40 yaşında Mimarlık Hizmetleri Esaslarına göre yapı sınıfı 2B olan bir ahır yapısı ve 15M2 tabana alanı oturumu ile konumlanan yaklaşık 40 yaşında, Mimarlık Hizmetleri Esaslarına göre yapı sınıfı 2B olan kagir bir fırın bulunmaktadır. Taşınmaz killi-tınlı az taşlı su geçirgenliği iyi karakterde derin toprak yapısında köy şebeke suyu ile sulanabilir vasıfta olup, %3-5 eğime sahiptir. Taşımaz üzerinde 1 adet incir ve 1 adet erik ağacı bulunmaktadır. Taşınmaz köy yerleşim alanı içerisinde bulunmaktadır.

Adresi                  : Yeşilöz köyü Köyiçi mevkii İNEBOLU/KASTAMONU

Yüzölçümü         : 182,31 M2

Arsa Payı             : Tam

İmar Durumu    : Belediye ve mücavir alan sınırları dışında olduğundan imar durumu mevcut değildir.

Kıymeti                               : 7.461,08 TL (Taşınmazın değeri yapılan itiraz üzerine Mahkeme Mahkeme tarafından tespit edilmiştir.)

KDV Oranı          : %18

Kaydındaki Şerhler:  -

1. Satış Günü     : 03/11/2014 günü 11:00 - 11:10 arası

2. Satış Günü     : 28/11/2014 günü 11:00 - 11:10 arası

Satış Yeri            : İNEBOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI TOPLANTI SALONU (SİNEMA VE KONFERANS SALONU)

 

                Satış Şartları :

                1-İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50'sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50'sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

                2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir.  Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

                3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi taktirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

                4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133'üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

                5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

                6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2013/11 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.06/09/2014

                                                                                                                             Sami TÜFEKÇİ

                                                                                                                             Yazı İşleri Müdürü

                                                                                                                             Satış Memuru

                                                                                                                             65714

(İİK m.126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

*: Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.

Bu sayfa 4004 defa görüntülenmiştir.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125540

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111100

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130046

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116288

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign