İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER

İNEBOLU SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU

T.C.
İNEBOLU
(SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU
2014/10 SATIŞ
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:
TAŞINMAZIN
Özellikleri    : Satışa konu taşınmaz Kastamonu İli İnebolu ilçesi Evrenye köyü Namazgah mevkii 107 ada 15 parsel numaralarında 854,48 M2 yüzölçümüyle Ahşap 2 katlı ev ve bahçesi vasfıyla tapuya kayıtlıdır. Taşınmazın bulunduğu köy İnebolu ilçesi Gemiciler köyü olup bu köy halk arasında eski ismi olan Evrenye ismi ile bilinmekte olup İnebolu-Abana arasında bulunmaktadır. Taşınmazın bulunduğu Gemiciler köyü İnebolu ilçe merkezine 11 km uzaklıkta olup merkezi bir  köy konumundadır. Yerleşim yeri köy olmasına rağmen bazı belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır. Deniz kenarında düz bir araziye sahip olan köy merkezinde sağlık ocağı, bakkal, kasap, manav, pastane gibi insan ihtiyaçlarına cevap veren kurum ve işyerleri vardır. Söz konusu köy Belediye mücavir alan dışında olmasına rağmen 2 katlı saçak kotu 6,50 m yükseklikte köy imarı uygulanabilmektedir. Taşınmaz tapuda bahçe vasfıyla kayıtlı olmakla birlikte mevcut durumu ve özellikleri nedeniyle arsa vasfıyla değerlendirilmiştir. Satışa konu parsel üzerinde 2 katlı ahşap bir ev, samanlık, fırın, kümes, su deposu bulunmaktadır. Ahşap ev çok eski bir yapı olmakta birlikte fiziki olarak iyi durumdadır, dış kaplaması boyalı ve canlı bir görüntüye sahiptir. Evin iki adet girişi bulunmakta, zemin katta 2 oda, mutfak, banyo tuvalet; birinci kattı 3 oda, 1 holl, mutfak, banyo, tuvalet bulunmaktadır. Evin inşaat alanı 106,8 m2 olup Mimarlık ve Mühendislik Hizmetleri yönünden 3A sınıfına dahildir. Samanlık, kümes, fırın, su deposu Mimarlık Hizmetleri yönünden 1A yapı sınıfına dahil olup toplam inşaat alanları 30m2.dir. Taşınmaz üzerindeki binalar yaklaşık 50 yıllıktır. Taşınmazın özellikleri ve yöresel rayiçler göz önüne alınarak arsasının m2.si 171,44 TL.den hesapla 146.492,05 TL, %70 oranda yıpranma payı düşülerek evin değeri 17.622,00 TL, diğer binaların değeri %70 oranında yıpranma payı düşülerek 900,00 TL bulunmuştur. Taşınmaz üzerinde değerleri toplam 500,00 TL olarak hesaplanan muhtelif yaşlarda 1 adet incir, 1 adet Trabzon hurması, 1 adet Kiraz, 2 adet Elma, 3 adet Kivi, 4 ocak Fındık, 1 adet Mandalina, 1 adet Dut, 1 adet Defne, 1 adet Erik ağacı bulunmaktadır.
Adresi        : Gemiciler köyü Namazgah mevkii İNEBOLU/KASTAMONU
Yüzölçümü    : 854,48 M2
Arsa Payı    : Tam
İmar Durumu    : İnebolu Belediye Başkanlığının 24/10/2014 tarih ve 1040 İmar durumu yazısına göre Belediye ve Mücavir alan sınırları dışında bulunduğundan imar durumu Belediyede mevcut değildir.
Kıymeti    : 165.514,05
KDV Oranı    : %18
Kaydındaki Şerhler:  -
1. Satış Günü    : 30/04/2015 günü 15:00 - 15:10 arası
2. Satış Günü    : 25/05/2015 günü 15:00 - 15:10 arası
Satış Yeri    : İNEBOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI TOPLANTI SALONU (SİNEMA VE KONFERANS SALONU)
   Satış Şartları :
   1-İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50'sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50'sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir.  Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi taktirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/10 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.26/02/2015
                                                                                                                           Sami TÜFEKÇİ
                                                                                                                       Yazı İşleri Müdürü
                                                                                                                           Satış Memuru
                                                                                                                                65714
(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
*: Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.            (Yİ-5)

Bu sayfa 2990 defa görüntülenmiştir.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125682

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111224

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130206

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116428

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign