İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER

İNEBOLU İCRA DAİRESİ

T.C.

İNEBOLU İCRA DAİRESİ

2018/87 TLMT.

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

TAŞINMAZIN TAPU KAYDI : Kastamonu ili İnebolu ilçesi Evrenye Köyü Yalcı Köyü mevkii 129 ada 50 parselde kayıtlı, Kargir 2 katlı Ev ve Bahçesi vasfında ve 520,52 m2 yüzölçümündeki taşınmazın tam hissesi satışa konudur.

Özellikleri: Taşınmaz İnebolu Belediye sınırları dışında, Evrenye Köyü, Yalcı Köyü Mevkiinde köy yerleşim alanı içindedir. İnebolu İlçe merkezine 19 km. mesafededir. Ulaşım imkânları açısında iyi konumdadır. Köyde elektrik, su mevcuttur. Fiili durumda Parsel üzerinde inşaatı natamam olan bodrum kat+zemin kat+1.kat+çatı kat olmak üzere 4 katlıdır. Zemin kat garaj ve depo, zemin, 1.kat ve çatı mesken olarak projelendirilmiştir. Binanın bodrum katı: 160 m2, zemin katı: 120 m2, 1. Katı: 160 m2, çatı katı: 70 m2 dir. Bina inşaat halinde olup, bina karkası bitirilmiş, 1.kat ve çatı katın tuğla duvar ve sıva işleri yapılmaktadır. Mevcut durumda bina tek bağımsız bölüm özelliğindedir. Binanın inşaat seviyesi bodrum kat: %20, zemin kat: %30, 1. Kat: %50, çatı kat: %50 dir.

Taşınmazın üzerinde bulunan yapının kapladığı alanın dışında kalan kısmının su tutma kapasitesi ve geçirgenliği iyi karakterde, killi-tınlı az taşlı toprak yapısındadır. Zirai açıdan bitki gelişimi için uygun toprak derinliğine ve fiziksel özelliklere sahip olup; doğu-batı bakılı yaklaşık %5-10 arasında değişen eğime sahiptir. 50 metre rakıma sahip, mevsimsel yağışlar ve köy şebeke suyu ile sulanabilir niteliktedir. Aslen tarım arazisi vasfında olmasına rağmen arsa vasfı özellikleri kazanmıştır. Üzerinde uzun yıllardır toprak işlemek suretiyle tarımsal faaliyette bulunulmadığından zemini tamamen çok yıllık çalılıklar ve yabancı otlar ile kaplıdır.

İmar Durumu    : Taşınmaz İnebolu Belediyesinin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ve Mücavir Alan Sınırları dışında bulunmaktadır. Kastamonu İl Özel İdare Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, köyde ikamet edenlere, köy muhtarı izni, İl Özel İdare Proje Bölümünün proje onayı ile İmar Kanununun Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğine göre 6,50 kot izinli, 2 katlı E:0,30 konut yapılaşmasına müsaade edildiği belirlenmiştir.

Kıymeti                : 174.548,00 TL

KDV Oranı           : KDV Kanunun 17. Maddesinin 4. Fıkrası Uyarınca Muaf

1. Satış Günü     : 09/10/2018 günü 10:50 - 11:00 arası

2. Satış Günü     : 06/11/2018 günü 10:50 - 11:00 arası

Satış Yeri             : İnebolu Belediyesi Sinema ve Konferans Salonu (Cami Kebir Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No: 44/A)  İnebolu/KASTAMONU

                Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin %20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, İlan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/87 Tlmt. Sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 17/08/2018 Yİ-54

Bu sayfa 5434 defa görüntülenmiştir.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125540

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111100

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130046

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116288

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign