İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
TMOK'TAN ÖĞRENCİLERE SPOR KÜLTÜRÜ EĞİTİMİTarih 29 Aralık 2017, 11:01 Editör: Editör

TMOK'TAN ÖĞRENCİLERE SPOR KÜLTÜRÜ EĞİTİMİ

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin (TMOK) Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu tarafından hayata geçirilen "Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi" İnebolu'da gerçekleştirildi.

AK Parti İnebolu İlçe Başkanı Mustafa Huner Özay'ın daveti üzerine Mustafa Şerbetçi İlkokulu Konferans Salonu'nda gerçekleşen proje kapsamında, ilçemiz merkezindeki ilkokul 4 ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerine eğlenceli aktivitelerle sporun önemini anlatılarak, olimpik eğitim verildi.

İnebolu'da yaklaşık 300 öğrenciyi kapsayan eğitimde Spor Kültür ve Olimpik Eğitim Proje Sunucusu Sibel Yazgan Tel tarafından proje hakkında bilgi verilerek sporun hayatımızdaki yeri ve olimpizm anlatıldı. Eğitim sırasında öğrencilere eğlenceli sinevizyon gösterimleri izletildi.

KASTAMONU'DA İLK KEZ İNEBOLU'DA UYGULANDI

Proje sunucusu Sibel Yazgan Tel, gazetemize yaptığı açıklamada, Kastamonu'ya ilk kez geldiklerini söyledi. AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Huner Özay'ın daveti üzerine İnebolu'ya geldiklerini ifade eden Tel, 2006 yılında başlattıkları proje kapsamında yaklaşık 11 yıl içinde şimdiye kadar 50'ye yakın şehri ziyaret ettiklerini belirtti.

İnebolu'nun ardından Kastamonu il merkezinde de iki gün boyunca etkinlik yapacaklarını belirten Tel, "Şimdiye kadar 5 binden fazla okulu ziyaret ettik. 9-11 yaş grubundaki 2 milyonu aşkın öğrenciye ulaştık" dedi.

Proje hakkında bilgi veren Tel şunları söyledi:

"Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu tarafından 17 Şubat 2006'dan beri yürütülen ilkokul dördüncü ve ortaokul beşinci sınıf öğrencilerine yönelik bir eğitimdir. Eğitimler 50 dakikalık bir sunum halinde öğrencilerin maksimum ilgisini çekebilecek içeriklerle hazırlanmıştır. Proje Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC)  tarafından dünya çapında olimpik değerler eğitimi programı kapsamında yapılan en iyi projeler arasına dahil edilmiş ödüllü bir projedir. Spor kültürü ve olimpik eğitim projesinin sunumu akademisyenler çocuk psikologları ve pedagoglardan oluşan profesyonel bir ekip tarafından hazırlanmıştır. Altı bölümden oluşan sunumda çocuklara sırasıyla insan vücudu, spor, sağlık, çevre, olimpiyatlar, fair play hakkında bilgiler aktarılır. Ekrandan oynanan oyunlar, yarışmalar, filmler, çizgi filmlere yer verilerek çocukların hem eğlenip hem de odaklanması sağlanır."

Çocuklara spor kültürünün yanında olimpizmi de anlattıklarını dile getiren Tel, "Olimpizm bir yaşam felsefesedir. Bedene, iradeye ve zihne özgü nitelikleri yücelterek dengeli bir biçimde bütünleşmeyi esas alır. Olimpik düşüncenin temel ilkelerinden birisi de, ulusal ve evrensel barışın korunması ve sürdürülmesi için gençliğin, ayırım gözetilmeden birbirini anlama, dostluk, dayanışma ve sporda erdemlilik fair play olgusu içinde spor aracılığıyla eğitilmesidir" diye konuştu.

Tel, projenin başkanı olan TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Bilal Porsun'un da İnebolu'ya gelmek istediğini ancak sis nedeniyle uçak seferinin yapılamaması nedeniyle gelemediğini kaydetti.

AK Parti İlçe Başkanı Özay da açıklamasında, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimin yanında sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde de yer almaları büyük önem taşıyor. Biz bir girişimde bulunduk ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin bu güzel projesini öğrencilerimizle buluştuk. Öğrencilerimizin bu etkinliğe katılmaktan çok mutlu olduklarını gördük, biz de mutlu olduk. TMOK yetkililerine ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz" dedi.


  |  Bu haber 6192 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125638

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111192

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130164

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116396

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign