İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
İNEBOLU TÜNELLERİ VE YOL GÜZERGAH BİLGİLERİTarih 19 Ocak 2018, 22:02 Editör: Editör

İNEBOLU TÜNELLERİ VE YOL GÜZERGAH BİLGİLERİ

Karayolları Genel Müdürlüğünce (KGM) 12 Temmuz 2017 tarihinde KDV Hariç 1 milyar 389 milyon 728 bin TL bedelle ihalesi gerçekleştirilen Kastamonu-İnebolu yolu projesinin detayları ve güzergahı ile ilgili bilgilere ulaştık.

İnebolu-Kastamonu arasını 71 kilometreye düşürüp en az 30 dakika kısaltacak proje, Karayolları Genel Müdürlüğünün geçen yıl bir seferde yaptığı en büyük ihale olarak ön plana çıktı.

Cengiz İnşaat-Özaltın İnşaat ortaklığının kazandığı ihalede Ağlı yol ayrımı ile İnebolu arasındaki 38 kilometrelik projenin her iki yönünde toplam 28 kilometreyi aşan tünel bulunuyor.

İnebolu yönüne doğru projenin başlangıç noktası olan Ağlı yol ayrımından devam edecek olan yeni yol projesi Küre Ödemiş ayrımını takip ederek İstiklal Yolu'na paralel olarak yaklaşık 1,5 metre gidecek. Daha sonra İstiklal Yolunu köprüyle kesecek. İstiklal Yolu altta kalacak, yeni yol üstten viyadükle geçecek. Bu viyadüğün ismi de İstiklal Yolu Viyadüğü olacak. Bu sayede İstiklal Yolu'na da zarar verilmemiş olacak. İstiklal Yolu Viyadüğünü geçtikten sonra bir geri dönüş kavşağı olacak. Bu kavşaktan sonra 2 bin 700 metre uzunluğundaki T1 tüneline girilecek.

T1 tünelinden çıkıldıktan sonra Küre'nin Uzunöz köyünün alt tarafındaki vadiden çıkılacak. Sonra bu vadi takip edilerek buradaki dere yolun ortasına alınacak. Burada bir köprülü kavşak yapılacak. Buradan  köylere de bağlantı yapılabilecek. Vadi geçildikten sonra 3 bin 720 metre uzunlundaki T2 tüneline girilecek.

T2 tüneli geçildikten sonra Küre ilçesinin karşısından Etibakır'ın dolgu yaptığı YİBO yakınındaki yerden çıkılacak. Burada Küre ilçe merkezine bağlantı için bir kavşak yapılacak. Buradan sonra yeni yol 1-1,1 kilometre boyunca mevcut yolun güzergahından devam edecek.

Maden ocağının az ilerisinden sağ taraftaki yamaçtan 2 bin 80 metrelik T3 tüneline girilecek. Bu tünel de dağın öbür yamacından Ersizlerdere mevkiinden çıkacak. Tünelden çıktıktan sonra 490 metrelik Ersizlerdere asma köprüsünden geçilecek. Köprü geçildikten sonra projenin en uzun tüneli olan 5 bin 320 metrelik T4 tüneline girilecek.

En uzun tünelden de çıkan araçlar artık İnebolu'ya iyice yaklaşmış olacak. Ersizlerdere yamacından girecek olan 5 bin 320 metrelik tünel İnebolu'nun Çiçekyazı köyünün alt tarafında Karabey köyü civarından çıkacak.

Dördüncü tünelden de çıkıldıktan sonra Karabey köyü ile Yolüstü köyünün arasındaki vadi boyunca yaklaşık 8 kilometre devam edilecek. Yolun devamında Yolüstü, Bayıralan ve Yukarıçaylı köylerini kapsayan vadiyi takip edilerek beşince tünele ulaşılacak.

Mevcut Yenigün Tüneli'nin altındaki 600 metrelik 5. ve son tünelden geçildikten sonra İnebolu İkiçay mevkiine ulaşılmış olacak.

İKİÇAY KÖPRÜSÜ YIKILACAK

Proje kapsamında, İkiçay mevkiindeki mevcut köprü de yıkılacak. Oldukça yıpranan köprünün yerine yeni yapılacak yola daha uygun bir açıya sahip yeni bir köprü inşa edilecek.

ESKİ YOLA TEK BAĞLANTI KÜRE'DE

Mevcut yol ile yeni yapılacak yol projesi sadece Küre'de kesişecek. Yeni yapılacak yoldan eski yola tek bağlantı noktası da Küre kavşağında olacak. Ersizlerdere viyadüğünden ise mevcut yola bağlantı yapılamayacak. Kastamonu yönünden gelip Ersizlerdere’ye gitmek isteyenler, Küre kavşağından sapacak. Aşağıdan geçen yeni yol projesi ile mevcut yol arasında kot farkı bulunuyor.  Bunun nedeni olarak da kot farkı gösteriliyor. Yeni yol projesi, mevcut yolun çok altında yer alıyor.


  |  Bu haber 27382 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125684

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111226

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130210

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116430

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign