İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
ATLANTİS KARARI DA YARGIDAN DÖNDÜTarih 07 Mart 2013, 21:47 Editör: Editör

ATLANTİS KARARI DA YARGIDAN DÖNDÜ

İkinci Bahar Tekstil'in fabrika binasından adli karar olmadan tahliye işlemini iptal eden Kastamonu İdari Mahkemesi, bu kez de İnebolu Belediyesi'nin Atlantis Pide ve Kebap Salonu'nu kapatma kararını hukuka aykırı bularak iptal etti.

İnebolu kamuoyunu geçen yıl oldukça meşgul eden konu ile ilgili işletmeci Safiye Kürekçi'nin verdiği vekaletle İstanbul'daki avukat hemşehrimiz Ahmet Emre Karagöz tarafından Kastamonu İdare Mahkemesi'nde açılan dava sonuçlandı.

Atlantis Pide ve Kebap Salonu'nun iki dükkan arasındaki iç duvarı yıkarak tek dükkan haline getirmesi nedeniyle İnebolu Belediye Encümeni tarafından işyeri hakkında verilen "izinsiz uygulamaları mevzuata uygun hale getirilinceye kadar kapatılarak ticari faaliyetten men edilmesine" ilişkin karar, Kastamonu İdari Mahkemesi tarafından hukuka aykırı bulunarak oy birliğiyle iptal edildi.

Mahkemenin kararında şu ifadelere yer verildi:

"Olayda, davalı idarece işyerinin işyeri açma ve çalışma ruhsatına aykırı faaliyetinin giderilmesi için bir defaya mahsus olmak üzere 15 günlük süre verilerek verilen süre içinde tespit edilen aykırılıkların giderilmediği taktirde, ruhsat iptal edilerek işyeri kapatılacağı yönünde bir bildirim yapılmadığı, her ne kadar dava konusu işlemde süre verildiği belirtilmişse de söz konusu bu sürenin işyeri açma ve çalışma ruhsatına aykırılığın giderilmesine ilişkin olmayıp 3194 sayılı İmar Kanununa aykırılığın giderilmesinin istenilmesine ilişkin olduğu öte yandan, işyeri ruhsatının verilmesinde belediye başkanının ve görevlendireceği kişinin yetkili olduğu, belediye encümeninin bir yetkisinin olmadığı, bu nedenle işyerinin faaliyetten men edilmesi konusunda belediye encümeninin bir yetkisinin bulunmadığı görüldüğünden davalı idarece tesis edilen dava konusu işlemde hukuka uyarlılık görülmemiştir."

16 YIL ÖNCE ÖLEN KİŞİYE CEZA KESİLDİ

İnebolu Belediyesi 25 Haziran 2012 tarihindeki encümen kararıyla söz konusu işlemin imara aykırı ve ruhsatsız yapıldığı gerekçesiyle 16 yıl önce ölen iş yerinin eski sahibi Haydar Kürekçi'ye 12 bin 893 lira, eşi Safiye Kürekçi'ye ise 9 bin 110 lira para cezası verdi.

Atlantis Pide ve Kebap Salonu'nu işleten Ersin Kürekçi, işyerindeki çalışma nedeniyle İnebolu Belediyesi tarafından 16 yıl önce ölen babası Haydar Kürekçi adına para cezası kesildiğini söyledi. Cezanın merhum babası adına kesilmesine şaşırdıklarını ifade eden Kürekçi, "Bu para cezasının iptali için de dava açtık" dedi.

"BABAMIN YAŞAYIP YAŞAMADIĞI ARAŞTIRILMADI"

Haydar Kürekçi'nin oğlu Ersin Kürekçi (41) AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının 16 yıl önce öldüğünü belirterek, mezarının da İnebolu'ya bağlı Uğrak köyünde bulunduğunu anlattı.

Annesi tarafından açılan davalardan para cezasının iptaliyle ilgili davanın henüz sonuçlanmadığını dile getiren Kürekçi, 2010 yılında belediyeye dilekçe ile başvurarak iki dükkanın birleştirilmesi için izin talebinde bulunduklarını kaydetti.

 

Kürekçi, buna istinaden Belediye Başkanı'nın, sözlü olarak "Tamam siz başlayın" dediğini aktararak, "Biz de yaptık. Yaptıktan iki yıl sonra belediye başkanıyla aramızda sıkıntılar oldu. O sıkıntılar neticesinde bize işlem yapıldı. Babamın yaşayıp yaşamadığını bile araştırmadan, kasıtlı olarak kesilmiş bir cezaydı" dedi.

TAZMİNAT DAVASI AÇACAK

Annesi Safiye Kürekçi adına faaliyet gösteren Atlantis Pide ve Kebap Salonu'nun İnebolu Belediyesi tarafından mühürlendikten sonra mahkemenin ara kararına kadar 14 gün boyunca kapalı kaldığını belirten Ersin Kürekçi, "İşyerimiz kapalı kaldığı sürece dolaplarımızdaki malzemelerimiz bozuldu. Ayrıca ticaretten men edilmemizden dolayı iş kaybımız ve zararımız oldu. Avukatımızla görüşerek gerekli hazırlıkları yapmasını istedik. Zararlarımızın tazmini için tazminat davası açacağız" diye konuştu.



  |  Bu haber 11968 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

İNEBOLU'DA ORKÖY KREDİSİYLE ORMAN KÖYLÜSÜNE TRAKTÖR VE EKİPMAN DESTEĞİ VERİLDİ

İNEBOLU'DA ORKÖY KREDİSİYLE ORMAN KÖYLÜSÜNE TRAKTÖR VE EKİPMAN DESTEĞİ VERİLDİ Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) köylüye desteği her geçen yıl artarak devam ediyor. OGM 2024 yılı ORKÖY Programı ka...

İNEBOLU TSM, ASM VE 112 ACİL SERVİS BİNASI İHALE EDİLDİ

İNEBOLU TSM, ASM VE 112 ACİL SERVİS BİNASI İHALE EDİLDİ İnebolu’da farklı yerlerde hizmetini sürdüren Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezleri ile112 Acil Servis ...

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125690

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111234

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130218

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116434

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign