İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
LİMANA CENGİZ İNŞAAT TALİPTarih 28 Mart 2013, 19:56 Editör: Editör

LİMANA CENGİZ İNŞAAT TALİP

Cengiz Holding, bünyesinde bulundurduğu Küre Eti Bakır'ın yanı sıra İnebolu Limanı'nın işletilmesine de talip oldu.          

Vali Erdoğan Bektaş, İnebolu Limanı'na Cengiz Holding'in talip olduğunu açıkladı.

Vali Erdoğan Bektaş, Kastamonu Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Genel Başkanı Ayhan Aslan'ın öncülüğünde Kastamonu'ya gelen 20 işadamıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. İl Özel İdare sosyal tesislerinde düzenlenen toplantıya Kastamonu Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ile diğer protokol üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve işadamları katıldı.

Bünyesinde Küre Eti Bakır'ı bulunduran Cengiz Holding'in İnebolu Limanı'nın işletilmesine de talip olduğunu belirten Vali Bektaş, "Cengiz Holding İnebolu Limanına ilişkin bir proje hazırladı. Hazırlanan bu projeyi ölçüyor ve biçiyoruz. Gerekli yazışmalarda da bulunuyoruz. En azından bu kadarının hayata geçirilmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz" dedi.

Cengiz Holding'in bu projesini çok önemsediklerini ifade eden  Vali Bektaş, İnebolu Limanı'nın yapımına ilk kez 1882 yılında Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit döneminde başlandığını vurgulayarak, "En azından 130 sene sonra İnebolu Limanı gerçek bir liman haline gelmiş olacaktır" diye konuştu.

Toplantıda sitemli konuşan Vali Bektaş, slayt eşliğinde Kastamonu'yu tanıtıcı bilgilere ve Kastamonu'daki yatırım alanlarına değindi. KASİAD'ın başında bu işi kendisine dert edinmiş bir ismin bulunduğunu ve kısa süre olmasına rağmen bir hareketlilik gözlemlediklerini ifade eden Vali Bektaş, şunları söyledi: "Benim Kastamonu'da 2,5 yıllık tecrübem oldu. İki buçuk yıldır peşinde olduğumuz bir yığın proje var. Özellikle dışarıdaki hemşerilerimizin iş yapmamalarından dolayı ben şahsen dışarıya dönük umutlarımın çoğunu kaybetmiş durumdayım. Ona rağmen uzatılan her ele de koşuyoruz. Ankara'dan, İstanbul'dan, Bursa'dan nereden geliyorsa, ya tutarsa mantığıyla inanmış gibi yapıyoruz. Tabii ki ne yaptığımızı da biliyoruz. Açık yüreklilikle söylemek istiyorum. İstanbul'daki Kastamonulular, Kastamonu'da inandırıcılıklarını kaybediyorlar. Bu iş böyle gitmez. Bugün sözümü sakınmayacağım."

Vali Bektaş, İnebolu Limanı'nın aktif hale getirilip yolların yapılması durumunda demiryolunun da kendiliğinden geleceğini belirtti.

Konuşmasında İnebolu Limanı, Uzunyazı Havaalanı, bakır ve madencilik, Ahşap Fuarı, Yurdumtepe, binicilik sporu, İstiklal Yolu, tarım ve hayvancılık, sağlık yatırımları ve daha bir çok konuya değinen Vali Bektaş, demiryolu ile ilgili olarak da, "Asla olmaz demiyorum. Limanımızı daha aktif hale getirirsek, yollarımızı yaparsak, Çankırı OSB tam anlamıyla faaliyete geçerse demiryolu zaten bağıra bağıra gelecektir" ifadesini kullandı.

KAİAD Genel Başkanı Ayhan Aslan da konuşmasında, Kastamonu'ya her geldiklerinde şehrin geliştiğini görmekten memnunluk duyduklarını belirterek, ülkemizin 2023 vizyonu düşünüldüğünde KASİAD olarak yapılacak birebir çalışmalara büyük önem verdiklerini vurguladı. Bilgi ve tecrübeye ihtiyaç duyduklarını belirten Aslan, "Aynada gördüğümüz her şey hoşumuza gitmeyebilir. Fakat aynaya bakıp, kendinizle ilgili gördüğünüz her şeyi kabul edene kadar, istediğiniz hiçbir değişikliği gerçekleştiremezsiniz. Sizler her gün ilimizin içinde yaşamaktasınız. Hep birlikte el ele verirsek, Kastamonu ilimizi marka şehirler arasında hak ettiği yeri aldırabiliriz." dedi.



  |  Bu haber 7504 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125644

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111196

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130168

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116400

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign