İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
Tarih 01 Mayıs 2013, 20:28 Editör: Editör

"İNEBOLU CAZİBE MERKEZİ OLACAK"

AK Parti İnebolu İlçe Danışma Meclisi toplantısı İnebolu Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Av. Metin Çelik, yapımı devam eden ve proje aşamasındaki projelerin tamamlanmasının ardından İnebolu'nun daha büyük bir ilçe ve cazibe merkezi olacağını söyledi. İnebolu-Kastamonu yolunun tünellerle aşılacağını ve duble yollar yapılacağını ifade eden Çelik, dere ıslahı, kavşak ve yol düzenlemeleri ile hastane projesinin yoluna girdiğini belirterek, "Büyük projeleri ancak biz yaparız. Bunları gerçekleştirmeye onların hayalleri bile yetmez" ifadesini kullandı.

Yapılan hizmetlerden Kastamonu ve İnebolu'nun da  nasibini alacağını belirten Çelik şunları söyledi:

"Şu anda Kastamonu'yu Ankara'ya bağlayacak olan aramızdaki engelleri kaldırıyoruz. Ilgaz tünelimiz tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık 300 milyon liralık eski paraya göre 300 trilyon liralık bir meblağ 1500 metre tünel çalışması için Kastamonu için ayrılmıştır. Gelecek sene 2014 yazında bu tünelden geçmeye başlayacağız inşallah. Yine havaalanımız rutuşlar yapılıyor. Havaalanımızı da açacağız. Bu da yaklaşık 100 milyon lira civarında bir yatırımdır. Yine bu adımların devamı gelecek dedik. Şu anda biliyorsunuz Kastamonu'ya İnebolu'yu bağlayan yaklaşık 90 kilometre civarında olan Ağlı kavşağından sonrası biraz sıkıntılı yolumuz, buranın çalışmaları devam ediyor. Bu yolumuz 72 kilometreye inecek ve Ilgaz tüneli gibi tünellerle yarım saatte İnebolu'ya gelmiş olacağız. Türkiye'de böyle büyük projeleri biz bitireceğiz. Onların hayalleri bile yetmez. Vatandaşımıza söz vermişsez yapacağız. Bundan sonraki en büyük hedefimiz duble sahil yolumuz. Sinop'tan İnebolu ve Cide'ye kadar inşallah yolumuz yapılacak. İnebolu Limanı'mızın genişletilmesi, daha büyütülmesi için çalışmalar devam ediyor. Bundan sonra limanın da yapılmasıyla, yolun da tamamlanmasıyla İnebolu daha büyük bir ilçe ve cazibe merkezi haline gelecek, Kastamonu'nun dünyaya açılan kapısı olacaktır. Bu sadece İnebolulular'a değil, tüm Kastamonu ve tüm ilçelere katkıda bulunacaktır. Yine İnebolu ile ilgili olarak şehir içi duble yol geliş gidiş olacak. Postane önünde kavşak çalışması ihalesi Mart ayında yapıldı. Bunlar, Karayolları'nın şehir içi ile ilgili yaptığı yatırımlardır. Yine DSİ Bölge Müdürlüğümüz tarafınadn yapılan yani iktidarımız tarafından yapılan dere ıslah çalışması yaklaşık 4 trilyon civarında ödenek ayrılarak gerçekleştirilecektir. Yine çok önemli gördüğümüz geçen seni sayın milletvekilimiz Mustafa Gökhan Gülşen ile birlikte hastanemizin muhtemel yapılabilecek yeri ile ilgili gözlemlerde bulunmuştuk. O zaman en çok dikkatimizi çeken Kastamonu güzergahındaki Özel İdare şantiyemizin hemen önündeki alan hepimizin kafasına yatmıştı. Bundan sonra çalışmalar devam etti. Şu anda araya ilişkin karar verilmiş durumda. Oraya hastane yapılacak. İnebolu'nun ve sahilin ihtiyacını karşılayacak şekilde çok güzel bir hastane yapılacak. İnşallah hep birlikte takip ediyoruz. Bu yatırımı da halkımıza kazandıracağız. İyi hizmetler almanız için sizlerin de bizleri desteklemenizi bekliyoruz. Hastanemizin daha sağlıklı, daha ulaşabileceğiniz bir yerde güzel bir ortamda bu hizmeti alabilmeniz için hükümetimiz tarafından bu yatırım mutlaka gerçekleştirilecektir. AK Parti teşkilatları, milletvekilleri, hükümeti bu milletindir."

AK Parti ilçe başkanı İsa Karamehmetoğlu da konuşmasında, 2009 yılında kaybettikleri belediye başkanlığını 2014 yerel seçimlerinde tekrar kazanacaklarını söyledi.

"BELEDİYECİLİK BU DEĞİL"

Her geçen gün göç veren İnebolu'da istihdama önem verilerek yatırımcıya yardımcı olunması gerektiğini vurgulayan Karamehmetoğlu, "Belediyecilik parke taşlarını söküp yerine renkli parkeler, ışıklandırmalar yapmak olmamalı. Sayın Belediye Başkanı ilçemizde istihdam yönünden 250 kişinin çalıştığı bir işyerini sıkıntıya sokarak yanlış bir işe imza atmıştır" dedi.

KÖYDES Projesi kapsamında bu güne kadar İnebolu'ya 10 milyon liralık kaynak aktarılarak yol ve içme suyu çalışmalarında kullanıldığını belirten Karamehmetoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Recep Tayyip Erdoğan ile değişime geçen güçlü Türkiye'mizde sağlık, eğitim ve ulaşım alanlarında çok güzel gelişmeler oldu. Kimse bunları görmezden gelemez. Dün insanlarımız ilaç ve hastane kuyruklarında hangi hastaneye bile gideceğini bilmezken bugün TC kimlik numarasıyla üniversite hastanesine bile gidebiliyor. Eğitimde kitaplar bedava, yeni okular, duble yollarımız, havalanlarımız, sanayide ve ekonomide nice güzellikler. Ülkemizi her alanda istikrarlı biçimde 3 dönemdir yöneten Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki partimiz Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olan terör için tüm riskleri göze alarak adım atmış ve çözüm sürecine girmiştir.  30 yılı aşan bir süredir devam eden bu kanlı sorun Türkiye'nin büyük güç olamayışı nedenlerinin başında gelmektedir. Şimdiye kadar hiçbir iktidar partisinin terör sorununu bitirmek adına adım attığı görülmemiş olan ülkemizde AK Parti iktidarı olarak vatanımızı bu kanlı terör belasından kurtarmakta kararlıyız."

Konuşmaların ardından toplantı, basına kapalı olarak devam etti.



  |  Bu haber 7898 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125684

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111226

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130210

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116430

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign