İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
ANITKABİR TİWEETİ İSTİFA GETİRDİTarih 03 Haziran 2013, 11:17 Editör: Editör

ANITKABİR TİWEETİ İSTİFA GETİRDİ

AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ferhat Küpoğlu'nun (30) twitter hesabından paylaştığı ifadeler ortalığı karıştırdı.

Taksim Gezi Parkı olayları nedeniyle eylemcilere sosyal paylaşım sitesi twitterdan tepki gösteren Küpoğlu, "Taksim Gezi Parkı'ndan sonra Anıtkabir'i de yıkarsak Elhamdüllah" mesajını paylaştı.

Kamuoyunda gelen tepkiler üzerine, Başkan Küpoğlu istifa ettiğini açıkladı.

Ardından AK Parti İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeleri, parti binasında bir araya gelerek konuyu görüştü. AK Parti İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu, toplantının ardından yaptığı yazılı açıklamada, Gençlik Kolları Başkanı Ferhat Küpoğlu'nun partideki görevinden ve parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Küpoğlu'nun twitterda paylaştığı ifadelerin parti teşkilatının görüşü ve düşünceleriyle hiçbir şekilde bağdaşmadığını ifade eden Karamehmetoğlu şu açıklamayı yaptı:

"1 Haziran tarihinde İnebolu AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hasan Ferhat Küpoğlu’nun şahsına ait sosyal medya hesaplarından paylaşmış olduğu fikirler ve ifadeler, parti teşkilatımızın görüşü ve düşünceleri ile hiçbir şekilde bağdaşmamaktadır. 

Ülkemizin son günlerde bulunmuş olduğu kritik günlerden dolayı ülke genelinde sosyal medya aracılığıyla tahrik edici eylem ve açıklamalara karşılık verilen ve diğer siyasi görüş sahiplerinin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sosyal medyada paylaşmış oldukları, Müslümanlığa ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ferdine yakışmayan sözlerin sonucunda Hasan Ferhat Küpoğlu’nun vermiş olduğu talihsiz bir cevaptır. Kaldı ki, partimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu ilkeler doğrultusunda yoluna devam etmektedir.

İnebolu AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve üyesi olan Hasan Ferhat Küpoğlu, 01.06.2013 tarihinde gece 23.00 sularında yapılan olağanüstü yapılan yönetim kurulu toplantımızda bulunduğu görevden ve parti üyeliğinden istifasını sunmuştur. Tüm kamuoyuna duyurulur” dedi.

KÜPOĞLU : "YANLIŞ ANLAŞILDIM"

AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı görevinden ve parti üyeliğinden istifa eden Ferhat Küpoğlu, kamuoyundan özür dileyerek yanlış anlaşıldığını açıkladı.

Küpoğlu, Taksim Gezi Parkı olayları nedeniyle eylemcilere twitterden tepki göstererek, "Taksim Gezi Parkı'ndan sonra Anıtkabir'i de yıkarız Elhamdülillah" şeklinde yazdığını, fakat bunu başka bir kişinin hesabından yanlışlıkla kopyala yapıştır yöntemiyle yaptığını söyledi.

Taksim Gezi Parkı eylemcilerine yönelik sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından yaptığı bu açıklamanın kamuoyunda büyük tepkiye neden olması üzerine istifa ettiğini söyleyen Küpoğlu'nun AK Parti İlçe Teşkilatı facebook hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Kamuoyu’nun bilmesini isterim ki; sosyal medyada şahsi Twitter hesabımdan yanlışlıkla yazmış olduğum yazılar amacını aşmış olup, tarafımı hedef göstermektedir. Olayın aslı şu şekilde gerçekleşmiştir.
01.06.2013 tarihinde 'Taksim Gezi Parkı' olaylarıyla ortaya çıkan sosyal medya yazışmalarında T.C. Başbakanı ve Ak Parti Genel Başkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'a saygısızlığa varan yorumlar yapılmıştır .Ben de 'OYUNA GELME TÜRKİYEM' başlığını gündemin birinci sırasına taşımak isterken bir çok yorumu kopyala yapıştır yaparak twit atıyordum. Bu arada bir kişinin 'SİZ BU ZİHNİYETLE ANITKABİR'İ DE YIKARSINIZ' cümlesine karşılık olarak başka bir kişinin 'GEZİ PARKI'NIN ARDINDAN ANITKABİR'İ DE YIKARSAK ELHAMDÜLİLLAH' cevabını gördüm. Ben de kopyala yapıştır yapmaya devam ederken yanlışlıkla bu yazıyı da sayfamda yayınlamışım. Yapmış olduğum bu hatanın arkadaşlarımın uyarısıyla yaklaşık 20 dakika sonra farkına vardım ve sayfamdan yazıyı hemen kaldırdım.

Bizler TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN kurucusu Gazi MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN ilkeleriyle çizmiş olduğu yoldan ilerlemekteyiz. Her ne kadar yanlış anlaşılsam da Atamızın izinde yürümeye devam edeceğim.

Her ne sebeple olursa olsun yanlışlıkla yapmış olduğum bu yorumdan dolayı tüm TÜRKİYE'DEN ve KAMUOYUNDAN özür dilerim."



  |  Bu haber 7312 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125638

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111192

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130164

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116396

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign