İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
AHMET RÜZGAR'DAN 19 İLÇEYE 19 ESERTarih 03 Ağustos 2013, 09:16 Editör: Editör

AHMET RÜZGAR'DAN 19 İLÇEYE 19 ESER

"Kastamonu'nun her ilçesine bir eser kazandırmak" hedefiyle yola çıkan İnebolulu hayırsever işadamı Ahmet Rüzgar, ilçemiz İkiyaka köyüne cami yaptırarak, Küre Kesepınar köyüne bölgenin en büyük minaresini kazandırdı.

Hedefine ulaşmak için üçüncü eseri için Bozkurt ilçesini seçen Ahmet Rüzgar'ın, Günvakti köyü Yukarı Kavakça mahallesinde inşaatını başlattığı caminin yapımı ise sürüyor.

Allah rızası için hizmet etmek istediğini ve bunun için de kendisine bir hedef koyduğunu belirten Ahmet Rüzgar, "Hizmetimizi bir yere değil de, her ilçeye bir eser yapalım diye düşündük. İnebolu ve Küre'de nasip oldu. Bozkurt'ta da bu köye nasıp oldu. İnşallah önümüzdeki eseri de bir başka ilçeye yapmayı planlıyoruz. Bu Kur'an Kursu, okul, cami veya yurt olabilir. Burası bittikten sonra başka ilçede ihtiyaç olan ne varsa yapmaya hazırız" dedi.

Bu tür hayır işlerini yaptıkça çok mutlu olduğunu ifade eden Rüzgar şöyle konuştu:

"ZENGİN OLMANIN YOLU ALLAH İÇİN HARCAMAKTAN GEÇİYOR"

"Ben kendime bir apartman yapsam bunun yüzde 1'i kadar mutlu olamazdım. Ben şuna inanıyorum ki zengin olmanın yolu sadece Allah için harcamaktan geçiyor. Eğer birisi zengin olmak istiyorsa Allah rızası için harcasın. Allah çoğaltarak yerine korum diye vaat ediyor. Biz de Allah'ın bu vaadinden dolayı Allah için harcıyoruz. Başka bir amacımız yok. Sadece amacımız Allah rızası için. Allah rızasını kazanmak için bu tür eserler yapmak. Bunu ben hayatımda bir sefer değil, devamlı görüyorum. Bir yere Allah rızası için yardım ederseniz Allah size devamlı yardım eder. Yardımınızı yalnız Allah rızası için yapacaksınız."

İlk olarak Küre Kesepınar köyü camisine 51 metre 70 santim yüksekliğinde minare yaptırdığını belirten Rüzgar, "Bu bölgenin en büyük minaresi oldu. Kendi köyüm İnebolu İkiyaka köyünde Yeni Cami'yi yaptırdık. Tabi bu arada bizim gene de ufak tefek camilere katkılarımız oluyor. Devamlı bu tür işleri yapıyoruz" diye konuştu.

Günvakti köyünde yaptırdığı cami bünyesinde imam evi, sosyal alan, şadırvan ve tuvalet bulunduğunu belirten Rüzgar, "Cami bittikten sonra çevre düzenlemesini de yaptıracağız" ifadesini kullandı.

İSTANBUL'A 10 ESER KAZANDIRDI

İstanbul'da 10 eser yapmak için yola çıktığını ve bu hedefine ulaştığını belirten Rüzgar şunları söyledi:

"İstanbul'da 10 eser yapmak için yola çıktık. Allah'a şükür tamamladık. Bunlar mescit, türbe ve tarihi büyük çeşmelerin restorasyonuyla ilgiliydi. Şimdi amacımız İstanbul'da zihinsel engelli çocuklar için okul yapmak. Bu okulla ilgili bir dernek kurduk. Dernekte de bir miktar para biriktirdik. İnşallah en yakın zamanda otistik çocuklar için bir okul yapıp devlete hibe edeceğiz."

Sosyal etkinlere de önem verdiğini anlatan Rüzgar, "Kendimiz sosyal bir insan olduğumuz için sosyal etkinliklerimiz oluyor. Köyümüzdeki camide mevlit programları düzenliyoruz. Bu sene köye 250 tane gül diktirdim. Seneye 250 gül daha diktireceğim. Köyün içi gül bahçesi gibi olacak. Çünkü orada peygamber efendimizin sakal-ı şerifi var" dedi.

DERNEK BAŞKANI GÜNER'İN AÇIKLAMASI

Günvakti Köyü Derneği Başkanı Ahmet Güner, Yukarı Kavakça Mahallesindeki cami ihtiyacının Ahmet Rüzgar'ın desteğiyle giderildiğini söyledi.

Cami taleplerine olumlu karşılık veren Rüzgar'a teşekkür eden Güner, şunları söyledi:

"Günvakti köyümüzde her mahallemizde cami var. Ama Yukarı Kavakça Mahallemizde bir cami ihtiyacımız vardı. Köylülerimiz oraya bir cami değil de bir mescit gibi, Ramazanlarda bir namaz kılma yeri düşünüyorlardı. Ahmet Rüzgar arkadaşımıza bu iletildi. Dolayısıyla ondan küçük yardımlar bekliyorken, Rüzgar arkadaşımız geldi, burada yerini gördü, kafasına göre bir plan çizdi. Biz bu işin altından kalkamayız diye düşünürken Rabbim bu işe izin verdi. Allah razı olsun. Bu caminin yapımında yüzde 90 Ahmet Rüzgar kardeşimizin yardımlarıyla oldu. Allah onun gibi kardeşlerimizin sayısını artırsın. İbadete açılışını, bu mutlu günü görmemiz hepimizin arzu ve dileğidir. Bundan büyük mutluluk duyacağız. Ahmet kardeşimiz bu işin öncülüğünü yaptı ve köylüye cesaret verdi. Köyümüze çok şık bir cami kazandırdı. Projesinden yapım aşamasına kadar her aşamasında maddi ve manevi emeği var. Projeyi kendisi çizdi, başında durdu, kubbede güneşin altında çalıştı. Sadece bize değil, Kastamonu'da kim nerede ne ihtiyacı varsa hepsine karınca kararınca yardımcı oluyor. Yoksul insanlarımıza, fakir öğrencilerimize yardımcı oluyor."

YARIM ASIRLIK ÖZLEM

Uzun yıllardır mescit yapmak için çabalayan ancak bunda başarılı olamayan köylüler şimdi yükselen caminin açılışını sabırsızlıkla bekliyor.

Cami inşaatını yakından takip eden köylülerden Mehmet Gürsoy (61), duyduğu heyecanı şöyle dile getiriyor:

"Ahmet abinin sayesinde camimize kavuşacağız. Bize büyük yardımları oldu. O olmasaydı biz bu işi başaramazdık. Mahallemizde camiye büyük bir ihtiyaç vardı. Burada köyün ortak kullandığı bir alan vardı. Buradaki samanlıkları kaldırarak camiyi yaptırmaya karar verdik. Ahmet abi de arkanızdayım dedi ve camiyi yaptırdı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz."

Köye yerleşen emekli gemici İsmail Çınar da, yarım asırlık özlemin giderildiğini belirterek, "Ben 70 yaşındayım. Benim çocukluğumdan beri, 50-55 seneden beri burada camiye ihtiyaç vardı. Büyüklerimiz bu işi yapacaklardı. Bir türlü anlaşıp yapamadılar. Köy odası yapalım dedik yapamadık, mescit yapalım dedik yapamadık. Allah kendisinden razı olsun" dedi.



  |  Bu haber 10334 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

"SAĞLIK DESTEK HATTI" KURULDU

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Sağlık Destek Hattı’ hizmete sunuluyor. Randevu konusunda yaşanan sıkıntı...

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR Halkımızın ince hiciv ve zengin benzetme kabiliyetlerinin bir tezahürü olan lakaplar, kimseyi rencide etmek ve ya o...

YAZANDAN-YAZDIRANDAN "ALLAH RAZI OLSUN"

YAZANDAN-YAZDIRANDAN Kaç kişinin dikkatini çekiyor acaba?

RAMAZAN BİLİNCİ

RAMAZAN BİLİNCİ “Ey iman edenler, oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi,size de farz kılınmıştır. Umulur ki sakınırsınız”

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK İŞKUR, TYP kapsamında Kastamonu İl Özel İdaresi’nde 5,5 ay süre ile çalıştırılmak üzere 210 personel alımı yapacak....

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU "HASAN KURU"

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU İnebolu'da bir döneme damgasını vuran, renkli bir kişilikti O...

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Kitap Kurdu Yarışması”nın 6’ncısı 28 Nisan 2...

RAMAZAN AYINA ÖZEL "İSRAF" !

RAMAZAN AYINA ÖZEL Allah'ımıza binlerce şükürler olsun ki, Onbir ayın sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif'e, rahmet-mağfiret ve gü...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125542

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111102

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130052

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116290

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign