İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
AK PARTİ'DEN AÇIKLAMATarih 05 Ocak 2013, 13:57 Editör: Editör

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

MHP İlçe Teşkilatı tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar tarafından bakanlıklara sunulan soru önergeleri hakkında görüşlerini açıklayan AK Parti İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu, "MHP ilçe teşkilatının ilçemiz sorunlarına değinmesi elbette güzel, ancak neyi nereye soracaklarından habersizler" dedi.

MHP'nin dile getirdiği sorunların abartılı şekilde ifade edildiğini vurgulayan Karamehmetoğlu'nun açıklamasından ana başlıklar şöyle:

ADLİYE BİNASI

"Abana ve Bozkurt adliyelerinin kapatılıp ilçemize katılmasıyla birlikte adliye hizmetlerinin yapıldığı Hükümet Konağı binamız yetersiz kalıyor. Sayın milletvekilimiz Hakkı Köylü'nün ilçemize bir Adalet Sarayı kazandırma konusundaki çalışmaları devam ediyor."

GÖÇKÜN KÖYÜ SU SORUNU

"Göçkün Köyünün içme suyuna gelince, bu işin muhatabının Orman ve Su İşleri Bakanlığı değil, Özel İdarenin işi olduğunu bilmeleri gerekmektedir. Yapılan incelemede Özel İdare yetkilileri, köye girişte boruda patlak olduğu ve kaçak su kullanımından dolayı suyun azaldığını tespit etmişlerdir. Eksiklikler giderilmiş olup, şu anda köyümüzün içme suyu ile ilgili sorunu bulunmamaktadır. Ayrıca son yıllarda küresel ısınma ve içme sularının bağ ve bahçelerde kullanılmasından dolayı bazı köylerimizde içme suyu yetersizliği meydana gelmektedir. Muhtarlarımızın da bu konuda hassasiyet göstermelerini diliyorum."

KÖY YOLLARI

"Köy yollarımızın sorunlarını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanına soran MHP İlçe Teşkilatı, bu işin muhatabının da Özel İdare olduğunu bilmiyorlar. Ciddi manada ulaşım sorunumuz yoktur. Köylerimizde Sayın Kaymakamımız ve Özel İdare çalışanlarımızın gayretli çalışmaları kış mevsimine girmemize rağmen devam etmektedir. MHP İlçe Sekreteri kaç defa köy yollarına gitmiş de rapor hazırlamış bilemiyorum."

KÖYDES PAYI

"Kastamonu'muz Sayın Vekillerimizin gayretleriyle, son 3 yılda Türkiye çapında KÖYDES projesinden en fazla payı alan ikinci ildir. Payların ilçelere dağıtımında en önemli kriter o ilçenin köylerinin sayısıdır. İlçemiz, Kastamonu merkez, Taşköprü, Araç ve Cide'den sonra en fazla köy sayısına sahip olup payımızı hakkıyla almaktadır."

TOKİ-YÜKSEKOKUL-YURT

"TOKİ'yi İnebolu'muza getirebilmek için yer araştırmalarımız devam etmektedir. İlçemizin en büyük sıkıntılarından biri de malum yurt sorunudur. Daha önce TOKİ'ye Meslek Yüksekokulu arsası gösterildi. Zemin uygun olması halinde de yüksekokulumuza yurt yapımını da üstlenecekti. Yüksekokulumuzun ek binası ve öğrenci yurdu için siyaset gözetmeksizin halkımızla el ele verip çalışmaya devam etmemiz gerekmektedir."

SAĞLIK MESLEK LİSESİ

"Anadolu Sağlık Meslek Lisesi hemşirelik bölümü de açılınca haliyle fiziki şartlar da zorlaştı. Uygulamalı okul olduğundan hastaneye yakın olması gerekmektedir. Önümüzdeki günlerde okulun alt katında bulunan Toplum Sağlığı Merkezi başka bir yere alınarak, bu sorun da giderilmiş olacaktır."

TRAFO MERKEZİ

"Trafo indirme merkezine gelince; şu ana kadar bir kere bile arıza vermeyen trafo indirme merkezi olmasaydı, herhalde ilçemiz geçtiğimiz ağır kış şartlarında elektriksiz kalır ve bugün tersane, tekstil fabrikası ve benzeri işyerlerimizde enerji sıkıntısı yaşanırdı. Arada bir yaşanan elektrik kesintileri hatlardan kaynaklanmakta ve Başkent EDAŞ yetkilileri tarafından yapılan özverili çalışmalarla arıza en kısa zamanda giderilmektedir."


  |  Bu haber 6152 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125668

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111218

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130192

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116420

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign