İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
Tarih 11 Şubat 2013, 08:20 Editör: Editör

"İnebolu'ya duble yollar ve tünellerle ulaşmamız lazım"

Kastamonu Kent Konseyi'nin 8'inci toplantısında konuşan Vali Erdoğan Bektaş, Ilgaz Dağı Tüneli'nin yapımına başlanmasıyla kuzey-güney aksında önemli düğüm noktasının çözüldüğünü belirterek, "Şimdi bir diğer düğüm noktası var. İnebolu'ya kadar duble yollar ve tüneller ile ulaşmamız lazım. Tabi bu kuzey güney akslarının ucunda da bir liman olması gerekiyor" dedi.

                Kastamonu Belediyesi salonunda yapılan toplantıya, Belediye Başkan vekili Bahri Yavuz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Karayolları 15. Bölge Müdürü Sami Uyar, Kastamonu Barosu Başkanı Mehmet Çiftçi, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Çelik, AK Parti İl Başkanı Av. Metin Çelik, ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

                Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kastamonu Kültür ve Turizm Müdürlüğü Türk Halk Müziği korosu hocası Necmettin Dizdar ve öğrencilerinin hazırlamış oldukları mini konser sunuldu.

                Kent Konseyi Başkanı Mehmet Çelik'in açılış konuşmasının ardından havaalanı ve Ilgaz tünelinin yapımı ile ilgili son durum, Kastamonu Üniversitesi, sağlık, turizm ile ilgili gelişmeler, karayolları ve ulaşım konuları, Kastamonu Şehir Parkı yapımı ile ilgili çalışmalar ele alındı.

                Toplantıda, kurum amirleri tarafından da kurumlarının faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

                Vali Erdoğan Bektaş, toplantıda yaptığı konuşmada, Kastamonu'nun tarihte olduğu gibi her zaman bölgenin merkezi olmaya devam edeceğini belirterek, "Bizim için önemli olan kendi işimizi doğru yapmamızdır. Bunu yaptığımızda tarihin tekerrür ettiğini Kastamonu'nun yine bölgenin merkezi olduğunu, eski ihtişamlı günlerini tekrar yaşıyor olduğunu görüyor olacağız. Bu konuda çok şükür güzel şeyler oluyor. Havaalanıydı, tüneldi, turizm faaliyetleriydi, bunlar temel dar boğazlarımızdı. Onlar aşıldı, aşılıyor" dedi.

BİR UCUNDA AFRİKA, BİR UCUNDA RUSYA

                İnebolu Limanı'nı duble yollar ve tünellerle Akdeniz'e bağlayacak kuzey-güney aksının önemine değinen Vali Bektaş şunları söyledi:

                "Özellikle benim üzerinde durduğum bu kuzey güney aksı  Ilgaz,  önemli bir düğüm noktası idi. O çözüldü şimdi bir diğer düğüm noktaları var.  İnebolu’ya kadar,  duble yollar ve tüneller ile ulaşmamız lazım. Tabi bu kuzey güney akslarının ucunda da bir liman olması gerekiyor,  o işlerle de uğraşıyoruz.

 

                Çukurova’dan  Mersine, Adana’dan başlayıp İnebolu’ya kadar uzanan ülkeyi bir baştan bir başa geçen bir aks ve aşağıdan belki Afrika içerilerine, Somali’ye kadar uzanabilen, yukarıdan da Moskava’ya kadar, Avrupa’nın içlerine kadar uzanabilen bir ana hattan bahsediyoruz. Bu hat esas itibari ile çözüldü. İnebolu ile Seydiler arasındaki yol ve İnebolu’daki limana, ciddi anlamda emek veriyoruz."

DİĞER KONULAR

                Vali Bektaş, konuşmasının diğer bölümlerinde şunları söyledi:

                "Yurdum Tepe'ye çok büyük emek veriyoruz. Bu yaz orada tam bir faaliyet göreceğiz. Yani Ilgaz tam bir kış sporları merkezi haline getirilmiş olacak.

                Sanayimizde güzel şeyler oluyor.  Tosya kapıcılar için  tasarladığımız OSB ciddi anlamda yol alıyor. Orada 3-4 fabrika inşaatları başladı,  önümüzdeki yaz bu sayının 15’e çıkmasını umuyoruz.  Seydiler’deki OSB de artık resmi bir OSB haline dönüşüyor o konuda da iyi haberler var.

                Madencilik  faaliyetleri  ivme kazandı. Bizim yüzlerce yıllık Küre Bakır Madenine denk,  belki ondan daha kapasiteli Hanönü'de yeni bir bakır madeni bulundu. Hanönü-Taşköprü ekseninde belki de  yeni bir maden şehri doğuyor demektir. Ayrıca Azdavay’da bir kömür madenimiz var. Burası da kapasiteli bir yer. 6 bin kalori değerindedir. Orada  termik santral  söz konusu olacak.

                Havaalanı konusunda ciddi bir harcama yaptık. Bütün iş araçlarımız, teknik elemanlarımız orada çalıştılar. Havaalanı olmayan bir şehirde köy yolları altından olsa bile  bir anlamı yok.  Önce ekonomi, önce dönen çarklar, arkasından köyler,  köy yolları ve başka işler. Bu sıralamayı iyi yapıyoruz.  35 milyon liralık asfalt yapacağız.

                Bu şehir artık bir geleceğe doğru yürüyor. Kanyonlar bakımından da ciddi anlamda çalışıyoruz. Yurdum Tepe’de dört tane statü var. Önce orman, sonra milli park, yaban hayatı koruma alanı, turizm ve gelişme alanı. 

                Üniversitemiz,  Polis Okulumuz, askeri birliklerimiz şehre ciddi anlamda katkı veriyor. Kastamonu’nun geleceği olan, söyleyecek sözü olan, umudu olan bir şehir olduğunu ifade etmekten mutluyum. Yolumuz açık olsun hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum."

 



  |  Bu haber 9574 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125646

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111198

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130172

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116402

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign