İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
CİDE HUZUREVİNİN TEMELİ ATILDITarih 29 Ağustos 2017, 21:38 Editör: Editör

CİDE HUZUREVİNİN TEMELİ ATILDI

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir ve kardeşlerine ait Güven Kepçe'nin katkılarıyla yaptırılacak 64 kişi kapasiteli Cide Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi'nin temeli törenle atıldı.

Memiş Mahallesi'nde 2,5 milyon liralık harcamayla yaptırılacak 32 odalı ve 64 yaşlı kapasiteli huzurevinin temel atma törenine, Vali Yaşar Karadeniz, Kastamonu milletvekilleri Hakkı Köylü ve Murat Demir, hayırsever Emin Demir, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, AK Parti İl Başkanı Halil Uluay, Cide Belediye Başkanı Nejdet Demir, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

VALİ KARADENİZ: "EN ÖNEMLİSİ İNSANA DOKUNAN YATIRIMLARDIR"

Vali Yaşar Karadeniz, törende yaptığı konuşmada yatırımlardan en çok akılda kalanın insana dokunan yatırımlar olduğunu ifade ederek “Gerçekten Kastamonu’da çok fazla yatırım var. Ama Kastamonu’da ihtiyaçta çok fazla… Yatırımlar ne kadar çok yapılır ise yapılsın en önemlisi insana dokunan yatırımlardır. Mesela altyapı yatırımları da önemlidir ancak yapıldıktan sonra üzeri örtülür biter. Tabi ki kıymetsiz değildir. Ama insana dokunan yatırımlar asla ve asla unutulmaz. Çünkü insanı ayakta tutan bu yatırımlardır. İnsan zora düştüğünde, yaşlandığında yanında devleti de görmek ister. Bu da en doğal hakkıdır. Sosyal yardımlarda insana dokunan yardımlar olduğundan değerlidir, önemlidir. Yaşlı bakım merkezi de insana dokunan bir yatırımdır. Bu anlamda Hayırsever Demir ailesini huzurlarınızda tebrik etmek istiyorum” dedi.

KÖYLÜ: "BÖYLE BİR TESİS YAPTIRMAK ÇOK DAHA SEVAPTIR"

Milletvekili Hakkı Köylü de konuşmasında, hastanede bir oda, bir okul, bir köprü, bir çeşme ya da böyle bir tesis yaptırmanın daha hayırlı olduğunu işaret ederek şunları söyledi: "Yeni bir tesisin temel atma töreninde bulunmak için Cide’ye gelmiş bulunuyoruz. Cideliler de daha güzel yerlere gelecektir. Yapılanlar Cide’de yaşayanlar ve Cide’yi uzaktan sevenler için yapılan hizmetlerdir. Bugün temeli atılan tesis büyük bir ihtiyaçtır. Belediye Başkanımıza ve Demir kardeşlere gerçekten teşekkür ediyorum. Projeyi gördüm, proje hakikatken çok kaliteli… Bu bizim bildiğimiz manada huzur evi şeklinde değil. Huzurevini biz yanlış anlıyoruz, dünyanın her yerinde yaşlı bakım merkezleri var. İnsanlar oralara gitmek istiyorlar. Bir gün hepimizin çok ciddi şekilde bakıma ihtiyacı olacak. Hayır yapmak için insanlarımız bir şeyler yapıyorlar. Hayır yapmak için vatandaşlarımız önce camiden başlıyorlar. Herkes cami yapmak istiyor. Daha çok sevaba gireriz diye düşünüyor. Elbetteki cami de yapılsın. Ama 50-100 metre de bir cami oraya bir cami buraya yapmanın büyük bir hayır olduğunu düşünmüyorum. İşte en büyük hayır bu… Bir hastanede bir oda, bir okul, bir köprü, bir çeşme ya da böyle bir tesis yaptırmak bence çok daha sevaptır."

DEMİR: "BELEDİYE BAŞKANIMIZ ÇALIŞTIKÇA HEP ARKASINDA DURACAĞIZ"

Kastamonu Milletvekili ve Güven Kepçe yönetim kurulu üyesi Murat Demir ise , “Ben Cide ile konuştuğum zaman sosyal medyadan eleştiri alıyorum. Bugün bir temel atıyoruz, haliyle o ilçenin nezdinde konuşacağız. Onun için bugün belediye başkanımızın bana göre övülme zamanıdır. Gerçekten Belediyecilik çok önemli… Kastamonu Belediyesi de bundan çok güzel örnekler veriyor. Kastamonu’da şehrin son üç yılda çehresi değişti. Cide Belediyesinin de çok güzel çalışmaları var. Tüm Belediyelerimizin ciddi çalışmaları var. Cide Belediye Başkanımız daha bundan 2-3 ay önce 6 adet tesisin açılışını yaptı. Son bir yılda yaptıklarına bakarsanız gerçekten insan sormadan duramıyor, Başkan parayı sen nereden buldun diye… Yeni Belediye Binası dahil, Başkanımız son dönemde Cide’ye çok şey katıyor. Bu tesisin Cide için ne kadar önemli olduğunu bittiği zaman daha çok farkına varacağız. Belediye Başkanımız çalıştıkça iş yaptıkça hep arkasında olacağız” dedi.

 İÇDAŞ'IN YATIRIMLARI

Öte yandan, İÇDAŞ’ın Cide’ye yapmayı planladığı yatırımlardan da bahseden Milletvekili Murat Demir, bu tür firmalara Cidelilerin sahip çıkmaları gerektiğini ifade etti.

KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANI TAHSİN BABAŞ

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise konuşmasında “Cide Belediye Başkanını bu güzel çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Belediye Başkanımız gerçekten özveri ile çalışan bir kardeşimiz. Yıllardır tanırım kendisini… Özellikle Güven Kepçe’ye, Emin Demir'e teşekkür ediyorum. Cide çok güzel bir ilçe… Keşfedilememiş bir çok yeri vardır. Yaşlılarımız önemli onların böyle güzel bir yerde mutlu ve mesut bir şekilde yaşamaları bizleri de mutlu edecek” ifadelerini kullandı.

CİDE BELEDİYE BAŞKANI NEJDET DEMİR

Cide Belediye Başkanı Nejdet Demir de törende yaptığı konuşmada, Güven Kepçe'nin sahipleri Demir kardeşlere teşekkür için ne kadar ihtiyaç olduğunu anlatan Başkan Demir, “Teknoloji geliştikçe insanlar maalesef yalnızlığa itiliyor. Daha önceleri büyük aileler ile yaşar iken şimdi herkes yalnız… Bunun için ilerleyen yaşlarda aynı yaş grubu insanların beraber ve birlikte yaşayabileceği rahat edebileceği bir yerin olması lazım. Türkiye’de insan ömrü uzamış, yaşlıların sayısı her geçen gün artmaktadır. Bunun için kendimde dahil bu tesise ihtiyacımız var. Bu tesis 2,5 milyonluk bir yatırım. Belediye olarak kaba inşaatını yapıyoruz. Her yaptığım hizmette fikrimi söylediğimde Güven Kepçe Kardeşler Sayın Emin Demir, Sayın Mustafa Demir, Sayın Murat Demir daha lafımı bitirmeden başkan başla yanındayız dediler ve hiç yalnız bırakmadılar. Her daim sen çalış senin ve Cide’nin yanındayız dediler. Huzurlarınızda Güven Kepçe Kardeşlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

 Konuşmalardan sonra yapılan duanın ardından yaşlı bakım merkezinin temeli atıldı.

Program, Cide Belediyesince davetlilere ikramda bulunulmasıyla sona erdi.

Kaynak: Mustafa EDİPOĞLU/ciderehber.com



  |  Bu haber 7230 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

"SAĞLIK DESTEK HATTI" KURULDU

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Sağlık Destek Hattı’ hizmete sunuluyor. Randevu konusunda yaşanan sıkıntı...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125626

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111182

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130146

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116376

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign