İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
BALIKÇILARIMIZ VE BARINAKLARIMIZTarih 19 Ocak 2018, 16:47 Editör: Editör

BALIKÇILARIMIZ VE BARINAKLARIMIZ

Kastamonu 170 km’lik sahiliyle Karadeniz’in en uzun kıyı şeridine sahip.

Pek çoğumuzun görmediği, bilmediği, duymadığı doğal koylarımız var.

Balık popülasyonu azalsa da, Karadeniz cömert yüzünü gösteriyor; nimetlerini sofralarımıza kadar ulaştırıyor.

Balıkçılarımız da her sene sabırsızlıkla bekledikleri 1 Eylül gelince “Vira Bismillah” diyerek denize açılıp rızkını kazanmak için denizde balığın peşine düşüyor.

Geçtiğimiz günlerde Özlüce’den 3 balıkçının iş yerimde dile getirdiği sorunları dinledikten sonra görmezden ve duymazdan gelmeyip, belki bir okuyan çıkar da balıkçıların sorunlarına çare olur ümidiyle yazmaya karar verdim.

Evet balıkçıların ortak fikri, balıkçı barınaklarının hizmetten yoksun olmasıydı.

İlyasbey, Doğanyurt ve Özlüce balıkçı barınaklarının sert poyrazlarla kabaran denizin sürükleyip getirdiği kumlarla ağzına kadar dolduğu ve balıkçı teknelerinin giriş çıkışına izin vermeyecek konuma geldiği konuşuluyordu.

İlişi, Abana balıkçı barınakları yine aynı sorunla boğuşuyordu.

Onarım çalışmaları devam eden Evrenye balıkçı barınağında ise neyse ki bu sıkıntılar yaşanmıyordu. Çünkü hamsi sezonunda bu balıkçı barınağımız ilçemizin ekonomisine de önemli katkı sağlıyordu.

Balıkçılar doğal olarak Evrenye balıkçı barınağı gibi diğer barınakların da sorunlarının giderilmesini ve rahatça kullanılabilir olmasını bekliyorlar.

Zayıf geçen balık sezonunun moral bozukluğu ve psikolojisi ile bir de barınak sorunuyla mücadele etmek zorunda kalan balıkçılar seslerini duyurmak istiyorlar.

Bu arada İnebolu’da kayıtlı beş-altı yüz balıkçının da geleceğini etkileyecek yeni balıkçı barınağı için iyi bir haber beklediklerini ifade ediyorlar.

Balıkçı barınaklarının, bakımı-onarımı her ne kadar bulundukları bölgede faaliyet gösteren balıkçı kooperatiflerinin sorumluluğunda olsa da kooperatiflerin büyük çoğunluğu bu yükün altından kalkamıyor.

Balıkçı barınaklarındaki tarama işleri, DLH tarafından tarak gemisi ile yapılıyor. DLH tarak gemisinin yanında dökü gemisi ve personelini de gönderiyor. Ancak bu gemilerin yakıt ihtiyacı genelde yerel imkanlarla karşılanıyor.

Denizden geçimini sağlayan balıkçılarımız, Sayın Vali’mizin talimatlarıyla, Özel İdare bütçesinden barınakların taranması için ödenek sağlanması yönünde yardım talep ediyorlar.



  |  Bu haber 6428 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125684

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111226

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130210

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116430

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign