İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
KÜLTÜR BAKAN YARDIMCISINDAN İNEBOLU DAVETİTarih 31 Ağustos 2018, 06:22 Editör: Editör

KÜLTÜR BAKAN YARDIMCISINDAN İNEBOLU DAVETİ

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. A. Haluk Dursun Kastamonu'daki müzeleri gezdi. Bu kapsamda İnebolu'ya gelen Bakan Yardımcısı Dursun, Türk Ocağı binasını ziyaret etti.

Kaymakam A. Atakan Atasoy ve Kültür Turizm İl Müdürü Mehmet İshak'ın eşlik ettiği Bakan Yardımcısı Haluk Dursun, Türk Ocağı binasında muhafaza edilen İnebolu'nun İstiklal Madalyası'nı inceledi. Binayı gezerek bilgi alan Bakan Yardımcısı Dursun'a, Kaymakam Atasoy tarafından İnebolu Denk Kayığı maketi takdim edildi.

"KAYIK İLE KAĞNININ HİKAYESİ BİLİNMEDEN İSTİKLAL MÜCADELEMİZ ANLAŞILAMAZ"

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dursun, resmi twitter hesabından yaptığı paylaşımda gençleri İnebolu Türk Ocağı Müzesini görmeye davet etti.

Türk Ocağı binasında İnebolu'nun İstiklal Madalyası ile çektirdiği fotoğrafı twitter'da yayınlayan Bakan Yardımcısı Dursun, paylaşımında "Gençler! Tatil kadar tarih ve kültürümüze de meraklı olun. Kayık ile kağnının hikayesi bilinmeden İstiklal Mücadelemiz anlaşılamaz. İnebolu mavnacıları denk kayıklarıyla Anadolu'ya cephane ve yurtsever taşıdılar. İstiklal Madalyalı şirin ilçemize gidip müzesini ziyaret ettiniz mi?" ifadelerini kullandı.

Bakan Yardımcısı Dursun, Kastamonu'da da Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Kastamonu Belediyesi Millet Kıraathanesi, Şeyh Şaban-ı Veli Müzesi ve Vedat Tek Kültürevi'ni ziyaret etti.

"KASTAMONU'NUN TADINA DOYAMAYACAKSINIZ"

Kastamonu'daki müze ziyaretleriyle ilgili de paylaşımda bulunan Bakan Yardımcısı Dursun, twitter hesabında yaptığı açıklamada, "Gençler, 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti neresi seçildi, biliyorsunuz. Sivil mimarî yapıların en güzeli ahşap konakların bahçelerinde sofralar kuruldu. Şaban-ı Velî Hazretleri'nden destur alın, Nasrullah'ın suyundan tadın. Kastamonu'nun tadına doyamayacak, defalarca geleceksiniz" dedi.



  |  Bu haber 6358 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125680

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111224

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130204

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116426

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign