İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
SALİH VE LÜTFİ ÇAĞLAR'DAN UZUNER'E CEVAPTarih 05 Nisan 2019, 10:10 Editör: Editör

SALİH VE LÜTFİ ÇAĞLAR'DAN UZUNER'E CEVAP

MHP Belediye Başkan adayı Engin Uzuner'in 30 Mart Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanındaki mitingde yaptığı konuşmada, Boyranaltı mevkiinde Huzur Aile Çay Bahçesi'ni 30 yıldan fazla süre çalıştıran ve başarılı işletmeciliğiyle bilinen Salih Çağlar ve oğlu Lütfi Çağlar ile ilgili sözlerine cevap gecikmedi.

Salih Çağlar ve oğlu Lütfi Çağlar, yaptıkları açıklamada şunları söyledi:

"31 Mart 2019 yerel seçimleri münasebetiyle MHP Belediye başkan adayı ve o günkü belediye başkanı Engin Uzuner'in 30 Mart cumartesi günü gerçekleşen mitingin sonunda ailemize atmış olduğu iftiraya binaen bu açıklamayı yapma gereği duyduk.

Konuşmasında kendisinin belediye başkanı olduğu 2009 yılında Kıyı Park adlı tesiste kaçak su yakaladığını, bu kaçak suyun 25 yıldır tarafımızca kullanıldığını ve bizim kendisine destek vermeme sebebimizin de bundan kaynaklı olduğunu dile getirip, değerli İnebolu halkı üzerinde ailemizce bir hak yeme algısı yaratmaya çalışmıştır.

Bahse konu tesis aile büyüğü Salih Çağlar tarafından 1976 yılında belediyeden kiralanmış olup,  2007 yılına kadar Huzur Aile Çay Bahçesi, Motel ve Restaurant adıyla işletmeciliği yapılmıştır. Bu tarihler arasında tesis bünyesinde kaçak su kullanımı yapılmamıştır.Ödenen tüm yüklü tutarlarda ki su faturaları da belediye muhasebe kayıtlarında mevcut olup devirden sonra İnebolu Belediyesine 1TL bile borç kalmamıştır.

2007 yılında bu tesisleri İnebolu Belediyesinden kiralayan yeni kiracı, İnebolu halkının bildiği üzere tüm tesisi yıkmış ve alt yapısı dahil olmak üzere yeniden inşa ederek yeni adıyla işletmeye açmıştır. 2009 yılında dönemin Belediye Başkanı İdris GÜLEÇ zamanında ise yeni kiracının kullandığı kaçak su tespit edilerek gerekli cezanın kesilmesinin ardından belediye kiracısı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur.

Şimdi eski Belediye Başkanı Engin Uzuner , eğer bu yazımızı okursa şunu sormak istiyoruz. Ailemizin 2007 yılında belediye ile arasında ki resmi sözleşmenin feshedildiğini bildiği halde neden 2009 yılında ki kaçak su raporunu ailemize mal etmektedir. Varsa ailemizden birisinin adının geçtiği bir tutanak bunu da kayıtlardan çıkarttırıp yayımlatmak boynunun borcudur. Bunları meydanlarda anlatmayı düşünene kadar bu tesisin, yeni kiracısı tarafından bölümler halinde yasalara aykırı şekilde kiralanarak belediyenin yıllardır zarara uğratılmasına, kendisi bildiği halde (!) sesini çıkarmamıştır.Ve bu yasalara aykırı durum halen devam etmektedir.

Ailemize atmış olduğu iftiraya binaen Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunup, maddi ve manevi tazminat açacağımızın da bilinmesini isteriz.

Bu vesileyle Sayın Mustafa Huner ÖZAY'a da İnebolu Belediye Başkanlığı görevinde başarılar dileriz.

Saygılarımızla."


  |  Bu haber 12276 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125646

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111198

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130174

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116402

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign