İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
Tarih 14 Mart 2020, 21:21 Editör: Editör

"İNEBOLU NİSAN'DAN SONRA ŞANTİYEYE DÖNECEK"

Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğretim üyeleri ve öğrencileri, Belediye Meclis üyeleri, köy ve mahalle muhtarlarıyla yaptığı kahvaltılı toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

Osman Sungur Motel'de düzenlenen kahvaltı programında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Özay, "İnebolu Nisan ayından sonra bir şantiyeye dönecek" diyerek müjdeleri peş peşe sıraladı.

TERMİNAL KÖPRÜSÜ VE İNEBOLU GİRİŞİ BSK YAPIMI İHALEYE ÇIKTI

Belediye Başkanı Özay, ilçemizin en önemli beklentilerinden olan Terminal Köprüsü ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sayın Muhtarlarım, sevgili arkadaşlar. Sizlere buradan yapılamaz denilen projelerden bir tanesinin daha müjdesini vermek istiyorum. Karayolları Genel Müdürlüğünde İnebolu Otogar Köprüsü 10 Mart 2020 Salı günü askıya çıkıyor. Mart ayının sonunda veya Nisan ayının başında da ihalesi yapılacak olan Otogar Köprüsü İlçemize hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.

Başkan Özay'ın açıklamasının  ardından Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü "İnebolu Terminal Kavşak Köprüsü ve İnebolu Girişi BSK Yapılması" işini ihaleye çıkardı.

İhalenin 31 Mart 2020 günü saat 10.00'da gerçekleştirileceğini belirten Başkan Özay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise "Söz verdiğimiz gibi İnebolu Terminal Kavşak Köprüsü ve İnebolu girişi BSK yapılması işi ilana 10/03/2020 tarihinde belediyemiz ilan tahtasında ilana çıkmıştır. İhalemiz 31/03/2020 saat 10:00 da gerçekleştirilecektir .Bizden desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürü bir borç bilirim. Durmak yok yola devam" ifadelerini kullandı.

CUMHURİYET CADDESİ PARKE ÇALIŞMASI

Başta Cumhuriyet Caddesi olmak üzere çarşı içinde yapılacak parke çalışmalarına kış sezonu bitmeden başlamayacaklarını belirten Belediye Başkanı Özay, "Biz sağduyu ile siyaset yapıyoruz. Her şeyi ortada yapmıyoruz. İyilikten merhametten vicdanlı olan insandan zarar gelmez. Biz kimseye zarar vermeden siyaset yapacağız. Bir dükkana bir müşterinin girmemesi, bizim parkeyi yapmamızdan dolayı o dükkanı pas geçmesi, o adamın orada ekmek kazanamaması bizi vicdanen rahatsız ediyor. Biz onun için böyle yapacağız. Bizim yoğurt yiyişimiz bu. Biz insanların çile çekmesini istemiyoruz. 2014-2015 yıllarında benim Hacı Numan Caddesindeki dükkanım 8 ay çamurdan atlaya sıçraya geçtik biz. Biz bu siyaseti istemiyoruz. Biz kimsenin dükkanlarının önüne evine girişi çıkışı engellensin zorlaşsın istemiyoruz" diye konuştu.

"GÖNÜL BELEDİYECELİĞİNİ İNEBOLU HALKINA TATTIRACAĞIZ"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteğiyle parke ve diğer malzemelerin ihale yoluyla satın alındığını vurgulayan Başkan Özay, " İnebolu'da, "Bir sene oldu, ne yaptı" gibi ufak çaplı da olsa bir muhalefet oluşturmaya çalışıyorlar. Maalesef İnebolu halkı şuna alıştırılmış. Acı çekmeye alıştırılmış, çile çekmeye alıştırılmış. Biz bunu yapmak istemiyoruz. Biz bütün izinlerimizi aldık, parke çalışmalarımız için parkelerimiz gelmeye başladı.  5 kamyon geldi, aşağı yukarı 60 kamyon 13 bin 500 metrekare parkemiz geliyor. 30 Nisan'a kadar ihaleyi alan firmanın mal teslim süresi var. Dediğim gibi alışkanlıklar var, bu alışkanlıklardan bir türlü vazgeçilmiyor, ama biz değişim için geldik, yenilik için geldik, gönüllerinize dokunmak için geldik. Siz de bize teveccüh gösterdiniz, 1000 oy da fark attık. Şimdi biz şöyle mi yapalım istiyor o bizi sosyal medyada veya çarşının belli noktalarında konuşan arkadaşlar. Cumhuriyet Caddesini kazalım, şu kış günü 3 gün sonra yağmur yağsın, millet çamurda, üzeri başı çamur olarak atlaya sıçraya yürüsün. Kusura bakmayın biz bunu böyle yapmayacağız. Biz insana değer veriyoruz, insanı seviyoruz, kimsenin çile çekmesini istemiyoruz. Biz parkelerimizin hepsini hazırlayacağız. Bizim kocaman bir silindirimiz var. Arkadaşlarla konuşuyoruz çarşıda, geziyorum ben dükkanları, diyorlar ki, 'Başkanım bu parke çalışması ne zaman başlayacak'. Şimdi biz parke çalışmasının ihalesini yaptık, imzaladık sözleşmeyi ve kazdık Cumhuriyet Caddesini. Hayır biz onu parça parça yapacağız. Kimse mağdur olmayacak, İnebolu'nun alışık olmadığı bir sistemle yürümek istiyoruz. Biz "Gönül Belediyeciliği"ni İnebolu halkına tattıracağız" dedi.

TERMİNALDEN İLÇE ÇIKIŞINA DOĞRU PEYZAJ ÇALIŞMASI YAPILACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının peyzaj çalışmasıyla ilgili olarak 500 bin lira gönderdiğini açıklayan Belediye Başkanı Özay, "Onunla ilgili biz projemizi Çevre ve Şehircilik Bakanlığına onaya sunduk. Bu onayın akabinde yapılacak Otogar Köprüsünden İnebolu çıkışına doğru olan tarafa peyzaj çalışmalarına başlayacağız. Koşu yolumuz olacak, bisiklet ve yürüyüş yolumuz olacak. Ve ufak çaplı bir mesire alanı. Etap etap yapacağız. İlk etapta 500 bin lira ondan sonraki etaplarda da artan şekilde devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

BOYRANALTI'NDA YENİ DÜZENLEME ÇALIŞMALARI

Boyranaltı mevkiinde yapılacak yeni düzenlemelerle ilgili de bilgi veren Başkan Özay, "İnsanların huzurlu ortamda oturmasını istiyoruz. Boyranaltı bölgesinde 10 bin tane gül dikeceğiz. Burası insanların gelip de memnun kaldığı bir nokta olacak. Kütük Kafe ile Uçarkuş'un arasındaki Otantik Pazarı kaldırıyoruz, oraya vatandaşların oturabileceği, çocukların eğlenebileceği bir alan yapıyoruz. Bu konu ile ilgili Fen İşlerimiz çalışıyor" ifadelerini kullandı.


  |  Bu haber 7114 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

"SAĞLIK DESTEK HATTI" KURULDU

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Sağlık Destek Hattı’ hizmete sunuluyor. Randevu konusunda yaşanan sıkıntı...

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR Halkımızın ince hiciv ve zengin benzetme kabiliyetlerinin bir tezahürü olan lakaplar, kimseyi rencide etmek ve ya o...

YAZANDAN-YAZDIRANDAN "ALLAH RAZI OLSUN"

YAZANDAN-YAZDIRANDAN Kaç kişinin dikkatini çekiyor acaba?

RAMAZAN BİLİNCİ

RAMAZAN BİLİNCİ “Ey iman edenler, oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi,size de farz kılınmıştır. Umulur ki sakınırsınız”

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK İŞKUR, TYP kapsamında Kastamonu İl Özel İdaresi’nde 5,5 ay süre ile çalıştırılmak üzere 210 personel alımı yapacak....

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU "HASAN KURU"

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU İnebolu'da bir döneme damgasını vuran, renkli bir kişilikti O...

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Kitap Kurdu Yarışması”nın 6’ncısı 28 Nisan 2...

RAMAZAN AYINA ÖZEL "İSRAF" !

RAMAZAN AYINA ÖZEL Allah'ımıza binlerce şükürler olsun ki, Onbir ayın sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif'e, rahmet-mağfiret ve gü...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125542

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111102

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130052

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116290

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign