İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
İNEBOLU LİMANI TARIMSAL ÜRÜNLERİN İTHALATINA AÇILDITarih 08 Mayıs 2020, 11:23 Editör: Editör

İNEBOLU LİMANI TARIMSAL ÜRÜNLERİN İTHALATINA AÇILDI

Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, 5 Mayıs 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğle İnebolu Limanı'nın tarımsal ürünlerin ithalatına açıldığını açıkladı.

Ticaret Bakanlığının, Tarım ve Orman Bakanlığı Kontrolüne Tabi Belirli Ürünlerin Girişine Yetkili Gümrük  İdareleri İle Resmi Kontrollerini Yapmaya Yetkili İl Tarım ve Orman Müdürlüklerinin Belirlenmesine Dair Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i 5 Mayıs 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliğle, zirai karantina kontrolüne tabi diğer bitki ve bitkisel ürünlerin Türkiye Gümrük Bölgesi'ne giriş gümrük işlemlerinin daha kolay, hızlı ve etkin gerçekleştirilebilmesi amacıyla yetkili gümrük idareleri listesine İnebolu Gümrük Müdürlüğü ve yetkili İl Tarım ve Orman Müdürlükleri listesine Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü eklendi.

Tebliğle ayrıca, bitki koruma ürünleri ile bitki koruma ürünü imalatında kullanılan ham maddelerin ithalat kontrollerinin yürütüleceği yetkili il tarım ve orman müdürlükleri belirlendi.

BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA HUNER ÖZAY'IN AÇIKLAMASI

Facebook'ta Ajans37- Mehmet Eren'in canlı yayın konuğu olan Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, İnebolu Limanı'nan 5 Mayıs 2020 itibariyle tarımsal ürünlerin ithalatına açıldığını duyurdu.

Ticaret Bakanlığı'nın  Resmi Gazete'de yayımlanan kararıyla İnebolu Gümrüğü ve Kastamonu İl Tarım Müdürlüğü'nün yetkilendirildiğini ve artık örneğin Rusya'dan İnebolu Limanı'na buğday ithalatı yapılabileceğini ifade eden Belediye Başkanı Özay şöyle konuştu:

"İnebolu Limanımız 5 Mayıs 2020 itibariyle tarımsal ürünlerin ithalatına açıldı. İnebolu Gümrük Müdürlüğü ve Kastamonu İl Tarım Müdürlüğü bu konu ile ilgili yetkilendirildi. Cumhurbaşkanımızın onayıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Mesela Rusya'dan buğday İnebolu Limanına gelebilecek artık. Şimdiye kadar bu gelemiyordu. Bu konuyla ilgili 4 aydan beri uğraşıyorduk. Milletvekillerimiz ve Doğan Başkan sağolsun İl Tarım Müdürümüz hep beraber bir çalışma yaptık. Bu çalışmanın sonucunu 5 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak aldık. Bu saatten sonra artık limanımızdaki gemi hareketinde ithal tarımsal ürünlerin gelmesinde bir sıkıntı olmayacağı konusunda İnebolu Gümrüğü ve İl Tarım Müdürlüğü yetkilendirildi. Bu şu anlama geliyor. Yapılan buğday ithalatı şu anda Samsun Limanı yoğun Karadeniz'de ve sıra var bekleme var. Burada bekleyen gemiler İnebolu Limanı'na gelerek tahliyesini yapabilecek. Bu çevredeki kamyoncuların çalışmasını sağlayacak. Bu çevredeki akaryakıt satanların, lokantaların, kahvelerin, çalışan işçilerin çalışmasını sağlayacak. Biz peyder pey işlerimizi takip ediyoruz. Kastamonu ve çevresindeki illerde buğday sevkiyatı artık İnebolu Limanı'ndan yapılabilecek. Kamyoncularımız kazanacak, hemşehrilerimiz kazanacak, İnebolumuz kazanacak. İnebolu-Kastamonu yolumuzun ihalesi yapıldı. Bu devam eden bir proje. Bizim sloganımız 'Onlar konuşur, AK Parti yapar'. Onun yapılacağına biz inanıyoruz. Orada bir sıkıntımız yok. Bu yol yapıldığı zaman da Kuzey-Güney aksı buradan Ankara'ya kadar olan alanda bu yolun yapılmasının dönüşü bize muhteşem olacak. Mesafe olarak çok yaklaşacağız, bunun sonucu olarak limanımız daha çok kullanılmaya başlanacak. Liman kullanıldıkça çevrede lojistiği gereken işler daha fazla olacak. İnsanlar ister istemez bu bölgeye gelecek. Ama zamana ihtiyaç var. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Neticede yine burayı yapmak da bize nasip olacak inşallah."


  |  Bu haber 21408 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125638

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111192

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130164

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116392

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign