İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
Tarih 29 Mayıs 2020, 18:08 Editör: Editör

"EN BÜYÜK PROJEMİZ SEVGİ"

Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, İnebolu Belediyesince Facebook üzerinden canlı olarak yayımlanan Bayram Özel programında son 1 yıl içerisinde yaptıkları çalışmalar ve projelerini anlatıp, “En büyük projemiz insanların birbirini sevmesi, merhametli davranması, birbirine vicdanlı olması. Ben şimdi merhametsiz bir insan olsam, öyle yetkiler var ki Belediye Başkanının elinde, biz bunu son 10 senede gördük zaten, insanları ne halden ne hale soktuklarını gördük. Bizim en büyük projemiz sevgi” dedi.

Cumhuriyet Caddesi parke çalışması hakkındaki iddialara tepki gösteren Belediye Başkanı Özay, konu ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, eşi Dilek Özay ile birlikte Türk Sanat Müziği sanatçısı Ufuk Uğuriş ve müzisyen Soner Topalşabanoğlu'nun sunduğu İnebolu Belediyesi Bayram Özel programına konuk oldu.

İnebolu Belediyesi'nin Facebook sayfasından canlı yayımlanan programda önemli açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Özay, son 1 yıl içerisinde yapılan çalışmalar ve projeleri anlatırken "En büyük projemiz insanların birbirini sevmesi, merhametli davranması birbirine, vicdanlı olması. Ben şimdi merhametsiz bir insan olsam, öyle yetkiler var ki Belediye Başkanının elinde, biz bunu son 10 senede gördük zaten, insanları ne halden ne hale soktuklarını gördük. Bizim en büyük projemiz sevgi" dedi.

1400'ÜN ÜZERİNDE YARDIM KOLİSİ DAĞITTIK

Ramazan ayında planladıkları iftar programlarını koronavirüs nedeniyle iptal ettiklerini hatırlatan Başkan Özay, "Elimizdeki kaynakları da, bizlere destek olanların göndermiş olduklarını da vatandaşlarımıza ulaştırarak İnebolu Belediyesi'nin hacmine göre çok iyi diyebileceğimiz 1400'ün üzerinde koliyi biz insanlarımıza ulaştırdık. Talep olduğu sürece, koronavirüs geçene kadar da buna peyderpey devam edeceğiz elimizdeki imkanlar doğrultusunda" diye konuştu.

SOSYAL MEDYADA ARTIK BİZ DE VARIZ

Sosyal medyanın önemine dikkat çeken Başkan Özay, Ramazan'da iftar programları sayesinde bir canlı yayın ekibi oluşturduklarını belirterek şunları söyledi:

"Bizim bir canlı yayın ekibimiz oldu. Bunu biz daha profesyonel şekle sokacağız. Tahmin ediyorum 10 gün içerisinde her yerden canlı yayın yanabilecek duruma geçeceğiz. Bayramdan sonra onların taleplerini alacağız inşallah. Artık İnebolu içindekiler de, İnebolu dışındakiler de İnebolu'da ne yapıldığını anında canlı olarak görebilecekler. Çünkü insanlara bazı şeyler anlatılarak ikna edilmesi daha zor ama biz şu canlı yayını yaparak bile insanlara her şeyi gösteriyoruz. Şu anda sosyal medyanın gücü tartışılmaz. İnebolu'da da iki tane yazılı basınımız var. İnebolu Belediyesi olarak sosyal medyada artık biz de varız. Yazılı basın konusunda  bir iddiamız yok ama İnebolu Belediyesi'nin facebook sayfası, Youtube sayfası, Instagram sayfası İnebolu'da olan her şeyi tarafsız ve gerçek şekilde İnebolu ve İnebolu dışındakilere, biz doğru ve dürüst olarak anlatacağız. Biz objektif olacağız. Bununla ilgili olarak da bayramdan sonra canlı yayına artık her yerden geçeceğiz. Elimizde bir telefonla yapmayacağız, daha profesyonel şekilde başaracağız. Biz İnebolu'yu bir marka yapmak için sosyal medyadan faydalanmak zorundayız. Şunu herkes bilir ki biz İneboluluyuz dediğimiz zaman insanlar Tirebolu mu, Gelibolu mu, İnegöl mü, böyle bir isim karmaşası ile karşı karşıya kalıyoruz. İnebolu'yu bir marka yapmamız için bunu göstermemiz lazım. Biliyorsunuz ki İstiklal Madalyalı ilk yerleşim yeri. Onun için bizim İstiklal Madalyası'nı görmeden, İstiklal Madalyası'nın nerede olduğunu bilmeden İstiklal Madalyasını anlatamayız. Biz biliyoruz ki İnebolu'nun hasretiyle yanıp tutuşan Türkiye'nin her yerinde, aslında dünyanın her yerinde o kadar çok insan var ki, bizim şu yayınımızdan da görebiliyoruz, dünyanın her yerinden takip ediliyoruz. Biz marka olduğumuzu anlatabilmemiz için görselden faydalanmamız lazım. Kim ne derse desin bizim İstiklal Madalyamız var. Hiç kimse bizim bu madalyamızı alamaz, inkar da edemez. Bu madalya bize verildi, neden verildiğini bugün daha iyi görüyoruz. İnsanlar bir araya geldiği zaman muhakkak biz bir şey üretebiliyoruz. Yani biz ayrım yapmayıp birbirimizi kucaklarsak birbirimizi destek olursak en güzel örnekleri verebiliriz."

BELEDİYENİN YOUTUBE KANALI AÇILDI

"İnebolu Belediyesi Youtube kanalımızı açtık. Bütün programlarımızı orada topluyoruz. Bütün programlar Youtube kanalında kayıtlı. İsteyenler, kaçırmış olanlar Youtube kanalından tekrar bizi izleyebilirler. Youtube kanalına üye olmaları bizim için de çok iyi olacak. Ne kadar çok izlenme ve beğenilme oranını yakalarsak tanınma oranımız o  kadar artacak."

"MEMLEKETİNİZE GERİ DÖNÜN"

İstanbul'da herhangi bir işle meşgul olmayan veya emekli hemşehrilerimize seslenen Başkan Özay, "İstanbul'da işi gücü olanlar gelemez ama boşta oturanlara ben diyorum ki, gelin memleketinize geri dönün. Doğalgazımız olmayabilir ama bizim de artık İnebolu'da kaloriferli, asansörlü, kapıcısı olan binalarımız var. Gelin İstanbul'da oturacağınıza, hem temiz, hem güvenli bir ortamda kendi ilçelerinde gelip yaşamalarını istiyoruz. Onlarla İnebolu'nun daha güzel olacağını düşünüyoruz. İnşallah hep beraber bunu başaracağız. Biz bilişimden faydalanacağız, halkımıza bilgilendirme noktasında elimizden gelen her şeyi yapacağız" diye konuştu.

ÇOCUKLARA BAYRAM ŞEKERİ

Ramazan Bayramında çocuklar için bayram şekerleri hazırladıklarını belirten Başkan Özay, "Çocuklarımız için bayram şekerleri hazırlamıştık. Normalde bayramda çocuklarımızla buluşup onlara sunacaktık. Yalnız 4 gün sokağa çıkma yasağı haberini aldıktan sonra bayram öncesi bütün mahallelerde şekerlerin dağıtımını yapmaya başladık ama hava şartları müsaade etmedi, bayramdan sonra inşallah tekrar yollardayız. Her yere gideceğiz, elimizde yeteri kadar çocuklarımız için şekerimiz var. Bütün çocuklarımızla, evlerle, ailelerle buluşacağız, bayramlaşacağız. 23 Nisan'da gördük ki insanlar kapılarına gidilmesinden çok hoşnutlar. Biz de zaten eşimle beraber kendi çocuklarımızı bıraktık bütün çocukları kendi çocuklarımız kabul ettik. Çocuklara sevgimizi gösterirsek, çocuklar zaten karşılıksız seviyor insanları. Onlar bir düşünceleri, art niyetleri yok. Sizin iyi niyetinizi zaten onlar net olarak anlıyorlar. Biz çocuklara sevgimizi gösteriyoruz, onları kucaklıyoruz. Onlar mutlu olunca biz mutlu oluyoruz. İnşallah bu birlikteliği daha genişleteceğiz" ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARA MAKET UÇAK YAPTIRACAKTIK"

Şubat tatilinde öğrencilere Müze'de resim çalışması yaptırdıklarını hatırlatan Başkan Özay, "Ara tatilde okullar açık olsaydı Müze'de bir etkinliğimiz vardı, çocuklara maket uçak yaptıracaktık. Uçurtma şenliği için bir hazırlık yapacaktık. Koronavirüs nedeniyle iptal oldu ama bunları tekrarlayacağız biz, seneye Allah nasip ederse daha değişik projelerle çocuklarımızın karşısına çıkacağız. Resim yarışması yaptık, yarışmaya katılan çocukların hepsini birinci ilan ettik, bu virüs problemi bittikten sonra o çocukların aileleriyle birlikte 3 gece 4 gün İnebolu'da Osman Sungur Tesislerinde misafir edeceğiz. Biz çocuklara değer veriyoruz. Biliyoruz ki çocuklara verdiğimiz değer karşılık buluyor. Biz yürüdüğümüz yolun doğru olduğunu düşünüyoruz. Eşimle beraber bu konuda biz kendimizi çocuklara adadık" dedi.

"EN BÜYÜK PROJEMİZ SEVGİ"

Programın sunucusu Ufuk Uğuriş'in "Yapmayı en çok hedeflediğiniz proje ya da projeler neler" şeklindeki sorusuna cevap veren Başkan Özay şöyle konuştu:

"Belediye başkanları gelip geçer, mülki idareciler gelir geçer. Bizim gibi konumda olan insanların ilk önce vicdan sahibi olması lazım, ilk önce merhametli olması lazım ve insanları sevmesi lazım. İlk etapta dediğim şu, biz yolları altın yapabiliriz, köprüler yapabiliriz, alt geçitler, üst geçitler, sanayi, iş merkezi, her şeyi yapabiliriz böyle bir imkanımız olduğunu düşünsek. Ama insanları sevmezsek, içimizde vicdan yoksa, merhamet yoksa, o anlık olur yaptığımız. Birincisi biz birbirimiz seveceğiz. En büyük projemiz insanların birbirini sevmesi, merhametli davranması birbirine, vicdanlı olması. Ben şimdi merhametsiz bir insan olsam, öyle yetkiler var ki Belediye Başkanının elinde, biz bunu son 10 senede gördük zaten, insanları ne halden ne hale soktuklarını gördük. Bizim en büyük projemiz sevgi. Ben seviyorum insanları, hiç bir zaman insanlara art niyetli yaklaşmadım, yaklaşmam da. Çünkü ben vicdanımla hareket ediyorum. Her zaman her attığım adımda vicdanla hareket ediyorum. Belediye personelimiz var, 152 kişiyiz hepimiz. Ben 14-15 ay oldu, hiç kimse diyemez ki bana ya başkanım sen bizim hakkımızı yedin, sen bizi öteledin, iteledin, bizi kırdın. Ben hiç kimseyi kırmadım. Zararlı maddeleri, içki sigara kullanmam. İnsanlara elimden geldiğince iyi davranmaya çalışırım. Biz merhametli insanlarız, şefkatli insanlarız, vicdanı olan, Allah korkusu olan insanlarız. Ondan dolayı bizim İnebolu'da ilk önce inşa etmemiz gereken bu. Bunu inşa edeceğiz."

PROF. DR. FUAT SEZGİN ANADOLU LİSESİ

Göreve geldiği süre içersinde ilçemize kazandırdıkları en önemli projelerden birinin Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi olduğunu vurgulayan Başkan Özay, "Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi'ni kılavuza soktuk Allah'a şükürler olsun. Şu anda Anadolu Lisesi olarak girdi ama bu benim vicdani olarak yetti mi dersen, bu bana vicdani olarak yetmedi. Biz çünkü halkımıza Fen Lisesi sözü verdik, bu bir türlü engellendi. Engelleyenler kendilerini biliyor, ben de biliyorum. Günü gelecek bu engelleyenlerle bir yerde karşılaşacağız. Benim ahdim var, bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa o gün geldiği zaman onlarla görüşeceğiz. Ama şu anda Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi olarak devam ediyoruz. Bu bizim bir yaptığımız başarıdır. Şu anda Kastamonu'da, Kastamonu, 5. okul olarak bizim okulumuz açıldı. Kastamonu merkez ve tüm ilçeler dahil olmak üzere açılan bir lisemiz var. Bunu biz tüm AK Parti teşkilatımızla beraber Ankara'dan aldığımız destek beraber, bizim Ankara'daki değerlerimizden biri olan Şükrü Bozkurt hocamızın bize çok büyük katkısı var bu konuda. Allah razı olsun, onun bu konudaki bize desteğini inkar edemem. İl Başkanımız, milletvekillerimiz bize bu konuda çok destek verdiler. Bize bu konuda çok destek verdiler, sağ olsunlar var olsunlar ve biz bu vesile ile bu okulu meydana getirdik. İlçe başkanımız, teşkilatımız, ana kadememiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız biz bunu hep beraber sağladık. Bu bizim bir eserimizdir. Benim teşkilatımın bir eseridir Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi. Kılavuza girdi, bu sene puanla öğrenci alacak. Ümit ediyorum 60 öğrenci kapasiteli olacak ve 4 senede 240 öğrenci hem İnebolu merkez ve köyleri dahil ve sahil bandımızdaki ilçelerimizle beraber biz orada çocuklarımızın eğitimini vereceğiz" diye konuştu.

İNEBOLU BALIKÇI BARINAĞI

Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, etüd ve proje ihalesi gerçekleştirilen İnebolu Balıkçı Barınağı ile ilgili de, "İnebolu Balıkçı Barınağının yer tespiti yapıldı. Etüd ve proje ihalesi yine bizim sayemizde ve bizim zamanımızda yapıldı. Burada da teşkilatımızla beraber çalıştık. Hava şartlarını bekliyorlar, hava şartlarının düzelmesini müteakip 3 aylık zaman içerisinde zemin etüdü ve yer projesi tamamıyla oluşturulacak ve ihale aşamasına gelecek Balıkçı Barınağımız. Allah nasip ederse biz onun peşindeyiz, o takibi yapıyoruz ve balıkçı barınağımızı da Allah'ın izniyle bizim bu ilk 5 senemiz içerisinde faaliyete geçirmek inşallah bize nasip olacak" ifadelerini kullandı.

OTOGAR KÖPRÜSÜ

Koronavirüs nedeniyle 31 Mart 2020 tarihinde ihalesi yapılamayan İnebolu Otogar Köprüsü ve BSK Projesine de değinen Başkan Özay, "Otogar Köprümüz 31 Mart'ta ihaleye çıkmıştı, ihalesi yapılacaktı. Yoğun katılımlı bir ihale oldu ve Kovid-19 dolayısıyla toplu insanların bir araya gelmesi yasaklanmasından mütevellit ihalemiz geçici olarak ötelendi, iptal edildi o tarihte. Bizim ümidimiz ve yaptığımız görüşmelere istinaden bütün ödeneği hazır olan köprü ve BSK çalışması da yapılacak İnebolu girişinden liman ve diğer köprüye karşıya geçiş şeklinde, bu şekilde bir Otogar Köprüsü de bizim projemiz olarak verdiğimiz sözlerden biri olarak yapılacak" şeklinde konuştu.

CENAZE HİZMETLERİ

Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, sözünü verdikleri cenaze hizmetlerini hayata geçirdiklerini ve geri dönüşlerin hepsinin olumlu olduğunu ifade ederek, "Biz cenaze hizmetlerini İnebolu Belediyesi olarak yapacağız demiştik. Şu anda cenaze hizmetlerini insanların o yaslı günlerinde her türlü yanlarında olduğumuzu Allah gecinden versin de yaşayanların hepsi biliyor. Bugün bir cenazesi olduğu zaman yurdun en ücra noktasına kadar araç bulamazlarsa biz aracımızı yolluyoruz. Cenazelerini alıyoruz onları yaslarıyla baş başa bırakıyoruz. Bir de cenazenin defin işlemlerinde onları üzüntüleri içinde bir de bu işlerin peşinde dolaştırmaktan artık muaf ettik. Onlar evlerinde duruyorlar, gerekli hizmetlerin tamamını İnebolu Belediyemiz tamamıyla yapıyor. Bu konuyla ilgili Zabıta arkadaşlarımızı görevlendirdik. Onlara teşekkür ediyorum, şu ana kadar verdiğimiz hizmetlerden dolayı geri dönüşlerin hepsi olumludur" dedi.

CUMHURİYET CADDESİ PARKE ÇALIŞMASI

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle henüz başlanamayan Cumhuriyet Caddesi'ndeki parke çalışması hakkında ortaya atılan iddialar nedeniyle vatandaşları bilgilendiren Belediye Başkanı Özay şunları söyledi:

"Parke çalışmalarımızla ilgili bilgi vermek istiyorum. Bu konuyla ilgili Çevre Şehircilik Bakanlığından biz 500 bin lira ödenek aktarıldı bize. Biz bununla ilgili çalışmayı yaptık, ihaleye çıktık. İhalenin askıya çıkma süresi, gerçekleşme süresi, ihalenin oluş süresi ihale yapıldıktan sonra geçmesi gereken süre 90 gün. Yani ihaleyi alan vatandaş isterse bu malzemeyi bize 1. gününde verir, isterse 90. günde verir. Kırımlı bir ihalemiz oldu, aşağı yukarı 170 bin lira civarında kırıldı ihalemizde bedel. Bu artan parayla biz tekrar ikinci bir ihale yaptık. Biraz daha fazla malzeme alalım diye. Bu ikinci ihalenin süreçleri de aynı şekilde 90 gün süresiyle beraber geçti. Çevre Şehircilik Bakanlığı bu ücretleri ödediği için malın teslimini tamamen almamız gerekiyor. Yani 3 kamyon parke geldi diye biz bu işi başlatamayız. Bütün parkeyi alıp stoğumuza koymamız gerekiyor."

"DEDİKODU BASININI GEÇSİNLER ARTIK"

İnebolu Belediyesi'nin bir tüzel bir kişiliğe ve İnebolu'nun da tarihsel geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Özay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kimseye biz 'Ben basınım, ben bilmem neyim' diye İnebolu Belediyesi'nin hakkında bir şey söyletmeyiz. Herkes haddini bilecek. Yani iki sıra yazı yazmakla, ona buna yazı yazdırmakla kimse bir şey sahibi olamaz. Herkes haddini bilecek, ayağını denk alacak. Öyle bir şey yok. Yalan yanlış bilgileri de sağa sola aktarmayacak kimse. Yerinde duruyorsa duracak. Biz kabul etmiyoruz, İnebolu Belediyesi'nin hakkında yanlış bir şey yapılmadan, dedikodu basınını geçsinler artık. Öyle bir şey yok burada. Sormak istemişler de biz kimseye cevap mı vermemişiz. Alışmış olabilir onlar bakkal dükkanı çalıştırmaya. Burası İnebolu Belediyesi, tüzel bir kişiliği var, tüzel kişiliğiyle yönetiliyor. Resmi prosedür neyse o şekilde devam ediyoruz."

"KENDİ KENDİLERİNE ÜRETİP YAZIYORLAR"

Belediye Başkanı Özay, Cumhuriyet Caddesi parke çalışmalarıyla ilgili sözlerine şu ifadelerle devam etti:

"Dünya Sağlık Örgütü tarafından Kovid-19 dünya çapında bir pandemi olarak ilan edildi. Neticede bu ihalelerin bağlamında da bu işi yapacak ustalar bizim çevremizde olan insanlar değil. Biz ihaleyi yapıp da, belediyenin işçilerini orada çalıştırmıyoruz. Biz ihaleyi yapıyorsak, belediyenin imkanları çekiliyor müteahhit firma geliyor işi yapıyor. Bu şekilde yapılacak olan işte verdiğimiz teklifleri alan firmalardan dönüşler oldu, yalnız Kovid-19 nedeniyle büyükşehirlerden çıkış yasaklandı, gelen işçilerin 14 gün karantinada kalmaları gerekti, bunlar ekstra maliyetler bindirdiği için firmalar işlerine başlayamadı. Bayramdan sonra bunun biz bir nebze yumuşayacağını düşünüyoruz. Çünkü Sağlık Bakanlığımızın açıklamalarından şunu anlıyoruz ki, peyderpey insanların artık hasta sayılarının azaldığını, tedavi görenlerde başarı oranlarının hastalığa yakalananlardan daha fazla olduğunu ve sayının düştüğünü görüyoruz. Biz bunu yumuşamanın ön belirtileri olarak görüyoruz. Biliyorsunuz 65 yaş üzerine büyükşehirlerden kendi memleketlerine dönüp 1 ay orada kalma şartıyla yolculuklarına izin verildi. Biz bu ustaların da çıkıp gelebileceğini düşünüyoruz. Kalabalık bir ekiple hızlı bir şekilde parke çalışmasını yapacağız. Bunu bu şekilde bilgilendirmek istedim. Çünkü ileri geri kendi kendilerine üretip yazıyorlar. Vatandaşlarımızın biz sağduyusunu biliyoruz, bize  inançlarını, bize güvençlerini biliyoruz. Biz çünkü halkın içindeyiz. Biz vicdanımızla hareket ediyoruz."

"HATALI BİLGİLENDİRMELERLE İNSANLARI ETKİLEMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Belediye Başkanı Özay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnebolu'da yaşayanlar biliyorlar bizim çalışmalarımızı, neler yapmak istediğimizi, bizim iyi niyetimizi. Bir kısım da sosyal medya üzerinden hatalı bilgilendirmelerle İnebolu dışındaki insanları etkilemeye çalışıyorlar. Bir de şöyle bir grup var ne İnebolu'da doğmuş, ne İnebolu'yu bilir, ne İnebolu ile bir alakası var. Bakıyorsunuz Muğla'da doğmuş, Trabzon'da yaşıyor, İnebolu ile ilgili yorum yapıyor. Beni tanıyor musun, tanımıyorsun, İnebolu'yu tanıyor musun tanımıyorsun. İnebolu'dan gelmişliğin, geçmişliğin yok. Ahmet oğlu Mehmet'in Facebook sayfasında arkadaş olmuşsun diye kendine bir görev edinip bir de bize akıllarıyla bir şey yapmaya çalışıyorlar. Biz bunlara şimdiye kadar pabuç bırakmadık zaten. Bizim mücadele ettiğimiz saha belli. Biz gerçekten İnebolu için mücadele ediyoruz. İnebolu için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz."

SÖKÜ GÖLETİ 50 YILLIK SU İHTİYACINI KARŞILAYACAK

İnebolu'nun yaz aylarında artan nüfusa bağlı olarak su sıkıntısı çektiğini, bu sorunu 50 yıl boyunca çözüme kavuşturacak projeyi Tarım Bakanlığına sunduklarını dile getiren Belediye Başkanı Özay, "Bizim Bakanlıklardan çeşitli taleplerimiz olacak. Suyla ilgili bir sıkıntımız var bizim. Başköy'den çıkan suyumuz normal şartlarda bize yetiyor. Saniyede 22 litre su alıyoruz biz oradan İnebolu olarak ve tüketimimiz 22 litre. Ama nüfusumuz arttıkça bu aşağı yukarı 38 litreye kadar çıkması gerekiyor. Ama zaman içerisinde hava şartları ısındıkça da alabildiğimiz su 11-12 litrelere düşmeye başlıyor. Başka yerlerden takviye etmemiz gerekiyor. Biz bununla ilgili proje çalışmamızı yaptık. Tarım Bakanlığımıza sunduk. Ama Tarım Bakanlığında Kovid-19'la ilgili sıkıntılardan dolayı programa aldırmaya çalışıyoruz. Bu projenin adı Sökü Göleti. Sökü Göletini programa aldırabilirsek tahmin ediyorum İnebolu'nun 50 sene civarında su kaynağı aramasına gerek kalmayacak. Suyumuz bizim orada barajda duracak, o göletten biz suyumuzu alacağız. Ve onun önüne kurduğumuz arıtmaları bir yere toplayacağız ve İnebolu halkına suyu yerinden ve topladığımız barajdan ulaştıracağız. Bu projeyi gerçekleştirebilirsek bizim İnebolu'nun su problemini inşallah çözeceğiz" dedi.

"TALEPLERİMİZİ ULAŞTIRMA BAKANIMIZA ARZ EDECEĞİZ"

Yeni Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan randevu taleplerinin kabul edildiğini açıklayan Belediye Başkanı Özay, "Bugün aldığım beni çok mutlu eden haber, bu Kovid rahatladığı zaman biz Ulaştırma Bakanlığıyla görüşeceğiz. Taleplerimizi tekrar yeni bakanımıza arz edeceğiz. Zaten köprümüzün durumu meydanda. Onunla ilgili sıkıntımız yok, onaylanan projedir. Bizim ondan sonra diğer taleplerimizi zaten gerçekleştikçe biz açıklayacağız. Biz vatandaşımızın lehine olacak her şeyin peşindeyiz. Peyderpey bunları sağlayacağız. Şimdiye kadar elimizden geleni yapmaya çalıştık, bundan sonra da Allah'ın yardımıyla, bizi sevenlerin dualarıyla kendimizin de emek ve çabalarıyla inşallah biz bunların hepsini başaracağız" diye konuştu.

"BEN BUNU BİLEREK GİRDİM"

Belediye Başkanı seçildikten sonra evinden ve ailesinden uzak kaldığını dile getiren Belediye Başkanı Özay, "Benim 7 tane meclis üyem var Belediyede. Onlar ellerinden geldiğince çalışmaya çalışıyor. Teşkilatlarımız var, ellerinden geldiğince çalışmaya çalışıyor. Ben şahsen eşim şimdi söylemek istemiyor ama ben gerçekten evimden çocuklarımdan gerçekten uzak kalıyorum. Ben buna alışık mıyım, ama ben bunu bilerek girdim. Biz ikimiz buna karar verdik ve biz ikimiz bu yola çıktık. Ben biliyordum yani bu kadar zorlanacağımızı,  çocuklarımıza ilgimizin azalacağını, yoğunluktan dolayı ilgimiz azalıyor. Biz eve gidiyoruz, çocuğumuz uyumuş oluyor. Biz sabah erken çıkıyoruz, çocuğumuz uyumuş oluyor. Bilmez hiç kimse, ben gece 3'te Ankara'dan geldim, ondan sonra tekrar arabaya bindik başka bir yere gittik sabahın köründe. Bunu kimse bilmez, sorsan Başkan yatıyor. Ama biz çalışıyoruz. Üretmek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

"HOŞ BİR SEDA BIRAKMAK İSTİYORUM"

"Şu kriz (koronavirüs) olmasaydı İnebolu için çok güzel bir müjdemiz vardı ama krizden mütevellit şu anda biraz sarktı. İnşallah onunda peşindeyiz" diyen Belediye Başkanı Özay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her zaman dediğim gibi ben bu Belediye Başkanlığını bıraktığım zaman peşimde hoş bir seda kalmasını istiyorum. Allah nasip ederse benim torunlarım olursa, torunlarım sokakta gezerken 'Benim dedem de şunu yaptı' desin. Ben bunu istiyorum. Benim bu işten inanın bir maddi beklentim yok. Bu işten ticari bir beklentim, hiçbir beklentim yok. Ben sadece memleketime hizmet etmeye çalışıyorum. Allah nasip ederse tüm İnebolu halkıyla beraber başaracağız biz bunu. Biz bu seçimleri nasıl kazandıysak, İnebolu halkının dualarını biz her zaman biliyoruz. Herkese nasip olan bir görev de değil bu. Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanmak ve halkına hizmet etmek gerçekten herkese nasip olan bir şey değil. Allah doğru yoldan ayırmasın. Bilerek bilmeyerek hata yaptırmasın. Alnımızı yere eğdirmesin inşallah. Eşimin gerçekten bu konuda benim üzerimde hakkı çoktur. Allah razı olsun, çok fedakarlıkta bulunuyor. Onun da, çocuklarımın da hakkını ödeyemem. Manevi olarak ben gerçekten çok memnunum. Ben 31 Mart seçimlerinden sonra insanların beni bağrına basması, bana sarılmaları, 7/24 aramaları bana gerçekten anlatamayacağım manevi bir haz yaşatıyor."

"KOŞAR ADIM YÜRÜYORUZ"

Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çalışıyor muyuz çalışıyoruz, yürüyor muyuz yürüyoruz, hatta koşar adım yürüyoruz. Ama benden şunu beklemesinler, ben ortaya çıkıp şunu yapıyorum, bunu yapıyorum, şöyle yapıyorum, böyle yapıyorum demem. Ben mutfakta bu pişip tezgaha gelip de sunum aşamasına geldiği zaman söylerim bunu. Yapıyoruz ediyoruz diye reklam yapmanın bir anlamı yok. Ürün ortaya çıksın, zaten o zaman herkes görür. Reklama da ihtiyaç yok. İnşallah Allah'ın izniyle başarılı olacağımızı düşünüyorum. Vatandaşlarımızın, bize destek verenlerin boynunu bükük bırakmayız, onları mahçup etmeyiz."

DİLEK ÖZAY

Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay'ın eşi Dilek Özay da bir gününün nasıl geçtiğini anlatırken, "En büyük uğraşım insanlarla beraber vakit geçirmek, onların istek ve arzularını dinlemek. Görmek istiyorlar bizi, beraber sohbet etmek istiyorlar. Rutin ev işlerimiz oluyor, çocuklarla ilgileniyorum. Ondan sonra tempo başlıyor bizde. Genelde dışarı çıkıyorum, arkadaşlarla buluşuyoruz, görüşmek isteyenlerle görüşüyoruz. Elimizden geldiğince herkese dokunmaya çalışıyoruz. O yüzden pek hobiyle uğraşacak durumum olmuyor" dedi.

 



  |  Bu haber 26450 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125684

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111226

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130210

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116430

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign