İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
EVRENYE'NİN ASIRLIK KADINLAR PLAJI YENİLENDİTarih 09 Ağustos 2020, 10:11 Editör: Editör

EVRENYE'NİN ASIRLIK KADINLAR PLAJI YENİLENDİ

İlçemize bağlı Evrenye Köyünün yaklaşık 100 yıllık Kadınlar Plajında bulunan sosyal tesis başta sona yenilenerek tekrar hanımların hizmetine sunuldu.

Evrenye'nin İnebolu yönünde bulunan Kadınlar Plajındaki sosyal tesis geçtiğimiz aylarda kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından tahrip edilmişti. Magandaların hedefi olan tesisin kapıları, pencereleri kırılarak her tarafına zarar verilmişti.

Evrenye Köyü Turizm ve Kalkındırma Derneği yönetim kurulu konuyu hemen gündemine alarak tesisi yenilemek için çalışma başlattı.

Sosyal medya üzerinden duyuru yapan dernek yönetimi yardım kampanyası açarak hemşehrilerimize bağışta bulunmaya davet etti.

Dayanışmanın her zaman en güzel örneklerini veren Evrenye Köyü Turizm ve Kalkındırma Derneği bu çalışmayı da el birliğiyle ve başarıyla tamamladı.

Evrenye Kadınlar Plajında bulunan sosyal tesiste mutfak, 2 tuvalet, 2 duş, 2 soyunma kabini ile yenilenerek Kurban Bayramının 3. günü hizmete sunuldu.

Evrenye Kadınlar Plajı Sosyal Tesislerinin açılışını İMES Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar, Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Erdal ve Evrenye Köyü Derneği Başkanı Engin Demirezen birlikte yaptı. Tesisin açılışına çok sayıda hemşehrimiz de katıldı.

İMES Başkanı Kemal Akar, açılışta yaptığı konuşmada, Evrenye'ye yakışan bir tesis kazandırıldığına dikkat çekerek dernek yönetimi ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Kemal Akar, tesisi karayoluna bağlayan toprak yolun yapılması için de yetkililere çağrıda bulundu.

Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Erdal da konuşmasında, "Dernek Başkanımız Engin kardeşime ve yönetime hakikaten ben de teşekkür ediyorum. Güzel bir tesis kazandırmışlar. İnşallah bu şekilde muhafaza ederler. Kemal Başkanın dediği gibi yol da yapılırsa çok daha güzel olur" ifadelerini kullandı.

ENGİN DEMİREZEN'İN AÇIKLAMASI

Tesisin açılışının ardından Evrenye Köyü Turizm ve Kalkındırma Derneği Başkanı Engin Demirezen gazetemize açıklama yaptı.

"BURAYI 4 YIL ÖNCE YAPTIRMIŞTIK AMA CİDDİ HASAR VERDİLER"

Dernek Başkanı Engin Demirezen, Kadınlar Plajı Tesisinin geçen mayıs ayında kimliği belirsiz kişiler tarafından darmaduman edildiğini söyledi. Bu kişiler tarafından tesise ciddi hasar verildiğini belirten Demirezen, "Biz yönetim olarak bu olaya çok üzüldük. Burayı 4 yıl önce o zamanın parasıyla ciddi bir meblağ harcayarak yaptırmıştık. Hemen bir toplantı yaparak burada yeniden tadilata karar verdik. Boyası, badanası, yerleri yaptırdık. Kalebodurları tavana kadar yaptık. Bir tane daha tuvalet ekledik, mutfağı büyüttük. Böyle bir eser meydana çıktı. Bütün meblağ üyelerimiz tarafından kimi aradıysak hepsi yardım etti. Burayı üyelerimiz yaptı. Derneğimizin aidatlarıyla yapmadık. Plaj için bir bağış kampanyası başlattık ve bu şekilde çözdük. Plajdaki çalışmalarımız 1,5 ay sürdü. Yorulduk ama bayram arifesine yetiştirdik. Gece aydınlatma için projektörler koyduk. Burada bir bayan elamanımız hizmet verecek. Yol kenarlarını çitle kapattık. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

"BURASI 100 YILLIK KADINLAR PLAJI"

Evrenye Kadınlar Plajı'nın tarihçesinin yaklaşık bir asra dayandığını ifade eden Demirezen, "Burası 85-90 yıllık, belki de 100 yıllık kadınlar plajı. Yani burası tarihi bir plaj. Karadeniz Bölgesinde belki böyle bir plaj çok az var. Çayyaka'da var galiba bildiğim kadarıyla. Antalya'da turistik bölge olduğu için var. Biz bayanlarımıza burada çok önem veriyoruz Evrenyeliler olarak. Neden, Ben eşimi getireyim, burada bırakayım 2 ay kalsın, ben hafta sonları gidip geleyim. Onların rahat etmesi için. Onların da denize girebileceği, veya denize girmese bile oturabileceği böyle bir yere ihtiyaç vardı. Biz de bunu bu şekilde devreye koyduk. Yönetim kurulu olarak da bu işi başardık hamdolsun" şeklinde konuştu.

"PANDEMİ SÜRECİNDE 765 KUMANYA DAĞITTIK"

Evrenye Köyü Turizm ve Kalkındırma Derneği Başkanlığında ikinci dönemde olduğunu ve 4. yıla girdiğini belirten Demirezen, "Görevimiz 2023'e kadar devam ediyor. Bayağı bir yol kat ettik. Pandemi nedeniyle zor bir süreç geçirdik. Kumanya dağıttık. Bu sene bir rekor kırdık. Pandemi sürecinde Ramazan ayı dolayısıyla 765 adet kumanya dağıttık. Ciddi bir rakam. Ben bu sene 500'ü geçemeyiz diye düşüncem vardı. Hedefimizi geçtik. Bu kumanya dağıtımını her sene yapıyoruz. Bu sene pilav yapmadık. Oradaki enerjimizi buraya verelim dedik. Çok güzel bir oluşum oldu. Güzel bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


  |  Bu haber 28144 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125646

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111198

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130174

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116402

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign