İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
YUNAN BU SULARIN SOĞUKLUĞUNU İYİ BİLİYORTarih 12 Eylül 2020, 00:07 Editör: Editör

YUNAN BU SULARIN SOĞUKLUĞUNU İYİ BİLİYOR

Ülkemiz sınırlarının dört bir tarafında mücadeleye devam ederken, Yunan hükümeti başta Fransa’dan aldığı havayla Türk’e kafa tutmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz günlerde İzmir’in kurtuluşu,Yunan’ın denize dökülüşünün yıldönümü olan 9 Eylül’ü kutladık. Bir avuç toprağa canını veren ve verecek olan milletimizin, Yunan işgalindeki İzmir’e Türk ordusunun girişini ve Yunan’a dünyayı dar ettiğimizi  ifade eden bu tarihtir.

Dışişleri Bakanı M. Çavuşoğlu’nun tabiriyle Avrupa’nın şımarık çocuğu Yunanistan, geçmişten ders almamış olacak ki adeta yine hak ettiğini bulmak istiyor. Ve yaşanan gelişmeler nihayetinde en somut cevabı Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi: Masaysa masa, sahaysa saha!

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, “Türkiye’nin tehdit dilinden vazgeçmesi gerekiyor.”  şeklinde yaptığı açıklama hem küstahça hem de komik. Sadece 1. Ordu tarafından 6 saatte haritadan silinebilecek bir ülkenin böyle açıklamalar da bulunması arkasındaki Fransa gibi ülkelerin havasıyla yapılabilecek bir davranışa benziyor.

Kim bu Miçotakis?

1970 yılında hükümete geçen ırkçı cuntacılar göçmenlere baskıda bulunuyordu. Bu durumlardan etkilenen bir isim vardı:Konstantinos Miçotakis. Dönemin Dışişleri Bakanı’nın yardımıyla Türkiye’ye kaçan o isim özgürlüğü bu topraklarda bulmuştu.O günlerde belki de Türkiye’nin yardımıyla nefes alan Miçotakis, oğlunun Türkiye’ye kafa tutmaya çalışması gururuna dokunuyordur belki de.. (Yunan’da gurur ne ararsa…)

Resmiyette Ege Denizi olarak gözüken ama özümüzde Adalar Denizi olarak da bilinen bu coğrafyada yer alan adaların her bir karışında bu toprakların hakkı vardır. Bir karış toprak için kardeşiyle kavga eden bu millet o adalarda da hak sahibi olduğunu gösterme zamanı gelmiştir.

Bu ifadelere en güzel örnek ise Manisa Akhisar’da yaşayan 85 yaşındaki Mihriye Yalazı’dır. Şu an oturduğu tarihi evde yıllar önce Aristotle Onassis adında bir armatör doğmuş. Onassis Vakfı tarafından 3 milyon Euro teklif edilen bu eve, Mihriye Teyze aslında her şeyi ortaya koyan şu sözlerle reddetmiştir: “Yunan bayrağı dalgalanmasın diye”

Tabi Yunanistan kışkırtma çalışmaları devam ederken, arkasındaki gizli kahramanları da boş durmuyor. Bir yandan ABD Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne ambargoyu kaldırırken, Lübnan’ı evi bellemiş Macron da Ankara’ya yaptırım tehditlerinde bulunuyor.

Peki Türkiye Meis Adası’na ( Kızılhisar Adası) turist gemisiyle asker çıkaran Yunanistan’a müdahalede bulunmuyor?    

Elbet sıra Meis’e de gelecektir. Ama öncelik olarak Türkiye Akdeniz’de sondaj çalışmalarına devam ediyor. Ve sonunda tıpkı Karadeniz’de olduğu gibi orada da mutlu bir sonuca ulaşılacaktır. Türkiye Yunanistan’ın Meis’e asker çıkarmadan önce de sondaj faaliyetlerini yürütüyordu. Asker çıkarttıktan sonra da yürütüyor. Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye’yi bu milli menfaatlerinden yıldıramayacaklar. Şunu unutmasınlar ki sıra Meis’e de gelecek Rodos’a da.

Şimdi bizim yapmamız gereken bir bilinç oluşturmak. O da MAVİ VATAN. Yediden yetmişe herkese, dağlara taşlara, evimizin bir köşesine bize bu davayı hatırlatacak bir şeyler yapması gerekir her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının.



  |  Bu haber 25408 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125636

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111188

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130162

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116390

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign