İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
AÇIK CEZAEVİ İÇİN PROJE İHALESİ YAPILDITarih 27 Kasım 2020, 10:29 Editör: Editör

AÇIK CEZAEVİ İÇİN PROJE İHALESİ YAPILDI

Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, Adalet Bakanlığınca yapımı planlanan İnebolu Açık Ceza İnfaz Kurumu'na ait projelerin hazırlanması ve zemin etüdünün yapılması için ihale gerçekleştirildiğini açıkladı.

Başkan Özay'ın verdiği bilgiye göre, Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca pazarlık usulü ile gerçekleştirilen ihaleyi 8 istekli firma arasından İzmir merkezli Nar Design Mimarlık Mühendislik İnşaat Ltd. Şti. kazandı.

Yapılan ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalanmasının ardından geçtiğimiz günlerde yer teslimi yapılarak hazırlıklara başlandı.

Proje çalışmalarının  7 ay içerisinde tamamlanmasının planlandığını aktaran Belediye Başkanı Özay, "Bilindiği gibi ilçemizdeki mevcut cezaevi depreme dayanıksız olduğu için kapatılmıştı. Aynı yere açık cezaevi yapımı için Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül ile görüşmüştük. Talebimiz üzerine Sayın Bakanımız hemen ilçemize teknik bir heyet gönderip gerekli çalışmaların başlatılması talimatını vermişti. Girişimlerimiz sonucu açık cezaevi için proje ihalesi gerçekleştirildi. İhaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalandı ve çalışmalara başlandı. Proje aşamasından sonra programa alınarak cezaevi yapımı için ihaleye safhasına geçilecek" diye konuştu.

İhale şartnamesine göre proje ve zemin etüt çalışmalarının 7 ay içerisinde tamamlanmasının planlandığı bildirildi.

Belediye Başkanı Özay, katkıları nedeniyle Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, AK Parti milletvekilleri Hakkı Köylü ve Metin Çelik ile AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü'ye teşekkür etti.

MEVCUT CEZAEVİ 1,5 YIL ÖNCE KAPATILMIŞTI

İnebolu M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, 2007 Deprem Yönetmeliği gereğince yapılan araştırmalar ve testler sonucu binaların depreme dayanıksız çıkması sonucu geçtiğimiz yıl Haziran ayı sonunda kapatılmıştı.

Cezaevinde görev yapan personeller talepleri doğrultusunda başka yerlere atanırken, hükümlü ve tutuklular da çeşitli cezaevlerine gönderilmişti.

Cezaevinin kapatılmasının ardından AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Hakkı Köylü, Metin Çelik, Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay ve AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Kömürcü yeni cezaevi yapımı için Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ü makamında ziyaret etmişlerdi.

Bu ziyaretten iki gün sonra Bakan Gül'ün talimatıyla görevlendirilen 2 Bakanlık yetkilisi İnebolu'ya gelerek mevcut cezaevinin yıkılarak yerine açık cezaevi yapımı için incelemelerde bulunmuştu.


  |  Bu haber 26630 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125642

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111194

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130166

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116398

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign