İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
İLK İZLENİM...Tarih 08 Ocak 2021, 19:04 Editör: Editör

İLK İZLENİM...

Tarih 4 Ocak 2021...

Günlerden pazartesi...

Cep telefonum çaldı. Arayan Kadir Yıldırım'dı. Yeni İnebolu Gazetesi kadrosu olarak Kaymakam beyi ziyaret etmek için randevu aldığını ve bu ziyarete katılıp katılmayacağımı soruyor, katılacaksam hemen iştirak etmemi istiyordu. Memnuniyetle katılacağımı ifade ettikten sonra hemen davete icabet ettim. Yaklaşık bir ay önce ilçemize atanan Kaymakam beyle tanışma ve İnebolu hakkındaki duygu ve düşüncelerini öğrenme imkanının dışında, gazeteci sıfatımla ilk defa kaymakamlık makamında bulunuyordum.

Tanışma faslından sonra, Kadir bey ses kayıt cihazını kullanarak bir kaç soru müsaadesi aldı ve haber alma, halka haber ulaştırma amacı doğrultusunda gazeteciliğinin gereklerini yerine getirdi.

Yaklaşık yarım saatlik ziyaretimiz esnasında Kaymakam Beye sorulan soru ve cevapları bu haftaki gazetemizde hep birlikte okuyacak ve bilgi sahibi olacağız.

Benim bunlara ilave edeceklerim ise, devletin kendisine verdiği süre zarfında ilçemizi idare edecek mülki amir hakkında ilk izlenim ve gözlemimi, tanışma fırsatı bulamayan yada "acaba nasıl biri" diye merak edenlerin beklentisine cevap niteliğinde olmalıydı.

Evet, Kaymakam Bey için edindiğim ilk intiba "tevazu sahibi" olduğuydu. Karşısındakine davranış biçimi, konuşma şekli ve vücut dili insanlara tepeden bakan bir idareci gibi değil, halkın içinden çıkıp bulunduğu makama gelen mütevazi bir kişiliği gösteriyordu.

Devlet adamlığının olmazsa olmazı "ciddiyet, ağır başlılık ve kararlılık" konuştukça ön plana çıkıyordu.

İlçenin huzurunu bozacak hiçbir davranışa müsaade edilmeyeceği ve yasal olmayan işlerle iştigal edenlerin yakalanıp hak ettikleri cezayı almaları için gereğinin yapılacağı vurgulanıyor, böylece "devletin sert yüzü" gösteriliyordu.

İnsanların menfaatleri için uygulanan tüm yasaklara uyulup uyulmadığını denetleyen birimlerin birinci önceliğinin ceza yazmak olmadığı, özellikle "devletin yumuşak yüzünün" halka hissettirildiği bir yönetim anlayışının benimseneceği ifade ediliyordu.

İlçede mevcut eğitim-öğretim kurumlarının başarı düzeyini artırmak için milli eğitim müdürlüğü ile birlikte bir yol haritası çizilip uygulamaya konulacağı ve bu konunun takipçisi olunacağının altı çiziliyordu.

İstiklâl madalyalı tek ilçede görev yapmanın sorumluluğu ve bilincinde olan Kaymakam bey, gururla hizmet ederek gökkubbede hoş bir sada bırakmak temennisiyle sözlerini bitirdi. 

Bizlerden özellikle yasalara aykırı davranış sergileyen insanların değersizleştirildiği ve dışlandığı bir toplum olma yolunda destek istedi.

Karşılıklı iyi dilek ve temennilerle Kaymakamlık ziyaretimiz noktalandı.


İNEBOLU ADINA AHDE VEFA !

İyi ve güzel olan her davranışı "belki örnek olur" ya da "böyle özel insanlar da varmış"  düşüncelerine vesile olmak için yazıyorum. 

Geçtiğimiz günlerde (İnebolulu olmadığı halde İnebolu'muza bir okul ve bir öğrenci yurdu kazandıran) hayırseverimiz Bülent Özyürük'ün ahirete irtihal edişinin birinci sene-i devriyesini hatırlayan ve mezarını  ziyaret eden beş güzel insanın, özel davranışından haberdar oldum.

Herkesin dünya telaşesine kapıldığı, ölenin unutulduğu, ahde vefanın rafa kaldırıldığı günümüzde, kimsenin aklına gelmeyenleri düşünen, küçük ama anlamlı jestlerle gönülleri fetheden büyüğümüz Ömer Urgancı, yıllar önce ilçemizde kaymakamlık yapan Abdülkadir Yazıcı'yla beraber, Erdemir Örüklü, Harputlu İhsan ve Musa hocayı  İstanbul'da bir araya getiriyor. Bülent Özyürük'ün ölüm yıldönümü hatırlanıyor ve mezarının başına gidiliyor. Musa hocanın Kuran-ı Kerim tilaveti dinleniyor ve dua ediliyor. İnebolu'ya hizmet etmiş, maddi-manevi katkı vermiş herkes bu Kuran ziyafetinden hissesini alıyor.

Kısacası İstanbul'da yaşayan ama kalbi İnebolu için çarpan değerli insanlar İnebolu'ya hizmeti geçen hayırseverlerin unutulmadığını gösteriyor.

Bizlere de Allah kabul etsin diyerek başta Bülent Özyürük ve Dr. Salih Osmanoğlu  olmak üzere tüm ölmüşlerimize 3 İhlas 1 Fatiha göndermek düşüyor.


  |  Bu haber 24126 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125638

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111192

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130164

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116396

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign