İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
İNEBOLU'NUN GENÇLİK MERKEZİ İHTİYACITarih 09 Ocak 2021, 17:29 Editör: Editör

İNEBOLU'NUN GENÇLİK MERKEZİ İHTİYACI

Gençlik Spor Bakanlığı’nın bir hizmeti olan gençlik merkezleri ülkemizde 300’ün üzerindedir. Gençlerin daha verimli zaman geçirmesi için ve onlara çeşitli eğitimlerin bu kanal üzerinden verilmesi adına bir kolaylık sağlamaktadır.

Çeşitli belediyelere baktığımızda genel olarak yer tahsisi ve bina yapımı gibi çalışmaları yapıp Gençlik Spor Bakanlığı’na verdiği görülüyor.

Kastamonu’da birkaç tane gençlik merkezi bulunuyor. Merkez, Bozkurt, Tosya ve  bildiğim kadarıyla da Devrekani Belediyesi’nin de bir projesi olan gençlik merkezinde çalışmalarda sona gelindi.

İlçemizde hepimizin de bileceği üzere çeşitli liseler bulunuyor. Bu liselerden dolayı gençlik merkezi sadece İnebolu’nun değil Kastamonu’nun bir ihtiyacı haline dönüşüyor. Çünkü çevre ilçelerden oldukça fazla öğrenci İnebolu’da buluşuyor.

Denizcilik, Kız Meslek, Endüstri Meslek, Turizm, Sağlık Meslek, Ticaret, Anadolu ve son olarak Fuat Sezgin. Göründüğü üzere ilçemiz Kastamonu’nun eğitim üslerinden biri halinde.

Gençlik merkezleri sadece liselerin de değil ilkokul ve ortaokuldakilerin de faydalanabileceği bir projedir.

Gençlik merkezleri bir çok çalışmayı tek bir çatı altında buluşturma imkanı sağlıyor. Sadece eğlence amaçlı değil eğitim için de önemli bir görevi bulunuyor. Özellikle kodlama gibi eğitimlerle ilçemizdeki gençlerin bir nebze de olsa büyükşehirlerde yaşayan akranlarıyla fırsat eşitliğini sağlaması için önemli bir etkendir.

Gençlik merkezlerinin binlerce faaliyette bulunabiliyor. Kodlamadan bağlamaya, resim çizmekten kitap okuma halkalarına, gezilerden ebru sanatına kadar bir sürü faaliyeti tek bir çatı altında toplama imkanını bizlere sunuyor.

Yatırımın en güzeli gençlere olan yatırımdır. Gençlik merkezleri de bunun bir aracıdır. Hem İnebolu’nun gençleri için hem de okullar açıldığı zaman çevre ilçelerden gelecek olan gençler için zamanlarını faydalı geçirebilecekleri bir yatırım da bunların en işlevsellerinden biri olacaktır.

Yapıldığı zaman hiç şüphesiz büyük katkı sağlayabileceği kesin olan bu yapıya isim önerim ise İnebolu gençliğine en büyük örnek olan Şerife Bacı’dır. Genç yaşında vatan müdafaasında yer edinen Şerife Bacı’nın isminin bir gençlik merkezinde yaşatılması o projenin önemini daha da arttıracaktır.



  |  Bu haber 24906 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125684

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111226

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130212

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116430

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign