İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
PROFESÖR DOKTOR NURAN TAŞLIGİLTarih 15 Mart 2021, 20:47 Editör: Editör

PROFESÖR DOKTOR NURAN TAŞLIGİL

Hayatlara dokunan ve çok güzel bir kültür hizmeti sunan, renkli kişiliklerin, ustaların ve en önemlisi "İnebolu değerlerinin" unutulmaması adına katkı sağlayan "Emektar Ustalarımız" programının geçen haftaki konuğu, ömrünü eğitime ve hayır işlerine adamış, maddi-manevi öncü olmuş özel bir isim, Hacı Halit Taşlıgil'di.

Bizler de, İnebolu'ya hizmeti geçmiş ve halen de "memleketime neler yapabilirim" düşüncesini içinden atamayan hayırsever büyüğümüzün 98 yıllık hayat serüveninin 20 dakikaya sığdırılmış halini ilgiyle ve beğenerek takip ettik.

Programı birlikte izlediğim Canım Annem bir ara Hacı Halit Taşlıgil'in, Nuran Taşlıgil adında kızı olduğunu ve onunla ilkokulda aynı sınıfta okuduğunu, çok başarılı, hatta sınıf birincisi olduğunu söyledi.

Bu söylem dikkatimden kaçmadı ve küçük bir araştırma ile Annemin adını unutmadığı sınıf arkadaşı Nuran Taşlıgil'in İstanbul Üniversitesi coğrafya bölümünden mezun olup, yine aynı üniversitede Deniz ve Coğrafya Enstitüsü Uygulamalı Beşeri ve İktisadi Coğrafya dalında yüksek lisans yaptığını öğrendim. Kariyerini Marmara Üniversitesinde sürdüren ve binlerce öğrenci yetiştiren Profösör Doktor unvanlı bir akademisyenken, yaklaşık iki yıl önce emekli olduğu bilgisine ulaştım.

Evet başarılarla dolu bir kariyer...

Öğrencilerine kendini çok sevdirmiş İnebolulu bir değer...

İnebolu'da doğmuş, ilkokul, Ortaokul ve Liseyi İnebolu'da okumuş, Üniversite eğitimine ise üç yıl sonra onay çıkmış ve hayatını eğitime adamış bir nefer.

Babası Halit Taşlıgil'in yolunda ilerleyen, karınca kararınca kendi kapasitesi ölçüsünde pek çok öğrencinin okumasına katkı veren bir hayırsever.

Geçmişten günümüze Türkiye'nin siyasi coğrafyasını, tarım coğrafyasını, turizmden enerjiye, ticari yapısından madenlere kadar çok geniş bir yelpazeyi içine alan araştırmaların yer aldığı, eğitime kazandırılmış pek çok eser.

Ders kitabı niteliğinde olan bu eserlerden tüm üniversite öğrencilerinin uzun yıllar faydalanacağı bilimsel çalışmalara adanan bir ömür.

Evet İnebolulu oluşuyla ve başarılarıyla gurur duyduğumuz bir kaç Profösör den biri Nuran Taşlıgil.

İlk kitabını kardeşi Mehmet Taşlıgil'e ithaf ederek sevgisini en üst düzeyde gösteren, Annelerinin vefatından sonra ise kardeşlerine annelik yapan bir abla.

Mütevazi yaşamını İstanbul'da sürdürse de, doğduğu büyüdüğü memleketiyle bağını hiç koparmayan bir İnebolu sevdalısı.

Artık emekliliğin getirdiği stressiz ve sakin yaşama ayak uydurmaya çalışan Profösör Doktor Nuran Taşlıgil'e sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam dilerken, vatanına milletine faydalı evlat yetiştiren Hacı Halit Taşlıgil ve Ailesini kutluyorum.



  |  Bu haber 11032 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125646

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111198

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130174

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116402

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign