İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
AYŞEGÜL ÖZNAM KUR'AN KURSU AÇILDITarih 22 Eylül 2023, 10:00 Editör: Editör

AYŞEGÜL ÖZNAM KUR'AN KURSU AÇILDI

Hayırsever hemşehrimiz Fatih Öznam tarafından satın alınarak merhume kızı adına Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışlanan 3 katlı tarihi bina, Ayşegül Öznam Kur’an Kursu olarak hizmete açıldı.

İnebolu Müftülüğü’ne bağlı Ayşegül Öznam Kur’an Kursu’nun açılışına Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, kurum amirleri, hayırsever Fatih Öznam, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilk konuşmayı İlçe Müftüsü İsmet Ataç yaptı.

Kur’an-ı Kerim’in ilk emrinin “Yaratan Rabbinin adıyla oku” olduğunu vurgulayan Müftü Ataç, “İlahi ve beşeri anlayışta da her şeyin başı okumakla başlıyor. Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi “ilim talep etmek- öğrenmek her Müslümana farzdır” bizler de bu farzı yerine getirmekle mükellefiz. Kur’an-ı Kerim'i öğrenmek de, öğretmek de buna vesile olmakta hayırlı bir iştir” dedi.

Kur’an’ın bir hayat kitabı olduğunu dile getiren Müftü Ataç, “Kur’an bir hayat kitabıdır. Yaşamak için gelmiştir. Onunla hayatımızı, davranışlarımızı, düşüncelerimizi güzelleştirmeliyiz. Bugünün, bunalımlar yaşayan, türlü sorunlarla kuşatılmış dünyasına Kur’an’ın çağlar üstü mesajını, merhamet, adalet, ahlak yüklü, hayat veren ilkelerini taşımak, bizim için en büyük sorumluluktur” ifadelerini kullandı.

İnebolu’da 4’üncü 4-6 Yaş Kur’an Kursunu açtıklarını belirten Müftü Ataç sözlerini şöyle sürdürdü:

“Diyanet İşleri Başkanlığı olarak yaygın din eğitimi adı altında 4-6 yaş kuran kursları, ihtiyaç odaklı yetişkinlere yönelik kuran kursları, hafızlık kuran kurslarını, halkımızla buluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. İnebolu’da elhamdülillah dördüncü. 4-6 yaş kuran kursumuzu açtık. Peygamberimiz(sav)’in ‘Hiçbir baba çocuğuna güzel ahlaktan daha iyi bir miras bırakmış olamaz.’ hadisi şerifi ve atalarımızın ‘ağaç yaşken eğilir’ sözleri gereği okul öncesi bütün çocuklarımızın bu eğitimi almalarının önem arz ettiğini düşünüyoruz. Bugün açılışını yaptığımız kursumuzun hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bu çalışmalarda bizden desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Ahmet Nezir Baycar beye teşekkürlerimi arz  ediyorum. Kursumuzun bahçe dizaynını yaptıran Sayın Belediye Başkanım Mustafa Huner Özay’a şükranlarımı arz ediyorum. Kursumuzu Türkiye Diyanet Vakfına bağışlayan Sayın Fatih Öznam beye teşekkür ediyorum. Kursumuza ismini verdiğimiz merhum kızı Ayşegül Öznam’a Allah’tan rahmet diliyorum makamı cennet olsun inşallah. Burada Kuran okunup öğrenci yetiştiği müddetçe amel defteri inşallah kapanmayacaktır. Ayrıca burada kursun bu hale gelmesi için çalışan başta şube müdürümüz Yusuf Toğrul’a ve diğer hocalarıma şükranlarımı arz ediyor, saygılar sunuyorum.”

Hayırsever Fatih Öznam da, merhume kızı adına hizmete sunulan Kuran Kursu’nun açılışında yaptığı konuşmada, “Aslında benim için hüzünlü bir gün. Ama bir o kadar da mutlu bir gün. Allah nasip etti burayı alıp bir ilim yuvası haline getirip Müftülüğümüze bağışlamak nasip oldu. Buranın faaliyete geçmesinde emeği geçen başta Kaymakamım, Belediye Başkanım, Müftüm, bütün çalışanlara özellikle Yusuf Toğrul hocama çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun hepinizden” diye konuştu.

Kaymakam Ahmet Vezir Baycar da konuşmasında, Ayşegül Öznam Kur’an Kursu’nun açılışına kadar olan süreci başından bu yana yakından takip ettiklerini söyledi.

Dünya tarihinde milyarlarca insanın gelip geçtiğini belirten Kaymakam Baycar, “Bunların ekseriyeti unutuldu gitti. Ne adı, ne namı, ne sanı hatırlanıyor. Ama bazı insanların hiçbir zaman unutulmayan bir anısı ve hatırası var. Bunlar da salih bir nesil, evlat yetiştiren insanlar, güzel eserler bırakan insanların hizmetine eserler bırakan kimseler unutulmaz, amel defterleri de kapanmaz. Biz buna inanıyoruz ki hayırlı bir iş yapan veya bir işe sebep olan yapan gibidir. Burada çocuklarımız Kur’anı öğrenecekler. 4-6 yaş Kuran Kursunu açtık burada. Neslimize verebileceğimiz en güzel şey aslında bu. Kur’an öğretmek,  Kur’an ahlakıyla ahlaklandırmak onları. Her bir çocuğun burada öğreneceği güzel ahlak ve ilim terbiye ile inşallah Fatih beyin ailesinin amel defterine de ebediyen yazılmış olacak. Bu çok güzel bir şey. Rabbim sizin gibi hayırseverlerin sayısını artırsın. İnebolu bu konuda şanslı bir yer. Hayırseverlerimizin bol olduğu bir yer. Bunların  sayısının artması şehrin imarına ve ihyasına da katkıda bulunmuş oldu” ifadelerini kullandı.

İNEBOLU MÜFTÜLÜĞÜ SON YILLARDA GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPIYOR

İnebolu Müftülüğü’nün çalışmalarına dikkat çeken Kaymakam Baycar şunları söyledi:

“İnebolu Müftülüğü son yıllarda çok güzel çalışmalar yapıyor. Ben Müftü hocamızı, Müftülük personelini, kıymetli hocalarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Burada birkaç yıl önce bizim ilçemizde 4-6 yaş Kuran Kursu yoktu. Ben her zaman söylerim Diyanet’in en önemli birimlerinden biri ve başında 4-6 yaş Kuran kursları geçer. Çünkü biz çocuklarımıza belli hususları ancak çocuk yaşta öğretebiliriz. Belli bir yaştan sonra zaten zihinleri de, hafızaları da  katılaşmış  olur. Bundan sonra verebileceğiniz şeylerin gerçekten faydası olamayacağını düşünüyorum. O yaşta ne öğrenirse ona kardır  ve hayatını da bu şekilde şekillendirir. Ben bir şeyi öğrenmeye çalışsam 35 yaştan sonra zor öğrenirim, hafız olmaya çalışsam. Bunu belki 10 yaşındaki çocuğun hafız olabileceği sürecin en az iki katı uğraşmam lazım. Çünkü hafızamız doldu, kafamızda türlü türlü şeyler var. Dolayısıyla bunları  o yaşlarda öğrenmesi lazım. Özellikle 4-6 yaş Kuran kurslarında o yaşlarda bu ilmi vermiş  oluyoruz ve çok daha kalıcı oluyor. Sadece Kuran öğretmiyoruz. Bir de Kuran ahlakıyla ahlaklanmak diyoruz ya. Bir edep, ahlak, bir terbiye veriyoruz gençlerimize. Maalesef son zamanlarında çok büyük bir  tehlike altında neslimiz. Teknolojinin hayatımızı kapsadığı, 3-5 yaşa indiği bir dönemi yaşıyoruz. Dolayısıyla çocuklarımızı ilimle bilimle kitapla kaynaştırmak meşgul ettirmek her ebeveyn için çok çok zor oldu. Benim 4 yaşında kızım var, hemen ilk fırsatta tablet, telefon, televizyon, maalesef aynı sıkıntıları sizler de yaşıyorsunuz. Dolayısıyla bu tarz merkezlerde de çocuklarımızı o tarz kötülüklerden veya bağlılıklardan da korumuş oluruz. Sadece teknoloji değil, maalesef gençlerimizin maruz kaldığı tehlikeleri, sigara, uyuşturucu vesaire kötülükleri hepiniz görüyorsunuz. Bunları nasıl koruyacağız. İşte Milli Eğitimimizin, Müftülüklerimizin güzel nezih ilim yuvalarıyla koruruz. Dolayısıyla bütün kurumlarımız kıymetli ama Milli Eğitime ve Müftülüğe insanların ahlakına, edebine, terbiyesine, ilmine hitap ettikleri için çok çok iş düşüyor. Sorumlulukları çok fazla. Rabbim işlerinizi yaparken sizleri muvaffak eylesin. Ben ilçe Kaymakamı olarak bütün eğitim öğretim işlerinizde her zaman yanınızda olacağım. Belediye Başkanımız ha keza bütün Milli Eğitimle, Müftülükle, diğer kurumlarımızla işlerde çok duyarlı. Teşekkür ediyorum. Ben Fatih beye bu güzel binayı şehrimizin merkezinde böyle nadide bir eseri bize bağışladığı için ve çok güzel bir amaca hizmet etmeye vesile olduğu için çok çok teşekkür ediyorum. Rabbim razı olsun. Merhum kızınıza da Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah burada yapılan her bir hayır onun defteri hasenatına da yazılacaktır. Müftümüze ve müftülük personeli hocalarımıza bu işi organize ettikleri için çok çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.”

İnebolu Müftülüğü din görevlisi Mücahit Uzun’un sunumuyla gerçekleştirilen programda, konuşmaların ardından Ayşegül Öznam Kuran Kursu’nun açılışı dualarla yapıldı.

Kur’an Kursu’nu gezen Kaymakam Baycar ve beraberindeki protokol üyeleri çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.



  |  Bu haber 1714 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

ÖYLE BİR DİNİN MENSUPLARIYIZ Kİ...

ÖYLE BİR DİNİN MENSUPLARIYIZ Kİ... Mecusi bir adam Hz. İbrahim'(A.S)a misafir olmak istedi.

KASTAMONU GAZETECİLER DERNEĞİ'NDEN KINAMA

KASTAMONU GAZETECİLER DERNEĞİ'NDEN KINAMA Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Sinan Kacır, Çankırı’da Arı Ürünleri ve İ...

MİLLİ YÜZÜCÜMÜZ ZEYNEP İNEBOLU'YU GURURLANDIRMAYA DEVAM EDİYOR

MİLLİ YÜZÜCÜMÜZ ZEYNEP İNEBOLU'YU GURURLANDIRMAYA DEVAM EDİYOR Yüzme yarışlarında ilçemizin gururu olan ve dünya çapındaki başarılarıyla adını duyuran hemşehrimiz Zeynep Elbir, P...

İNEBOLUSPOR'UN SOL AYAĞIYDI ÖMER ÇINAR...

İNEBOLUSPOR'UN SOL AYAĞIYDI ÖMER ÇINAR... Futbol aşığıydı...

İNEBOLU'DA ORKÖY KREDİSİYLE ORMAN KÖYLÜSÜNE TRAKTÖR VE EKİPMAN DESTEĞİ VERİLDİ

İNEBOLU'DA ORKÖY KREDİSİYLE ORMAN KÖYLÜSÜNE TRAKTÖR VE EKİPMAN DESTEĞİ VERİLDİ Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) köylüye desteği her geçen yıl artarak devam ediyor. OGM 2024 yılı ORKÖY Programı ka...

İNEBOLU TSM, ASM VE 112 ACİL SERVİS BİNASI İHALE EDİLDİ

İNEBOLU TSM, ASM VE 112 ACİL SERVİS BİNASI İHALE EDİLDİ İnebolu’da farklı yerlerde hizmetini sürdüren Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezleri ile112 Acil Servis ...

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125750

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111284

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130278

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116486

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign