İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
İÇİMİZDEN BİRİ Tarih 24 Şubat 2024, 21:31 Editör: Editör

İÇİMİZDEN BİRİ "TÜRKÂN ÖĞRETMEN"...

Geçtiğimiz hafta gazetemizde yayınlanan "Öğretmen olmak, bir kalbe dokunmaktır" başlıklı köşe yazımı okuyanlardan olumlu dönüşler aldım.

Kayseri'de bir ilkokul da öğrencilerin, çeşitli dans figürleri ve kültür fizik hareketleriyle sınıflarına girmeleri benim ilgimi çekmiş, herkesin de aynı derecede takdirini kazanmıştı.

Tabii ki sosyal medya aracılığıyla, yazılı ve görsel basında da çıkan bu farklı uygulamadan dolayısıyla herkesin haberi olmuştu.

Peki ilimizde, ilçemizde ya da farklı şehirlerde, benzer uygulamalarla dikkatleri üzerine çeken bildiğimiz, tanıdığımız öğretmenler vardı da, bizim onlardan hiç mi haberimiz yoktu?

Evet bu soruyu kendimize sormamızı sağlayan bir mesaj geldi dün.

Mesajın sahibi Ankara'da yaşayan, fakat kalbi her daim İnebolu için çarpan, İlçemizde uzun yıllar Tarım Kredi Kooperatifi Müdürlüğü yapmış ve kültür anlamında büyük hizmetlerde bulunmuş Hüseyin Ercan Akkan büyüğümüzdü.

Mesajı aynen aktarıyorum.

"Sevgili Bülent, öğrencilerini dans ve fiziksel aktivitelerle derslere hazırlayan Öğretmenimizi görüp, köşe yazına konu etmeni çok önemli buldum ve takdir ettim. Kutluyor ve farkındalık oluşturan bu tarz yazılarını okumak için sabırsızlıkla bekliyorum. Ben de haddim olmayarak dikkatini bizden (İNEBOLULU) bir öğretmene çekmek istiyorum. İstanbul'da harikalar yaratan bir öğretmene, bir anneye, bir ana okulu öğretmenine Türkân Kara Karakaş'a(Berber Sadık Kara'nın kızı) Zaten İnebolu'da ki öğrenciliği başarılarla doluydu. Benim İlkokul, Ortaokul, Lise ve Belediye halk oyunları ekiplerimin değişmez elemanı ve sonra yerime bıraktığım halk oyunları hocasıydı. Beden eğitimi öğretmeni Yunus Mirici'nin çok başarılı voleybol takımlarının kaptanı vesaire vesaire. Öyle başarılı öğretmen ki izlemeye doyamıyoruz. İlgine sunuyorum. Selam ve sevgilerimle."

Evet bu mesaj vesilesiyle bana hatırlatılan Türkân Öğretmen, tanıdığım ve bildiğim, komşulukta yaptığımız, çocukluğu ve gençliği İnebolu'da geçmiş, fırsat buldukça ailesini ve İlçemizi her daim ziyaret eden bir İnebolu sevdalısıydı. İvedilikle araştırmaya koyuluyorum.

İstanbul'da bir ana okulda öğretmenlik yaptığını ve inanılmaz projelere imzasını atarak öğrenci velilerinin sevgisini kazandığını öğreniyorum.

Mesleğine aşık, işini lâyıkıyla ve severek yapan, öğrencilerini kendi çocukları gibi gören başarılı bir öğretmen kardeşimiz Türkân Kara Karakaş hemşehrimizle gururlanıyorum doğal olarak.

İçimizden birinin başarılarının herhangi bir şekilde hatırlatılmasının, tanıdıklarla paylaşılmasının, hele hele yerel basında yer almasının, örnek olması ve teşvik etmesi açısından çok önem arz ettiğini düşünüyorum.

Türkân Kara Karakaş Öğretmenin, yarınlarımızın geleceği minik öğrencilerine bir anne şefkatiyle nasıl yaklaştığını, neler öğrettiğini, yavrularımızı geleceğe nasıl hazırladığını sosyal medyadan takip etmenizi öneriyorum.

Bu başarıdan bizleri haberdar eden Hüseyin Ercan Akkan'a da çok teşekkür ediyorum.

Herhangi bir sektörde adını duyurmuş, başarılı olmuş, kendisini ya da markasını ispatlamış Hemşehrilerimiz, ayrı ayrı değerlerimizdir, bunun böyle bilinmesini istiyorum.

Her biri bizler için onur ve gurur vesilesidir, "başarıları daim olsun İNŞALLAH" duası ve temennisiyle yazımı noktalıyorum. 



  |  Bu haber 1364 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

İNEBOLU'DA ORKÖY KREDİSİYLE ORMAN KÖYLÜSÜNE TRAKTÖR VE EKİPMAN DESTEĞİ VERİLDİ

İNEBOLU'DA ORKÖY KREDİSİYLE ORMAN KÖYLÜSÜNE TRAKTÖR VE EKİPMAN DESTEĞİ VERİLDİ Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) köylüye desteği her geçen yıl artarak devam ediyor. OGM 2024 yılı ORKÖY Programı ka...

İNEBOLU TSM, ASM VE 112 ACİL SERVİS BİNASI İHALE EDİLDİ

İNEBOLU TSM, ASM VE 112 ACİL SERVİS BİNASI İHALE EDİLDİ İnebolu’da farklı yerlerde hizmetini sürdüren Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezleri ile112 Acil Servis ...

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125700

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111244

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130226

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116444

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign