İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
Tarih 13 Şubat 2014, 19:44 Editör: Editör

"BİLİMİN YOLU" İNEBOLU'DAN BAŞLAYCAK

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, İstiklal Yolu'nun Türkiye'nin kurtuluşunun başlangıcı olduğunu belirterek, üniversite olarak "bilim yolu"nu da İnebolu'dan başlatacaklarını söyledi.

KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, deney hayvanlarının üretimi ve kullanımı iznini aldıklarını belirterek, "Kastamonu Üniversitesi, kanser araştırmaları dahil bir çok araştırmanın hem yapılabildiği, hem de eğitimlerinin verilebildiği bir birim kurmuştur" dedi.

İnebolu Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret eden Rektör Aydın, söz konusu birimin İnebolu'da faaliyete geçirileceğini belirterek açılışın ise 24 Şubat'ta yurt dışından gelecek bilim adamlarının katılımıyla gerçekleştirileceğini söyledi.

Rektör Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, İnebolu Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulan Deney Hayvanları Üretimi ve Araştırma Birimi için daha önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan çalışma izni alındığını söyledi.

Daha sonra yapılan çalışmalarla KÜ Hayvan Deneyleri Etik Kurul Yönergesi'nin Hayvan Deneyleri Etik Kurulu tarafından onaylandığını ifade eden Aydın, "Bu onay neticesinde Kastamonu Üniversitesi başta temel bilimler alanındaki çalışmalar olmak üzere kanser araştırmaları dahil bir çok araştırmanın hem yapılabileceği hem de eğitimlerinin verilebileceği bir birim kurmuştur" dedi.

-"Bilim yolunu İnebolu'dan başlatıyoruz"-

Birimin İnebolu'da kurulmasının önemine işaret eden Rektör Aydın şunları söyledi:

"Bir bakıma ülkemizin kurtuluşunda İnebolu'dan başlayan İstiklal Yolu'nun yanına, her türlü bilimsel araştırmanın başlangıcı olan deneysel çalışmaların yapıldığı bir 'bilim yolu' kurmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İstiklal Yolu gibi 'bilim yolu'nu da İnebolu'dan başlatıyoruz. Birimimizin başta Kastamonu Üniversitesi ve Kastamonu olmak üzere tüm insanlığa hayırlı olmasını diler, çalışmalar esnasında yardımlarına esirgemeyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı çalışanlarına teşekkür ederim."

-'Scubapro' teknik servisine sahip tek üniversite-

Rektör Aydın, İnebolu MYO bünyesinde kurulan Su Sporları, Su ve Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin 'Scubapro' marka dalış ürünlerinin yetkili servisine sahip tek üniversite olduğunu söyledi.

Dalış ekibinin 7-10 Ocak tarihleri arasında Diyarbakır'da verilen teknik servis eğitimini başarıyla tamamlayarak teknik servis yetkisini üniversiteye kazandırdığına vurgulayan Aydın, "Teknik servisimizin ve deney hayvanları birimimizin ehemmiyetine istinaden yurtdışından bilim insanlarının da katılımı ile güzel bir açılış töreni ve ardından üniversitemizin Senato Toplantısı'nı da 24 Şubat' tarihinde İnebolu'da yapacağız" diye konuştu.

Daha sonra okulu gezen Rektör Aydın, İnebolu MYO Müdürü Yard. Doç. Dr. Nejdet Gültepe ve araştırma merkezi müdürü Yard. Doç Dr. Soner Bilen'den teknik servis ve Deney Hayvanları Birimi'nin açılış hazırlıkları hakkında bilgi aldı.



  |  Bu haber 7050 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125672

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111218

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130194

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116420

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign