İlçemizde 2022 yılında eğitim öğretime başlayan İnebolu Bilim Sanat Merkezi’nin (BİLSEM) teknolojik altyapı ve donanım ihtiyaçları ile okul binasının onarımı için uzun süredir süren çalışmalar, önemli bir destekle karşılık buldu.
İnebolulu hemşehrimiz Raşit Küpoğlu ve ortağı Ahmet Şahin’in sahibi olduğu Arenes Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş. İnebolu BİLSEM ‘in yaklaşık 8 milyon TL’lik onarım ve donanım maliyetini üstlendi.
Hayırseverlerimizin bu örnek girişimi nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünde protokol imza töreni düzenlendi. Hazırlanan protokole şirket adına Raşit Küpoğlu ve ortağı Ahmet Şahin ile Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş imzaladı.
Bu işbirliği ile birlikte İnebolu BİLSEM öğrencilerinin daha modern ve rahat bir ortamda eğitim görmelerinin önü açılmış oldu.
İnebolu BİLSEM Müdürü Sümeyye Birinci de, kurumun gelişmesi ve öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim görmesi adına bu süreçte inanç, inat ve kararlılıkla çaba gösterdi. BİLSEM için önem taşıyan bu destek, aynı zamanda Birinci’nin azminin de bir karşılığı oldu.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Arenes Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında imzalanan protokol ile ilgili İnebolu BİLSEM’den yapılan bilgi paylaşımında;
“Eğitim, bir toplumun geleceğini şekillendiren en güçlü yatırımdır. Hele ki çocukların yeteneklerini keşfedeceği ve bilime adım atacağı Bilim ve Sanat Merkezleri, bu yolculukta çok özel bir yere sahiptir.
Atılan bu adım, yalnızca bir bina için değil; İnebolu’nun çocuklarının geleceği için de umut dolu bir başlangıçtır.
Bu vesileyle; eğitime katkılarından dolayı Arenes Elektrik Sanayi Ticaret A.Ş.’ye, destekleri için İnebolu Kaymakamı Sayın Necdet Uçar’a, İnebolu Belediye Başkanı Sayın Engin Uzuner’e, İlçe Millî Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Azak’a, AE Mimarlık Sahiplerinden Ahmet Erkurtoğlu ve Mimar Fatih Küpoğlu, İnşaat Mühendisi Ahmet Çeçen’e, Mimar Emre Yılmaz’a, sürecin öncüsü olarak emeği bulunan Müdürümüz Sümeyye Birinci’ye ve Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürlüğüne teşekkürlerimizi sunuyoruz.” ifadeleri kullanıldı.