Tarım ve Orman Bakan Danışmanı hemşehrimiz Ali Bayraktaroğlu, DSİ 23. Bölge Müdürü Yasin Devrim ile birlikte Evrenye Köyümüzü ziyaret ederek Evrenye Çayı ıslah çalışmalarını yerinde inceledi.
Evrenye Muhtarı Emin Topaloğlu ve gazetemiz genel yayın yönetmeni Kadir Yıldırım’ın da hazır bulunduğu incelemede Evrenye Çayı ıslah projesindeki mevcut durum ve bundan sonra yapılacak çalışmalar değerlendirildi.
Kastamonu’nun geneline olduğu gibi İnebolu’ya ve baba ocağı Evrenye köyüne ait projelerle ilgilenerek gerçekleşmesini sağlayan hemşehrimiz Ali Bayraktaroğlu, bu projeleri sahada da yakından takip ediyor.
Bakan danışmanı Bayraktaroğlu, Evrenye’yi sel tehdidinden koruyacak projeyi incelemek için DSİ Bölge Müdürü Yasin Devrim ile birlikte Evrenye köyüne geldi. Yapılan incelemede Evrenye Çayı’nda şimdiye kadar yapılan işler ve proje kapsamında yapılacak diğer çalışmalar değerlendirildi.
Gazetemize açıklama yapan Bakan Danışmanı Bayraktaroğlu, Evrenye Çayı’nda bu yıl başlayan çalışmada fiziki gerçekleşmenin yüzde 20 civarında olduğunu, çalışmalara 2026 yılında devam edeceğini belirterek, “Evrenye köyümüz için büyük önem taşıyan projenin hayata geçirilmesi için bizlere destek veren Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya teşekkür ederiz. İnşallah proje tamamlandığında Evrenye’de sel felaketine karşı gerekli tedbirleri almış olacağız” dedi.
PROJE HAKKINDA BİLGİ
DSİ 23. Bölge Müdürlüğü tarafından 22.11.2024 tarihinde ihale edilen ve 176.789.999 TL bedelle 02.01.2025 tarihinde sözleşmesi imzalanan Kastamonu İnebolu ilçesi Evrenye köyü Evrenye çayı ıslahı işinde % 20 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. İş kapsamında 2500 m beton ağırlık duvarı, 1 adet tersip bendi ve 1 adet geçirgen tersip bendi imalatı yapılacaktır. Tersip bendi kazı ve blokaj çalışmaları ile sol sahilde 210 m ıslah duvarı yapılmış olup, çalışmalar 2026 yılında da devam edecektir.