İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
İNEBOLU KÜLTÜR MERKEZİ FESHANE'DE GÖRÜCÜYE ÇIKTITarih 22 Mayıs 2014, 21:02 Editör: Editör

İNEBOLU KÜLTÜR MERKEZİ FESHANE'DE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

İstanbul İnebolulular Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nin, Feshane Kastamonu Günleri'nde açtığı stant hemşerilerimizin uğrak yeri oldu.

Uzun süredir üzerinde çalıştıkları İnebolu Kültür Merkezi projesini hemşerilerimize tanıtma fırsatı bulan dernek yönetimi Feshane'de yeni üye kayıtları da gerçekleştirdi.

Dernek başkanı Rıza Durmuş ve başkan yardımcısı Mustafa Karatay'ın öncülüğünde ilk adımları atılan İnebolu Kültür Merkezi için yer arayışı başladı.

Gazetemize açıklamalarda bulunan dernek başkanı Rıza Durmuş, İstanbul'da İnebolu'yu yaşamak için dernekçilik faaliyetine başladıklarını söyledi.

İnebolulular'ı bir araya toplayarak birlik ve beraberliği geliştirmek amacını güden derneğin bir başka hedefinin de hemşerilerimiz arasında yardımlaşmayı sağlamak olduğunu belirten Durmuş, İnebolu Kültür Merkezi projesinin bu düşünceyle ortaya çıktığını kaydetti.

"HEPİMİZİ KAPSAYAN BİR PROJE"

İstanbul'da dağınık şekilde faaliyet yapmanın zorluklarına dikkat çeken Durmuş şunları söyledi:

"Bizim öğrencilerimizin, hastalarımızın sorunları var. Öğrenciler buraya geliyorlar, kalacak yerleri yok. Akrabaları var ama kendilerini huzursuz hissediyorlar. Üç beş gün de olsa, 1 yıl da olsa bunların konaklayacağı, işleri bitene kadar konaklayacağı bir yer olsun. Aynı zamanda bizim İnebolu'dan gelen hastalarımız var. Hastayı hastaneye yatırıyorsun ama refakatçisinin yatacak yeri yok. Bu yüzden bazı hastalarımızı da kaybediyoruz biz. Bir de bizim bağlılık duygumuz var. İnebolulular birbirine bağlı. Bu duygunun olması bizde bu projenin gerçekleştirilmesi için fikir oluşturdu. Biz birbirimize bağlı insanlarız. Böyle bir proje de geliştirirsek, içini de doldurursak muhtemelen gerçekleştiririz bitiririz. Bizim hakikaten ihtiyaç sahibi olan insanlarımız da var. Bunların kısmen farkına varılıyor ama farkında olunmayanlar, bir yardım alamayan da var. Bu merkez belki bunlara da çare çözüm üretir. Bunlar da içinde var bu projenin. İnebolu'dakilerin öğrencilerini, çocuklarını bırakabilecekleri yer olsun, hastalarını yatırınca kalabilecekleri bir yer olsun. İstanbul'dakilerin de ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir yer olsun. Bir de artık bir araya gelmekte zorluk çekiyoruz. Güzel bir ortam hazırlarsak dedik kendimize o zaman bu proje bizim bir araya gelmemizi de sağlar. Eşimizi, çocuğumuzu hepimizi kapsayan bir proje. Tamamıyla konsantrasyonumuzu bu projeye verdik. Yani işimizden bile fedakarlık yapıyoruz."

"YARDIMLARI KURUMSAL HALE GETİRMEK İSTİYORUZ"

Dernek başkan yardımcısı Mustafa Karatay ise, bu projede en önemli etkenin kendi yaşadıkları zorluklar olduğunu söyledi.

Kendisinin 20 yıl, Rıza Durmuş'un da 22 yıl önce İstanbul'a geldiğini söyleyen Mustafa Karatay, "Ben üniversiteyle birlikte 20 senedir İstanbul’dayım. Rıza Durmuş'un hikayesi İnebolulu bir ağabeyin yanında işe başlayıp şu anda 60 tane İnebolulu çalıştıran bir işletme haline gelmesidir. Aynı zamanda alt taşeronları var. Bunlar da İnebolulu. Ben zaten 8 tane İnebolulu tarafından okutulmuş bir insanım. Babamız İnebolu Belediye Başkanı iken vefat etti. 8 tane İnebolulu bizi okuttu. Bu süreçte İstanbul’da bir takım sıkıntıları yaşadık, gördük" dedi.

Bu sıkıntıları başkalarının da yaşamaması için İnebolu Kültür Merkezi'ni kurmayı amaçladıklarını ifade eden Karatay, "Zaten İstanbul'daki işadamlarımız tarafından bazı yardımlar yapılıyor. Biz bunu biraz daha kurumsal hale getirmek istiyoruz. Mücadelemiz bu olacak. Bazı insanlar bu çevreden faydalanamıyor" diye konuştu.

İnebolu Kültür Merkezi için yer arayışının sürdüğünü vurgulayan Karatay, "Bizim güçlü olduğumuz bölge Esenler. 10 bin İnebolulu var. Derneği orada kurduk. Esenler, Bağcılar, Güngören, bu çevrede 4-5 tane yer bulduk ama henüz karar vermedik. Biz buraları olsun istiyoruz, ama Fatih'i, Kuzguncuk'u, Balat'ı önerenler var. Bu iş hesaptaki para miktarıyla alakalı. Biz yola çıktık" ifadesini kullandı.

"DOĞDUĞUMUZ TOPRAKLARA BORCUMUZ VAR"

İstanbul İnebolulular Derneği'nin "Doğduğumuz Topraklara Borcumuz Var" sloganıyla başlattığı İnebolu Kültür Merkezi projesinin tanıtımı için internet sitesi kurdu. www.inebolukultürmerkezi.com adresinden ulaşılabilen sitede proje ile ilgili bilgi ve resimlere yer verildi. Feshane'deki etkinlikte broşür dağıtılarak tanıtımı yapılan İnebolu Kültür Merkezi'nde çok amaçlı salon, kafeterya, otantik pazar, konaklama ünitesi, sergi alanı, kütüphane, toplantı odası mescit gibi ünitelerin yer alması planlanıyor.

İstanbul İnebolulular Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği banka hesap bilgileri: Garanti Bankası Esenler Şubesi Hesap no: 750/6297700

IBAN : TR81 0006 2000 7500 0006 29 77 00



  |  Bu haber 9018 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

"SAĞLIK DESTEK HATTI" KURULDU

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Sağlık Destek Hattı’ hizmete sunuluyor. Randevu konusunda yaşanan sıkıntı...

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR Halkımızın ince hiciv ve zengin benzetme kabiliyetlerinin bir tezahürü olan lakaplar, kimseyi rencide etmek ve ya o...

YAZANDAN-YAZDIRANDAN "ALLAH RAZI OLSUN"

YAZANDAN-YAZDIRANDAN Kaç kişinin dikkatini çekiyor acaba?

RAMAZAN BİLİNCİ

RAMAZAN BİLİNCİ “Ey iman edenler, oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi,size de farz kılınmıştır. Umulur ki sakınırsınız”

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK İŞKUR, TYP kapsamında Kastamonu İl Özel İdaresi’nde 5,5 ay süre ile çalıştırılmak üzere 210 personel alımı yapacak....

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU "HASAN KURU"

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU İnebolu'da bir döneme damgasını vuran, renkli bir kişilikti O...

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Kitap Kurdu Yarışması”nın 6’ncısı 28 Nisan 2...

RAMAZAN AYINA ÖZEL "İSRAF" !

RAMAZAN AYINA ÖZEL Allah'ımıza binlerce şükürler olsun ki, Onbir ayın sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif'e, rahmet-mağfiret ve gü...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125540

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111100

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130044

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116288

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign