İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
Müftü Çakmakçı:  Tarih 04 Eylül 2014, 16:36 Editör: Editör

Müftü Çakmakçı: "Evrenye Kur'an Kursu marka olacak"


Evrenye Kur'an Kursu'nun 1970'li yıllardan bu yana yaklaşık 45 yıldır hizmet verdiğini belirten Müftü Çakmakçı, "Kursumuz her türlü imkanlarıyla 41 kere maşallah denecek bir tarza ve görünüme kavuşturuldu" dedi.

Yapılan çalışmalarda katkısı bulunanlara teşekkür eden Müftü Çakmakçı şunları söyledi:

"Tabi ki benim bugün burada teşekkür etmem gereken değerli dernek başkanımız Osman abimize gerçekten canı gönülden teşekkür ediyorum. Çünkü geçmişi başarılarla dolu olan Kur’an kursumuz bugün her zamankinden daha farklı ve güzelliktedir. Bir çok Kur’an Kursumuzdan önde olan Kur’an Kursudur. Ayrıca bize her zaman destek ve katkıda bulunan Evrenye Köyü Dernek Başkanımız Menderes Akar abimize de canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu kardeşinizin hafızlıkla ilgili Kur’an eğitimiyle ilgili heyecanı çok büyük. Şu anda Kur’an Kursumuz yemekhanesinden, mutfağından, sınıflarından, yönetici odasından, teknoloji sınıfından, yatakhanesinden, mescidiyle beraber çok güzel ve seçkin bir Kur’an Kursumuz. Bizler bizi kamçılayan, bizi destekleyen sizlersiniz. Bizler bu desteği görünce artık gecemiz gündüzümüz, hocalarımızla beraber hep öğrenci bulma gayretinde oldu. Şu an itibariyle 2014-2015 eğitim öğretim yılı."

EĞİTİM KALİTESİNİ ARTIRMAK BİZİM İŞİMİZ

Evrenye Kur'an Kursu'nun onarım ve yenileme çalışmalarının ardından eğitim kalitesini artırmak için de din görevlileri olarak kendilerine görev düştüğünü vurgulayan Müftü Çakmakçı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şunun müjdesini vermek istiyorum. Hedefimiz Evrenye Köyü Kur’an Kursumuzu bir marka Kur’an Kursu haline getirmek. Bu şu an itibariyle 13 tane yüzünden, 11 tane de hafızlık eğitimine devam eden kardeşimiz var. Bizim hedefimiz en az 30-35 öğrenciyle eğitim öğretime devam etmek. Tabi bu da sizlerin çabalarıyla gayretleriyle olacaktır. Tabi ben burada şunu ifade etmek istiyorum. Hedefimiz herkese bu coşkuyu bu heyecanı yaşatmak. En az 3-5-6 hafız vermek. İnşallah bu kardeşlerimiz aynı zamanda hem Kur’an eğitimi alıyor, hem hafızlık eğitimi alıyor. Aynı zamanda dışarıdan imam hatip lisesini bitiriyor."

MERKEZ KUR'AN KURSU İÇİN YER ARAYIŞI

İlçe Müftüsü Naci Çakmakçı, Merkez Kız Kur'an Kursu ile birlikte ilçemizde iki Kur'an Kursu bulunduğunu söyledi.

Merkez Kız Kur'an Kursu'nun imkanlarının iyi olmasına rağmen fiziki şartlarının uygun olmadığını ifade eden Müftü Çakmakçı, "Uygun bir yerde güzel bir arsayı alıp orada İnebolu ilçesine yakışır, bahçesiyle, fiziki mekanıyla çok güzel bir Kur'an Kursu sahibi olmak istiyoruz" dedi.

İnebolu Merkez Kız Kur'an Kursu'nun 1949 yılında açıldığını ve 65 yıldır hizmet verdiğini belirten Müftü Çakmakçı şunları söyledi:

"Ben İlçe Müftüsü olarak kendimi çok şanslı hissediyorum. İki Kur’an Kursumuz, iki dernek başkanımız ve ikisiyle de birlikte istişare ile güzel hizmetler yapma gayretindeyiz. Evrenye Kur’an Kursumuz artık modern görüntüsüne kavuştu. Eğitim kalitesini artırmak artık hocalarımızla bizim elimizde. Bir de bizim Merkez Kız Kur’an Kursumuz var. Geçen seneki öğrenci kapasitemiz yaklaşık 50 civarında. Ama malum ilçemizin merkezinde çok iyi fiziki şartları olmayan bir yerde. Allah’a şükür yine de imkanları son derece güzel. Ama biz bahçesi olan, böyle kızlarımızın oturabileceği rahatça hareket edebileceği bir mekan düşünüyoruz.  İnşallah dernek başkanımızla bir düşüncemiz var. Uygun bir yerde güzel bir arsayı alıp orada İnebolu ilçesine yakışır bahçesiyle, fiziki mekanıyla çok güzel bir Kur’an Kursu sahibi olmak. "



  |  Bu haber 10432 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

"SAĞLIK DESTEK HATTI" KURULDU

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Sağlık Destek Hattı’ hizmete sunuluyor. Randevu konusunda yaşanan sıkıntı...

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR Halkımızın ince hiciv ve zengin benzetme kabiliyetlerinin bir tezahürü olan lakaplar, kimseyi rencide etmek ve ya o...

YAZANDAN-YAZDIRANDAN "ALLAH RAZI OLSUN"

YAZANDAN-YAZDIRANDAN Kaç kişinin dikkatini çekiyor acaba?

RAMAZAN BİLİNCİ

RAMAZAN BİLİNCİ “Ey iman edenler, oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi,size de farz kılınmıştır. Umulur ki sakınırsınız”

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK İŞKUR, TYP kapsamında Kastamonu İl Özel İdaresi’nde 5,5 ay süre ile çalıştırılmak üzere 210 personel alımı yapacak....

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU "HASAN KURU"

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU İnebolu'da bir döneme damgasını vuran, renkli bir kişilikti O...

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Kitap Kurdu Yarışması”nın 6’ncısı 28 Nisan 2...

RAMAZAN AYINA ÖZEL "İSRAF" !

RAMAZAN AYINA ÖZEL Allah'ımıza binlerce şükürler olsun ki, Onbir ayın sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif'e, rahmet-mağfiret ve gü...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125540

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111100

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130046

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116288

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign