İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
AYDIN GÜLER GEMİSİ LİMANIMIZDATarih 08 Kasım 2014, 10:15 Editör: Editör

AYDIN GÜLER GEMİSİ LİMANIMIZDA

İnebolu Belediyesi tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden satın alınan Aydın Güler adlı şehir hatları vapuru İnebolu Limanı’na getirildi.

Belediye Başkanı Engin Uzuner ve beraberindekilerin içinde bulunduğu gemi yaklaşık 24 saatlik yolculuğun ardından akşam saatlerinde İnebolu’ya ulaştı.

Havai fişek atarak İnebolu’yu selamlayan gemi limanda davul zurna eşliğinde coşkulu bir  kalabalık tarafından karşılandı.

Geminin iskeleye yanaşmasından sonra İlçe Müftüsü Naci Çakmakçı tarafından dua edilerek kurban kesildi.

Belediye Başkanı Engin Uzuner, karşılama töreninde yaptığı konuşmada, geminin turizm ve ekonomik açıdan İnebolu’ya katkı sağlayacağına emin olduğunu söyledi.

YAZIN İSTANBUL SEFERİ

Geminin gerekli bakım ve onarımlardan geçirildikten sonra halkın ve ilçemize gelen misafirlerin hizmetine sunulacağını ifade eden Başkan Uzuner şunları söyledi:

“Bu gemi yaz sezonunda Amasra, Sinop, yaz aylarında olmak kaydıyla ayda iki sefer İstanbul’a buradan gitmek isteyenler ailelere deniz yolundan yolculuk yaptıracağız. İnebolu’ya gelen misafirlerimizin hepsini ilçemizde tarihi güzellikleri göstermek için buraları gezdirmek için kullanacağız. Bu gemi ilçemizin esnafına da katkı sağlayacak.”

Gemiyi zorluklarla aldıklarını ifade eden Uzuner, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanına bizzat şahsım ve ilçem adına, sizler adına çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. En sonunda hak yolunu buldu.  Bu geminin İnebolu gemisi olduğunu, İnebolu’ya layık olduğunu onlar da anladılar ve gemimizi bize teslim ettiler. Paramızla da alsak yine aldık” dedi.

İSİM İÇİN ANKET YAPILACAK

Gemiye ismi verilen polis memuru Aydın Güler’in 1976 yılında şehit düştüğünü ve kendisini rahmetle andıklarını ifade eden Başkan Uzuner, “Şehit polisimizin ismini de mutlaka başka bir yerde ödüllendireceğiz. Ama geminin ismini sizin görüşünüze, sizlerin isteği doğrultusunda İnebolu Belediye sitesinde, sizlerin önerilerine açık bir şekilde isim koyma işine sizlerle birlikte karar vereceğiz” diye konuştu.

PAZAR GEZİSİ

Belediye Başkanı Engin Uzuner, geminin İnebolu’daki ilk seferini 9 Kasım Pazar günü yapacağını belirtti. Tüm İnebolu halkının geziye davetli olduğunu söyleyen Başkan Uzuner, “Pazar günü saat 13.00-13.30 arası Abana tarafına, Doğanyurt tarafına tüm hemşerilerimizi gezi turuna çıkaracağız. Gemimiz 1500 kişilik. Herkesi bekliyoruz” ifadesini kullandı.



  |  Bu haber 13454 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125688

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111230

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130218

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116432

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign