İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
AK PARTİ'DE 3-0 HEDEFİTarih 30 Ocak 2015, 09:09 Editör: Editör

AK PARTİ'DE 3-0 HEDEFİ

AK Parti’nin 4 Şubat Çarşamba günü Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla yapılacak olağan kongresinde il başkanlığını bırakacak olan Av. Metin Çelik ve il başkan adayı Av. Halil Uluay, AK Parti İnebolu İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

AK Parti İl Başkanı Av. Metin Çelik, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak genel seçimlerde Kastamonu’da 3 milletvekili çıkaracaklarını belirterek, “2-1 bizim için bu saatten sonra başarı olmayacak. Biz yüzde 60’ın üzerine çıktığımızda 3-0 neticesini alırız” dedi.

AK Parti’nin Kastamonu’da sürekli yükselen bir başarı grafiği olduğunu söyleyen Çelik, 2011 genel seçimlerinde yüzde 56, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise yüzde 65.8 orana ulaşmış bir oy ortalaması olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimindeki oy oranına genel seçimlerde de ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Çelik, “Bu oyu veren eller tekrar AK Parti’ye gidebilir. Bu tamamen bize bağlı bir şey. Bizim bu işi sahiplenip teşkilatın kaynaşmasıyla başarabileceğimiz bence bir seçim olabilir. İnşallah Sayın Başbakanımızın bu umudunu boşa çıkarmayız. Şu anda 312 milletvekilimiz var. Vekil sayımızı artırırsak eğer 330’u ve daha sonrasını yakalayabiliriz. 330 çok önemli. En azından Anayasa’yı tek başına yapıp milletin önüne koyma şansını verecek bize. Bu açıdan Kastamonu olarak da buna bir katkı vermemiz gerekiyor. 2-1 bizim için bu saatten sonra başarı olmayacak. Normal bir şey olacak. Biz 3’ü yakalayamazsak eğer. 3-0 olması için ne olması lazım. Bu hafta sonu bunu ilçe ilçe analizlerini yapacağız. Bizim tüm partilerin 3 katına yakın oy almamız lazım. Artı 1 oy almamız lazım. Bunu başarabiliriz. 2011 genel seçimleriyle bu seçim arasında bir ölçü kurmaya kalktığımızda yüzde 56 biziz, MHP yüzde 23. Biz yüzde 60’ın üzerine çıktığımızda 3-0 neticesini alırız” dedi.

Kastamonu Belediyesi ile iki büyük ilçe Taşköprü ve Tosya’nın AK Parti’de olmasının bir avantaj olduğunu dile getiren Çelik, “2011’le bugün arasında bizim lehimize farklar da var. Kastamonu Belediyesi bizde. Onların lokomotifi olan ilçeleri de yönlendirdikleri Kastamonu Belediyesi şu anda bizde. Taşköprü, Tosya bizde. En büyük bu 3 belediyenin gücünü de arkamıza almış durumdayız. Hiçbir şeyin garantisi yok ama şu anda gerçekten 3-0 için umudumuz var. İnşallah bizim zamanımızda olmayan bu 3-0 Halil Bey’in başkanlığında olacak” ifadesini kullandı.

AK Parti il başkanlığına tek liste ile aday olan Av. Halil Uluay da konuşmasında, 2004 yılında il genel meclis üyeliği ile başladığı görevini bundan sonra il başkanı olarak sürdüreceğini dile getirerek şunları söyledi:

“2004 yılında İl Genel Meclis üyesi olarak başladığım bu görevde Allah nasip etti il başkanlığına tek aday olarak kongreye katılacağız inşallah. Özel İdare’nin imkanları dahilinde İl Genel Meclisinde görev yapmaya çalıştık. Burada kazandığımız birikimimizi tecrübemizi inşallah bundan sonra il başkanlığında kullanırız diye umut ediyoruz. Zor bir görev olduğunun bilincindeyiz. Kastamonu’da AK Parti sayın başkanımız tarafından iyi bir yere geldi. Bugüne kadar her seçimde oyları daha da yükseldi. İnşallah bize bunu daha da yükseltmek düşüyor. Seçimlere yönelik çalışmalarımız hep beraber olacak. İnşallah daha sık gelip gideceğiz. Sadece 3 milletvekili çıkaracak oyu almakla yetinmeyip üzerine alabildiğimiz kadar oy almaya hedef koymaya çalışacağız. Cenabı Allah ne takdir eder, nasıl bir sonuç ortaya çıkar onu bilemiyoruz. Her şeyin takdir dahilinde gerçekleştiğinin bilincinde ve kabulündeyiz. Seçimlerden sonra da inşallah İnebolu’ya dair, Kastamonu’ya dair, memleketimize dair neler yapabilirizi hep beraber planlayacağız, programlayacağız. İnşallah seçip göndereceğimiz 3 milletvekilinin arkasında gidip planımızı programımızı hep beraber Ankara’da gerçekleştirmek için hep beraber çalışacağız. Güzel şeyler olur diye umut ediyorum.”



  |  Bu haber 7648 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125642

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111194

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130166

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116398

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign