İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
BELEDİYEDEN Tarih 19 Şubat 2015, 20:53 Editör: Editör

BELEDİYEDEN "SANAYİ" HAMLESİ

İnebolu Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, 4 ay önce Maliye’den 433 bin TL bedelle satın aldığı Musa Köyü Kurt mevkisindeki 3 parsel arsanın satışı için ihale gerçekleştirdi.

İhaleye tek istekli olarak katılan İnebolu Belediyesi, 3 parsele toplam KDV hariç 453 bin TL teklif ederek 6 bin 375 metrekare arsanın sahibi oldu.

Kaymakam Gökhan Görgülüarslan başkanlığındaki komisyon tarafından yapılan ihaleye İnebolu Belediyesi’ni temsilen Belediye Başkanı Engin Uzuner ile Hesap İşleri Müdürü Hakan Kurt ve Satın Alma Yetkilisi Tarık Tümer katıldı. Her parsel için ayrı ayrı yapılan ihalede zarfların açılmasından sonra sözlü pazarlığa girildi. Yazılı teklifini bir miktar artıran Belediye Başkanı Engin Uzuner, verebilecekleri son rakamları sözlü olarak komisyona bildirdi. İhaleye çıkartılan 2 bin 365 metrekarelik arsa 162 bin lira, 3 bin 80 metrekarelik arsa 211 bin lira, 930 metrekarelik arsa da 80 bin lira bedelle İnebolu Belediyesi’ne satıldı. KDV ile birlikte arsaların belediyeye maliyetinin yaklaşık 535 bin lira olduğu belirtildi.

Belediye Başkanı Engin Uzuner, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, aynı bölgedeki diğer parselleri de almayı hedeflediklerini söyledi.

İnebolu Sanayi Sitesini Musa Köyündeki bu alana yapacaklarını ifade eden Uzuner açıklamasında şunları söyledi:

 “İnebolu’muzda yaşanan arazi sıkıntılarından dolayı, Belediyemizce ilçemiz Musa Köyü Kurt Mevkiindeki sanayi arsalarına talip olduk.

İnebolu Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin ilçemiz Musa Köyü Kurt Mevkiindeki üç parsel arsanın satışı için gerçekleştirdiği ihaleye katılarak,  123 ada 1 parsel, 123 ada 2 parsel ve 123 ada 3 parseldeki toplam 6375 m2 arsayı, KDV hariç toplam 453 bin TL bedelle satın aldık.

Bundan sonra bu alanda satışa çıkacak, geri kalan diğer parsellerde bulunan arsaları da Belediye bütçe imkanları doğrultusunda satın almayı hedeflemekteyiz. Geri kalan arsaları satın aldığımız takdirde; İnebolu’da planlanan liman ile beraber sanayinin gelişeceğini umut ederek, gerekli YATIRIM yapmaya talip olan liman işletmeci firmalarına bu alanda yer vermeyi taahhüt edeceğiz.

Söz konusu arsaların alımı tamamlandıktan sonra; İnebolu’muzun girişindeki sanayiyi kaldırarak, İnebolu’muzun girişini güzelleştirecek,  İnebolu Sanayi Sitesini Musa Köyündeki bu alanda yapacağız. Esnaflarımıza buradan taksitle işyeri sahibi olma fırsatını sağlayacağız.

Öncelikle sanayi alanı olarak planlanan arsaların İmar planını gerçekleştireceğiz. Sadece alınan arsaların değil, oradaki diğer parsellerde bulunan arsalarında alt yapısını hazırlayacağız.

  İnebolu Belediyesi olarak, sanayi arsalarını satın almaktaki amacımız,  gerek ilçemize YATIRIM yapmak isteyen gurbetteki hemşehrilerimize,  böyle arsalar üreterek, söz konusu arsaları tahsis etmek ve kendi memleketlerine çekmektir. Gerekse İnebolu’lu hemşehrilerimize söz konusu arsaları tahsis ederek, ilçemizde istihdamın artmasına ve sanayinin gelişmesine katkı sağlamak; İnebolu’muzda sanayi sektörünün önünü açmaktır.

Her zaman söylediğimiz gibi “Sevdamız Makam koltukları değil, İnebolu! İnebolu’muzu bir adım daha ileri götürecek, önünü açacak her çalışmanın içinde yer aldık ve daha da yer almaya inşallah devam edeceğiz. Sanayi arsaları İnebolu’muza hayırlı uğurlu olsun. “



  |  Bu haber 7444 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

"SAĞLIK DESTEK HATTI" KURULDU

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Sağlık Destek Hattı’ hizmete sunuluyor. Randevu konusunda yaşanan sıkıntı...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125626

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111182

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130146

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116378

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign