İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
BAŞBAKAN'A LİMAN VE YOL DOSYASI SUNULDUTarih 09 Nisan 2015, 18:06 Editör: Editör

BAŞBAKAN'A LİMAN VE YOL DOSYASI SUNULDU

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Selçuk Arslan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) düzenlediği 8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nda Kastamonu’nun 5 önemli sorununu ve çözüm önerilerini Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ilgili bakanlara birinci ağızdan iletti.

Arslan’ın ilettiği 5 konu arasında İnebolu Limanı ile Kastamonu-İnebolu karayolu da yer aldı.

Selçuk Arslan, diğer 3 konuyu ise Batı Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın (BAKAP) kurulması, Teşvikte 5. Bölgede yer almak ve Bölge İstinaf Mahkemesi olarak sıraladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Merkezi’nde düzenlenen TOBB 8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şakir İşeri ve Meclis Başkanı Ahmet Çeçen’in de katıldığı şurada Başbakan Davutoğlu’na hitaben bir konuşma yapan Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Arslan, İnebolu Limanı’nın özelleştirme kapsamında büyütülmesini ve Kastamonu-İnebolu yolu için bir an önce ihaleye çıkılmasını istedi.

İnebolu Limanı’nın ticari işlerlik kazanmasının İç Anadolu’yu dünyaya açacağını ifade eden Arslan, “19. Yüzyılda yapımına başlanmasına rağmen 21. Yüzyılda halen ticari işlerlik kazandırılamayan İnebolu Limanımızın bir an önce özelleştirilerek genişletme çalışmalarının başlamasını bölge ticaretinin lokomotifi olarak hizmete sokulmasını istiyoruz. İnebolu Limanı, kapasitenin genişletilmesi halinde İç Anadolu’nun sanayisinin dünyaya açılan kapısı olacaktır. İnebolu Limanı tam anlamıyla işlerliğe kavuşması için de Kastamonu-İnebolu karayolunun bir an önce ihalesinin yapılmasını istemekteyiz” dedi.

“AK PARTİ HÜKÜMETLERİ İLE SOLUKLANDIK”

Kastamonu insanının doğduğu topraklarda doyamadığı için göç etmek sorunda kaldığını anlatan Arslan “Sadece İstanbul’da 1 milyonu aşkın vatandaşımız yaşamaktadır.  AK Parti hükümetleri döneminde bu makus talihimizi yıkıp hükümetimizin projeleriyle biraz nefeslendik. İlimiz için yapmış olduğunuz havaalanımız ve Ilgaz Tünelimizle biraz soluklanmış durumdayız” diye konuştu.



  |  Bu haber 7412 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125686

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111228

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130214

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116430

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign