İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
KASTAMONU İŞ DÜNYASINDAN ORTAK SESTarih 23 Nisan 2015, 15:23 Editör: Editör

KASTAMONU İŞ DÜNYASINDAN ORTAK SES

Kastamonu, İnebolu, Taşköprü ve Tosya’nın Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsası’nın başkan ve yöneticileri bir araya gelerek yıllardır sağlanamayan  Kastamonu lobiciliği için önemli bir adım attı.

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya İnebolu TSO Başkanı Şakir İşeri, İnebolu TSO Meclis Başkanı Ahmet Çeçen, Kastamonu, Taşköprü, Tosya Ticaret ve Sanayi Odalarının yöneticileri ile Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri katıldı.

LİMAN

Toplantıda konuşan İnebolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şakir İşeri, limanın büyütülmesinin en büyük arzuları olduğunu belirterek, “İnebolu limanımız büyütülsün ancak bu limanın aktif olarak çalışması için de Kastamonu-İnebolu karayolunun yapılması gerekiyor. Kastamonu'nun kamu yatırımlarından en mahrum bölgesinin sahil kesimi olduğunu düşünüyoruz. Yine ayrıca Kıyı Kenar Kanunu'nun bölgelere ve illere göre esnetilmesini istiyoruz. Abana ilçemizde 4 yıldızlı bir otelimiz vardı, bu kanun yüzünden havuzu kumla dolduruldu. Türkiye'nin Hiçbir yerinde uygulanmayan bu kanun neden Kastamonu'da uygulanıyor. Yine Kastamonu Üniversitesi'nden Denizcilik Yüksekokulu için ciddi adımlar atmasını bekliyoruz. Yapılacak demekle olmuyor, ilgilenilmesi lazım. Ayrıca sağlık konusunda da ciddi sıkıntılarımız var. Doktor sıkıntısı ve bina sıkıntısı yaşıyoruz. Sahil bölgemizde çok sayıda fındık üreticileri var. Ancak bu üreticilerimiz kolay arazi şartlarında bu üretimi gerçekleştirmiyor. Bunun için dağlık alanlarda fındık teşvik sisteminin daha farklı ele alınması lazım. Köylüyü ancak bu şekilde tutabiliriz. Yine ayrıca Kıyı Kenar Kanunu’nun bölgelere ve illere göre esnetilmesini istiyoruz. Abana ilçemizde 4 yıldızlı bir otelimiz vardı, bu kanun yüzünden havuzu kumla dolduruldu. Türkiye’nin hiçbir yerinde uygulanmayan bu kanun neden Kastamonu’da uygulanıyor. Yine Kastamonu Üniversitesi’nden Denizcilik Yüksekokulu için ciddi adımlar atmasını bekliyoruz. Yapılacak denilmekte olmuyor, ilgilenilmesi lazım. Ayrıca sağlık konusunda da ciddi sıkıntılar var. Doktor sıkıntısı ve bina sıkıntısı yaşıyoruz. Sahil bölgemizde çok sayıda fındık üreticileri var. Ancak bu üreticilerimiz kolay arazi şartlarında bu üretimi gerçekleştirmiyor. Bunun için dağlık alanlarda fındık teşvik sisteminin daha farklı ele alınması lazım. Köylüyü ancak bu şekilde tutabiliriz” dedi.

“HASTANE VAR, DOKTOR YOK”

Tosya TSO Başkanı Metin Ekşi de yol konusunda çok ciddi sıkıntılarının olduğuna dikkat çektikten sonra, İnebolu TSO Başkanı Şakir İşeri’nin doktor ve bina talebiyle ilgili yanıt verdi. Ekşi, “İnebolu hastane istiyor, ancak bizde hastane var bir işe yaramıyor. Dahiliye doktoru olmayan bir hastane olabilir mi? İlaç yazdırmak için vatandaşımız yine Çankırı’ya gidiyor. Hastaneyi zamanında yaptırmışlar Allah razı olsun. Ama içi boş. Doktor ataması yaptıramıyoruz. İçini doldurursak hastane yapalım. Yoksa boş boş duruyor” şeklinde konuştu.

İŞERİ: “İNEBOLU LİMANI, ANKARA’NIN LİMANI OLMALI”

Oluşturulan birliktelikle sözlerinin mutlaka dinleneceğini söyleyen Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri ise, “Memlekette yapılanları artık en son biz duymamalıyız. Bize sırtı dönük olan Tosya'yı mutlaka kazanmalıyız. Türkiye için Kayseri ne ise bizim için de Tosya o dur. Tosya yolunun bir an önce çözüme kavuşması lazım. Yine İnebolu'da memleketimiz için çok önemli. İnebolu Limanı bölge limanı olmalı. Ankara'nın limanı olmalı. Ancak bunun için de yolun olması lazım. Yollarımız iyi olsun ki yatırım gelsin” dedi.

“YOL DİYE BAĞIRMALIYIZ”

İsteklerin ve sıkıntıların dile getirildiği toplantıda son konuşmayı ise Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan gerçekleştirdi.

İlçelerle bağ kuramadıklarını bunun da en büyük etkeninin yol olduğunu söyleyen Selçuk Arslan, “Toplantımızda da en fazla gündeme gelen konu yol oldu. Yol diye bağırmalıyız. Sinop'a kadar olan yola bakıyoruz, bir de bizim yollarımıza. Araç yolu, Taşköprü yolu aynı şekilde duruyor. Bize düşen görev bundan sonra yemeğin altını sıcak tutmak olmalı. En büyük gündemimiz güçlü bir Kastamonu lobisi oluşturmak olmalı. Bu birliktelik sayesinde tüm engelleri bir bir aşacağımıza inanıyorum. Bu toplantıları bundan sonraki süreçte daha sık gerçekleştireceğiz” dedi.

İNEBOLU TSO’NUN ÖNE ÇIKAN İSTEKLERİ

1-İnebolu-Kastamonu yolunun yapılmasını istiyoruz.

2-Limanımız doğru düzgün ve daha büyük bir şekilde özelleştirilmesi isteğimizdir.

3-Kıyı kenar çizgisi ile orman kanununun esnetilmesi ya da her ile göre ayrı ayrı çıkartılmasını istiyoruz.

4-Denizcilik Meslek Yüksekokulu için destek bekliyoruz. Üniversitemizin bir an evvel bu işe al atmasını bekliyoruz.

5-Sahilimiz dağlık bölge olduğundan fındıkta biraz daha fazla teşvik istiyoruz. Dümdüz bir alandaki fındık ile dağlık arazide yetişen fındığın şartları aynı değil. O yüzden fındığa dağlık alalarda daha fazla teşvik verilmeli.



  |  Bu haber 7136 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125646

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111198

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130172

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116402

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign