İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
GÜLŞEN: Tarih 20 Ağustos 2015, 21:17 Editör: Editör

GÜLŞEN: "MAKİNE PARKI YENİLENECEK"

AK Parti Kastamonu milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Özel İdare’nin makine parkının yenileneceğini söyledi.

İlçemizdeki sivil toplum kuruluşlarına ziyaret gerçekleştiren AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen’in son durağı İnebolu Muhtarlar Derneği oldu.

Dernek Başkanı Ahmet Çakılcı, ziyarette yaptığı konuşmada, sorun ve taleplerini dile getirdi. Hazırladığı listeyi Gülşen’e sunan Çakılcı, köy yollarının asfaltlanması, asfalt yolların tamiri, kışın kar mücadelesinin daha etkin şekilde yapılması, İnebolu’ya yeni bir greyder ve kamyon gönderilmesi, ağır tonajlı tomruk kamyonlarının köy yollarına zarar vermesinin önüne geçilmesi, İnebolu’ya Ziraat Odası kurulması, elektrik hatlarının yenilenmesi, köylerin çöp sorunu, İnebolu’ya TOKİ tarafından konut yapılması gibi konulara değindi.

Dernek Başkanı Ahmet Çakılcı’nın taleplerini dinleyen Gülşen daha sonra yaptığı konuşmada, Kastamonu’da bu yıl 400 kilometre asfalt programı olduğunu söyledi.

ÇEVRE İLLERİN İKİ KATI ASFALT

Komşu iller Çankırı, Sinop, Bartın ve Karabük’ün toplam asfalt programının Kastamonu’nun yarısı kadar bile olmadığını belirten Gülşen, “Köyümüz çok ihtiyacımız çok. Hamdolsun bu dönemde biraz daha bu işe katkı verdik. Bu yıl Kastamonu’ya 13 trilyon lira KÖYDES ödeneği geldi. Türkiye’de 3. veya 4. sıradayız. Ama biz 2014 yılı sonunda 32 trilyon lira Özel İdare’ye ek kaynak bulduk. Bu ek kaynaklar olmasa bu işler bu kadar olmaz, 400 kilometre asfalt programı yapamayız” dedi.

Geçen yıl ve bu yıl hariç İnebolu’ya KÖYDES kapsamında toplam 11,5 trilyon lira para harcandığını anlatan Gülşen,  “Sizin birlikte seçtiğiniz encümen arkadaşlar bu işin planlamasını yapıyor. Bizim işimiz ödeneği artırmak, hamdolsun bunu da büyük ölçüde başarıyoruz. Bu yıl 10 trilyon lira daha para almaya çalışıyoruz, size biraz daha katkı yapmak için” diye konuştu.

MAKİNE PARKINA DÖVİZ DARBESİ

İl Özel İdaresi’nin makine parkını yenilemek için İller Bankası’ndan 15 milyon liralık kredi sağlandığını dile getiren Gülşen sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ama hükümetin kurulamamasından dolayı Euro ve Dolarda bir artış oldu. Alacağımız makineler Euro ile satılıyor. Vali bey 3 trilyon lira zararımız oldu diyor. 3 trilyona biz her halde biz 10 tane kamyon fazla alırdık. Dolayısıyla biz biraz bekleyelim, bu iş biraz durulsun dedik. 15 trilyon lira paramız çıktı. Bununla kamyon, greyder, ekskavatör alacağız ve sizler için kullanacağız. İnebolu’ya en az 2 kamyon, 1 greyder düşer. Makine parkımızı güçlendirmek için kredi serbest bırakıldı. Döviz kurundaki oynamadan dolayı bekliyoruz.”

“ARSAYI BULUN TOKİ’Yİ YAPALIM”

TOKİ’nin İnebolu’da en az 300-400 konut yapmaya hazır olduğunu dile getiren Gülşen, “Ben TOKİ’den bina yapma sözünü aldım. Arsayı bulun binayı yapalım. Kaç tane isterseniz, 300-400, 1000. Ama İnebolu’da arsa problemi var. Yer bulamadık, geçmişte de araştırdık. Belediye Başkanı önümüzü açmıyor. Ona da söyledim, başkan bize yer bul hemen yapalım, 10-15 dönüm, ne kadar bulabilirsek hemen yaparız. Karayolları’nın yerini Ulaştırma Bakanlığı ile konuştuk, kabul etmediler. Yer problemi çözülürse TOKİ de yaparız, üniversiteye ek binalar da yaparız” diye konuştu.

Özel İdare’ye 500 adet çöp konteyneri alındığını ve bunların başta pazar kurulan büyük köyler olmak üzere dağıtıldığını söyleyen Gülşen, “Sizin de talebiniz varsa büyük, kalabalık köylere göndeririz” dedi.

Gülşen, ziyaretin ardından muhtarlarla toplu fotoğraf çektirdi.

Ziyarete, AK Parti İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu ile il genel meclis üyeleri Mehmet Kösem ve Özdal Taşçı da katıldı.



  |  Bu haber 8110 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125636

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111188

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130160

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116390

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign