İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
ABANA'DA ÖĞRENCİ YURDU TEMELİ ATILDITarih 03 Aralık 2015, 21:36 Editör: Editör

ABANA'DA ÖĞRENCİ YURDU TEMELİ ATILDI

Abana ilçesinde hayırseverlerin katkılarıyla inşa edilecek, "Cemile-İsmet Şen Öğrenci Konukevi ve Sosyal Tesisleri"nin temeli törenle atıldı.

Törene, Vali Şehmus Günaydın, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, AK Parti Kastamonu milletvekili Murat Demir, Abana Kaymakamı İsa Karaarslan, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Kızılay Genel Başkan Yardımcısı hemşerimiz Kemal Akar, mimar hemşerimiz Ahmet Erkurtoğlu, belediye başkanları ve kurum müdürleri katıldı.

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Abana Sabahat-Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulu konferans salonundaki törende konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, sadece Türkiye'nin değil dünyanın her tarafına Türk milletinin merhamet elini ulaştırmaya gayret ettiklerini söyledi.

Türk Kızılayı’nın çok geniş bir alanda faaliyet gösterdiği için iyilik adına ne varsa yapmaya çalıştığını anlatan Akar, şöyle devam etti:

"Bizler, sizlerin verdikleriyle bağışlarıyla dünyanın yer tarafına, uzak Asya'dan Avrupa'ya, Afrika'nın en ücra köşelerine kadar milletimizin merhamet elini uzatmaya gayet ediyoruz. Bugün, bildiğiniz gibi en güncel haliyle Suriye'nin kuzeyinde orantısız bir güç tarafından bombalanmaya maruz kalan Bayırbucak Türkmenlerinin yanında Türk milletinin adına hiçbir ayrım yapmadan Türk Kızılayı olarak bizler varız."

KEMAL AKAR’A TEŞEKKÜR

Akar, konuşmasının sonunda, Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kemal Akar’a teşekkür ederek, “Bu bölgenin evladı olan benim değerli genel başkan vekilim Kemal Akar bu hayır işlerine, İstanbul’da da, burada da, Türkiye’nin her yerinde de vesile oluyor” dedi.

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın da dünyanın hangi köşesinde bir afet ve bundan zarar gören insan varsa Türk Kızılayının onlara yardım elini uzattığı söyledi. Bunun bir Türk vatandaşı olarak kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini, gururlandırdığını anlatan Günaydın, hayır işlerinin insanlar için önem taşıdığını belirtti.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir ise konuşmasında, yurt inşaatını yaptıran hayırsever ailelere teşekkür etti. Kendisinin de bir sanayici olduğunu belirten Demir, “Hayırseverlik anlamında bugüne kadar yaptığımız her işte paramızın hiç eksilmediğini gördüm. Kastamonu insanının elinde oldukça vermeyi seven insanlar olduğunu biliyoruz. Onun için inşallah bu tür yeni yapılacak tesislerin bölgemize Kastamonu’muza süratle kazandırılmasına, hayırseverlerimizin de bu anlamda duyarlı davranacaklarını şüphem yok. Biz de katkı sunacağız. Ben de yeni bir milletvekili sanayici olarak bu katkıları sunmak için hayırseverlerimizin bu bölgelerde kendi memleketlerine en azından unutmadıklarını göstermeleri için biz de onları bazen rahatsız edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yurt binasının arazisini bağışlayan ve öğrenci konukevinin yapımını üstlenen aileye plaket sunuldu.

AHMET ERKURTOĞLU’NA PLAKET

Abana Belediye Başkanı Rıdvan Oyar, öğrenci yurdunun projesini hazırlayarak katkıda bulunan AE Mimarlık sahibi hemşerimiz Ahmet Erkurtoğlu’na plaket takdim etti. Vali Şehmus Günaydın da, Kastamonu’nun bu tür projelerine karşılıksız destek olan Erkurtoğlu’na teşekkür etti.

Daha sonra inşaat alanında devam edilen törende dua edilerek 300 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunun temeline ilk harcı dökmek için butona basıldı.



  |  Bu haber 8390 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125638

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111192

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130164

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116396

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign