İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
ARAÇLAR TOPRAK ALTINDA KALDITarih 08 Ocak 2016, 11:40 Editör: Editör

ARAÇLAR TOPRAK ALTINDA KALDI

Çatalkaya Sanayi mevkisinde dün gece meydana gelen heyelanın boyutları sabah gün yüzüne çıktı.

Heyelanda 8 otomobil, 2 traktör, 1 kamyon ve 1 kamyonet olmak üzere 12 aracın bir kısmının tamamen toprak altında kaldığı, bir kısmının da heyelandan zarar gördüğü bildirildi.

Heyelan nedeniyle Mustafa Emecen’e ait mobilya atölyesinin duvarları yıkıldı. Atölyenin içindeki makine ve malzemeler zarar gördü.

Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, DSİ Kastamonu Bölge Müdür Yardımcısı Celalettin Demir, Belediye Başkanı Engin Uzuner, AK Parti İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu, Kastamonu Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sabah saatlerinde heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu.

Kaymakam Atasoy, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, dün gece meydana gelen heyelan nedeniyle 4 evin tahliye edildiğini söyledi.

Yoğun yağan karın havanın birden yumuşaması sonucu hızlı şekilde erimesi nedeniyle heyelanın meydana geldiğini belirten Atasoy şöyle konuştu:

“İlçemizde meydana gelen heyelanla alakalı olarak geceden beri yaptığımız çalışmalar hala devam ediyor. DSİ yetkilileri geldi, AFAD tespitlerini yapıyor. Araçlar yukarıda tıkanan yerde çalışmalara başlayacak. Belediye Başkanımız burada alanı temizleyecek. Hepimiz buradayız devlet olarak. AFAD hasar tespit çalışmalarına bir an önce başlayacak İnşallah yaraların sarılmasıyla alakalı olarak devletimiz tüm gücüyle, tüm imkanıyla burada. Vatandaşlarımızın inşallah bir an önce mağduriyetini giderip tekrar burada sağlıklı bir şekilde hizmet vermelerini sağlamak için canla başla el birliğiyle çalışacağız.”

Belediye Başkanı Engin Uzuner ise açıklamasında, ilçede etkili olan yoğun kardan sonra heyelanın beklendiğini belirtti.

Uzuner, tepedeki kanalların tıkanması sonucu derenin yön değiştirerek heyelana yol açtığını söyledi.

Sanayi esnaflarından Murat Tokatlıoğlu da, gece 20.00 sıralarında başlayan heyelanın 2 saat boyunca büyük bir gürültüyle devam ettiğini belirterek, Hemen emniyete telefon ettim ve yardım istedim. Emniyetten geldiler. Bu arada biz ailelerimizi tahliye ettik. Burada göçük 2 saat devam etti” diye konuştu.

Esnaflardan Soner Tokatlıoğlu da (27) tamir için bırakılan 8 otomobil, 2 traktör, 1 kamyon ve 1 kamyonetin toprak altında kaldığını ifade ederek sayının daha da artabileceğini kaydetti.



  |  Bu haber 9480 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

İNEBOLU'DA ORKÖY KREDİSİYLE ORMAN KÖYLÜSÜNE TRAKTÖR VE EKİPMAN DESTEĞİ VERİLDİ

İNEBOLU'DA ORKÖY KREDİSİYLE ORMAN KÖYLÜSÜNE TRAKTÖR VE EKİPMAN DESTEĞİ VERİLDİ Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) köylüye desteği her geçen yıl artarak devam ediyor. OGM 2024 yılı ORKÖY Programı ka...

İNEBOLU TSM, ASM VE 112 ACİL SERVİS BİNASI İHALE EDİLDİ

İNEBOLU TSM, ASM VE 112 ACİL SERVİS BİNASI İHALE EDİLDİ İnebolu’da farklı yerlerde hizmetini sürdüren Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezleri ile112 Acil Servis ...

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125692

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111234

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130218

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116436

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign