İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
LİMANA 209 MİLYON TL'LİK DEV YATIRIMTarih 18 Mart 2016, 08:49 Editör: Editör

LİMANA 209 MİLYON TL'LİK DEV YATIRIM

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İnebolu Limanı’nın 49 yıllığına özelleştirilmesi için 30 Kasım 2015 tarihinde yapılan ihaleyi onayladı.

Nihai görüşmeleri tamamlanan ve en yüksek teklifi 76 milyon TL ile Cengiz İnşaat’a bağlı Eti Bakır’ın verdiği İnebolu Limanı’nın özelleştirme ihalesi, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun 14.03.2016 tarih ve 2016/31 sayılı onayının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından imzalanarak kesinleşti.

Başbakan Davutoğlu’nun, imzalamasıyla birlikte 49 yıllığına İnebolu Limanı’nın işletme hakkını ve Hopa Termik Santrali’nin varlıklarını alan Eti Bakır AŞ, İstanbul Ortaköy ve Göktürk’deki iki arsa ile Mardin’deki bin dönümü bulan arazilerin de sahibi oldu.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, gazetemize yaptığı açıklamada, ihale şartnamesinin Kastamonu'nun beklentilerini karşılaması için Kastamonu milletvekilleri olarak bir süredir yaptıkları çalışmaları anlattı.

Özelleştirme İdaresi Başkanı ve Eti Bakır AŞ yönetim kurulu üyeleriyle de görüştüklerini aktaran Demir, ““Bunların sözlü teyitlerini de almıştık. Sayın Başbakan’a zaten imzalanması konusunda bir tereddüt olmadığına dair bilgi notu gönderdik” dedi.

İKİ AŞAMALI DEV YATIRIM

Milletvekili Demir, limanla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın İnebolu Limanı için hazırladığı sözleşme tasarısını gazetemizle paylaştı.

İnebolu Limanı’nda yatırım projeksiyonunda 2021 yılına kadar öngörülen toplam yatırım tutarı 209,27 milyon TL (44,25 milyon USD) olarak hesaplandı.

Eti Bakır, ilk aşamada yapacağı işler için 76,2 milyon TL harcayacak.  2016-2017 yılları içinde yapılacak 76,2 milyon TL’lik yatırım kapsamında ana mendirekteki mevcut rıhtım önünde ve yanlarında kazıklı rıhtım, iki rıhtım arasının doldurulması, Ro-Ro gemileri için kapat atma rampası, yeni kazıklı rıhtımlar gerisinde saha betonlama çalışmaları, balıkçı rıhtımları önünde yapılacak dolgu ile oluşturulacak  liman sahası, dalgakıran koruma tabakasının oluşturulan blok ve taşların yeniden tanzimi gibi çalışmalar gerçekleştirilecek.

YATIRIMLAR 2021’DE TAMAMLANACAK

İkinci aşamada ise mevcut 1240 metre uzunluğundaki mendireğin 330 metre uzatılması, tali dalgakıran, 250 ve 200 metrelik kazıklı rıhtımlar, kazıklı rıhtım gerisinde dolgu alanı yapılacak.

İkinci aşamada 2020-2021 yıllarında yapılması öngörülen işlerin toplam maliyeti ise 133,07 milyon TL olarak hesaplandı.

Eti Bakır, limanda iki aşamada gerçekleştireceği yatırımlar için 209 milyon 270 bin TL harcama yapmış olacak. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, dolar cinsinden yatırımın toplam tutarını ise 44 milyon 250 bin USD olarak hesapladı.

BALIKÇI BARINAĞINA 3 MİLYON TL

Eti Bakır AŞ, limana yapacağı yatırımın dışında, balıkçı barınağının yapımı için de İnebolu Belediyesinin göstereceği alana 3 milyon TL yatırım desteği sağlayacak.

220 METRELİK GEMİLER YANAŞABİLECEK

Şu anda 150 metrelik gemilerin girebildiği belirtilen limanda yapılacak yatırımlarla rıhtımların boyu 250 metre uzunluğuna kadar ulaşabilecek ve rıhtıma 220 metre boyunda gemilerin yanaşması mümkün olacak. Bu da 30 bin dwt’lik gemilerin limanımıza yanaşabilmesi anlamına geliyor.



  |  Bu haber 7444 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125642

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111194

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130166

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116398

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign