İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
MİLLETVEKİLİ DEMİR'DEN BAŞKAN UZUNER'E HEM UYARI, HEM ÇAĞRITarih 26 Mart 2016, 14:49 Editör: Editör

MİLLETVEKİLİ DEMİR'DEN BAŞKAN UZUNER'E HEM UYARI, HEM ÇAĞRI

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, İkinci Bahar Tekstil fabrikasını ziyaret etti. Firma sahipleri Hakan, Harun ve Halit Aydoğan tarafından karşılanan Demir’in ziyaretine AK Parti İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu, il genel meclis üyeleri Özdal Taşçı ve Mehmet Kösem ile partinin ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Fabrikayı gezdikten sonra İnebolu Belediyesi ile firma arasında devam eden tahliye davasına ilişkin açıklama yapan Demir, Belediye Başkanı Engin Uzuner’e yönelik sert eleştirilerini burada da sürdürdü.

İlçe halkının ve en başta da Belediye Başkanının böyle bir yatırım için firmaya teşekkür etmesi gerektiğini belirten Demir, “Belediye Başkanı bu tür yatırımcıların önüne kırmızı halı sermesi lazım, bırakın uğraşmayı” dedi.

“HEYELAN BÖLGESİNE 9 KATLI BİNA YAPTIRIYOR”

Belediye Başkanı Uzuner’e uyarılarda bulunan Demir, Belediyenin sattığı eski mezbaha alanına yapılan 9 katlı inşaatı hatırlatarak, “Aslında bakarsanız bir bina yapılıyor burada. Öğrendiğim kadarıyla 9 katmış. Heyelan bölgesine bina yaptırıyor 9 kat. Yani kendi sattığı ne olursa olsun heyelan bölgesi olduğu belli oranın. Ya arkadaş sen yap, seninle de kimse uğraşmaz, ne yaparsan yap.  Ama burada da bu tür adamlara dokunmayacaksın. Sen bugün varsın, yarın yoksun. Yarın olmayacaksın” dedi.

Duydukları karşısında şaşkınlık yaşadığını ifade eden Demir şunları söyledi:

“İLÇEYE İHANET EDİYOR”

“Bir Belediye Başkanı veya herhangi biri buradaki bir yatırımcıya buradan bir haftada çık git kardeşim veya kiranı şöyle yapıyorum veya seni zora sokması bu ilçeye ihanettir. İhanetten başka hiçbir şey değil. Buradaki çalışan adamı tam tersine elindeki bütün olanakları sunacak ki burada çalışan sayısını 500’e çıkaracak. Parti görüşü ne olursa olsun burada, önemli olan İnebolu’dur. Eğer böyle bir tesise belediye başkanı bana bunu vereceksin, vermezsen git diye mahkeme açıyorsa söyleyecek söz bulamıyorum. Söyleyeceğim benim terbiyeme yakışmaz. Murat Demir vekil olduğu sürece sizin yanınızdayım. Getirip başka bir yere taşımanızı ben şahsen istemem. Kastamonu’daki yatırımınızı da Allah muvaffak eylesin. Orayı da burayı da tutmanızı ben gönülden isterim.”

“ARTIK TUTUNACAK DALI YOK”

“AK Parti güçlü bir parti. O ben MHP’liyim, siz AK Partilisiniz deyip de böyle zorlaştırmalara girmesin. Şu anda dünyanın en güçlü partilerinden biri AK Parti. Onun da güçlü vekilleriyiz biz. Artık Kastamonu da 3-0. Artık MHP’nin milletvekili de yok, tutunacak dalı da yok. Bizimle iyi geçinirse, bizimle diyaloglarını iyi kurarsa biz de ona elimizden gelen desteği sağlarız. Buna da hazırız. Ben miting yaptığım gün söylediğim sözler onun arşivlerinde durur, ben zeytin dalı uzattım. Elimden gelen her şeyi yaparım dedim. Ama aynı gün 1-2 saat sonra bizim arkamızdan söylemedik söz bırakmadı. Biz kimseyle kavga etmenin derdinde değiliz. Ama burada yatırımcının iş yapan insanların ekmeği için çaba sarf eden insanlarla uğraşacaksa biz de o belediye başkanıyla uğraşırız. Her ay kafasına birileri dikilir. Ben de bu kadar net konuşuyorum. Yarın desin ki Murat bey tamam biz geçmişi geçmişte bırakıyoruz geleceğe bakıyoruz ben geçmişin hiçbir lafını etmem geleceğe bakarım ve ona da destek olurum. Parti gözetmeyiz. Bizde bu yok onlar gibi. Ben Küre, Ağlı, Daday belediye başkanlarına destek oluyorum. Elimden geldiğince de olacağım. Yeter ki bize adam gibi düzgün yaklaşılsın.”

“HEYELAN BÖLGESİNE 9 KATLI BİNA YAPTIRIYOR”

“Aslında burada bakarsınız burada bir bina yapılıyor burada. Öğrendiğim kadarıyla 9 katmış. Heyelan bölgesine bina yaptırıyor 9 kat. Yani kendi sattığı ne olursa olsun heyelan bölgesi olduğu belli oranın. Ya arkadaş sen yap, seninle de kimse uğraşmaz, ne yaparsan yap.  Ama burada da bu tür adamlara dokunmayacaksın. Sen bugün varsın, yarın yoksun. Yarın olmayacaksın. Tekstil buradan gittiği zaman ne olacak bu İnebolu’ya. Sen burada kalıcı mısın, kazık mı çaktın buraya. Yine inşallah 2019’da Allah’ın izniyle ben inanıyorum ki bu İnebolu bu tür düşünceli insanları buradan silecek. Bundan emin olun silecek. İnebolu’nun silkinmesi lazım, önüne duvar çekilmiş duruyor. Ben gerçekten şaşırdım. Size teşekkür etmek lazım. Böyle ilçelerde 250 kişiyi istihdam etmek demek sen buranın 1000 kişilik nüfusunu ayakta tutuyorsun. Sen burayı kapatıp gittiğin zaman ne olacak bu insanların hali.

İnebolu’ya ne yaptığını bir anlatsın. Şunu yaptık bunu yaptık desin. Yıllardır İnebolu limanının önüne set çeken, itirazlarla engelleyen gene kendisi. Tesislerin buradan kaçması için bütün çabayı sarf eden yine kendisi.”



  |  Bu haber 9176 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125640

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111194

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130166

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116398

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign