İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
İKİNCİ BAHAR TEKSTİL KAPANIYOR MU?Tarih 01 Nisan 2016, 09:21 Editör: Editör

İKİNCİ BAHAR TEKSTİL KAPANIYOR MU?

İnebolu’da 2007 yılından beri faaliyette bulunan İkinci Bahar Tekstil fabrikası için, İnebolu Belediyesi’nin açtığı tahliye davası sonuçlandı. Halen 250 kişinin çalıştığı ve dolaylı yoldan 1000 kişiye ekmek sağlayan İkinci Bahar Tekstil aleyhine yerel mahkemenin verdiği tahliye kararı, Yargıtay 6. Hukuk Dairesi tarafından onaylandı.

 “TAHLİYE İLE 250 KİŞİ İŞSİZ KALACAK”

İkinci Bahar Tekstil sahibi Hakan Aydoğan, yaptığı açıklamada, 250 kişilik personelle yasal sürenin sonuna kadar faaliyete devam edeceklerini ve çalışanlarını mağdur etmeyeceklerini belirterek, “Fabrikamızda şuanda 250 kişi çalışıyor. İnebolu Belediye Başkanı İdris Güleç’in daveti üzerine AK Parti döneminde İnebolu’ya gelerek yatırımda bulunduk. Fakat İnebolu Belediyesi, MHP’li Belediye Başkanı olan Engin Uzuner kazandıktan sonra anlamsız bir şekilde bizimle uğraşmaya başladı. Sonuç itibariyle usulsüz bir şekilde yaptığı ihale ve ardından açtığı tahliye kararı sonuçlandı. Davayı kaybettik ve bizlere tanınan yasal süreyi sonuna kadar kullanıp binayı tahliye edeceğiz. Bununla birlikte ilçede 250 kişi de işsiz kalacak. Dolaylı olarak da İnebolu’da 1000 kişiye istihdam kapısı olan ekmek teknesi kapanmış olacak” dedi.

İnebolu’daki fabrikalarının kira üzerine değil istihdam şartıyla yapıldığına işaret eden Aydoğan, “Tekstil fabrikamızı kira üzerine değil, istihdam şartıyla yaptık. Fakat bu tesisi Belediye Başkanımız Engin Uzuner yanlış anladı ve iş imkanı yerine kira geliri olarak düşündü. Kaybedenimiz yine her zamankisi gibi İnebolu’muz oldu” ifadelerini kullandı.

“TAHLİYE KARARINDAN ÇATALZEYTİN’DE OLUMSUZ ETKİLENECEK”

Yargıtay 6. Hukuk Dairesi’nin tahliye karanını onamasının ardından çeşitli alternatifleri değerlendirdiklerini söyleyen Hakan Aydoğan, “Ayrıca Çatalzeytin’de faaliyet gösterin ve müşterimize ait tekstil fabrikasının da kapanması söz konusu oldu. Çatalzeytin’deki fabrikada ilçede 130 kişi istihdam ediyordu. Biz, İnebolu’dan fabrikayı tahliye ettikten sonra müşterimizin olan Çatalzeytin’deki fabrikanın sahipleri de, kalıp kalmamayı düşünmeye başladılar. Eğer Çatalzeytin’deki fabrikada taşınırsa 380 kişi işsiz kalacak. Biz, bunun olmaması için çok mücadele verdik ama anlamsız bir şekilde siyasi alınan kararlar nedeniyle fabrikamızı kapatmak zorunda kaldık” diye konuştu.

“KASTAMONU OSB’YE YATIRIM YAPIYORUZ”

İnebolu’daki fabrikalarını Kastamonu’ya taşıyacaklarına dikkat çeken Aydoğan, “İnebolu’da büyük bir istihdam oluşturduk. Bizimle çalışan çok sayıda işçi, şuanda mal, mülk sahibi oldu. Ama bizim iyi niyetimizi birileri yanlış anladı. Tahliye kararıyla birlikte Kastamonu Organize Sanayi Bölgesine yatırım yapmaya karar verdik. Kastamonu OSB’deki fabrikamızı en yakın zamanda tamamlayıp İnebolu’daki fabrikamızı tahliye edeceğiz. İnşallah Kastamonu’daki fabrikamızda 750 kişiyi istihdam edeceğiz. Ne yazık ki kaybeden güzel ilçemiz İnebolu oldu. Biz yine faaliyetlerimize Kastamonu’dan devam edeceğiz. Biz, sadece fabrikamızı başka bir bölgeye taşımış olacağız. Bu yüzden İnebolu Belediyesi ve Belediye Başkanı Engin Uzuner’i İnebolu halkının vicdanına bırakıyorum” şeklinde konuştu.

İKİNCİ BAHAR TEKSTİL’İN TAHLİYESİ İSTENMİŞTİ

İnebolu Belediyesi, 24 Eylül 2012’de yaptığı ihaleden sonra 2886 sayılı kanunun 75. maddesine göre Kaymakamlık tarafından fabrikanın 15 gün içinde tahliye ettirilmesini talep etmişti. Talep Kaymakamlık tarafından reddedilmişti. Bunun üzerine İnebolu Belediyesi, Kastamonu İdare Mahkemesine, ardından da Sulh Hukuk Mahkemesine binanın tahliye edilmesi için dava açmıştı.



  |  Bu haber 10818 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125682

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111224

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130206

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116426

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign