İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
HASTANE İNŞAATININ STARTI VERİLİYORTarih 07 Mayıs 2016, 10:34 Editör: Editör

HASTANE İNŞAATININ STARTI VERİLİYOR

İnebolu Devlet Hastanesi’nin ihalesinin onaylanarak kesinleşmesinin ardından müteahhit firma sahipleri İnebolu’ya geldi.

AK Parti İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu, 24 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilen ancak itiraz engeline takılan İnebolu Devlet Hastanesi ihalesinin onaylanarak kesinleştiğini açıkladı. Karamehmetoğlu’nun açıklamasının ardından; 50 yataklı hastane ihalesini 14 milyon 172 bin lira bedelle kazanan Magnesia İnşaat firmasının yetkilileri hastanenin yapılacağı arsayı incelemek için İnebolu’ya geldi.

Manisa merkezli firmanın sahipleri Sezai Bilekli ve Nuri Gürboğa, AK Parti İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu, Sağlık Bakanlığı yetkilisi, İnebolu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Memiş, başhekim yardımcısı Dr. Mustafa Üye ve İnebolu Devlet Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Ramazan Yaman ile birlikte Musa köyü Köy Hizmetleri şantiyesi karşısındaki hastane arsasını inceledi. İnebolu Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü yetkilileri de hastane arsasına gelerek incelemeye katıldı.

İhalenin kesinleşmesinin ardından İnebolu’ya geldiklerini belirten Magnesia İnşaat ortaklarından Nuri Gürboğa, gazetemize yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı ile önümüzdeki günlerde sözleşme imzalayacaklarını söyledi.

Sözleşmenin imzalanmasından sonra kendilerine yer teslimi yapılarak inşaata başlayacaklarını belirten Gürboğa, “Hastane 50 yataklı ve iki bloktan oluşacak. 3 bin 400 metrekare oturum alanı üzerine 4 katlı ve 12 bin metrekare kapalı alana sahip olacak” dedi.

Gürboğa, normal şartlarda 450 gün iş bitirme sürelerinin bulunduğunu kaydetti.

AK Parti İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu da, gazetemize yaptığı açıklamada, İnebolu’ya yakışan modern bir hastane yapılacağını söyledi.

İhalenin geçen yıl 24 Kasım’da yapılmasına rağmen itiraz nedeniyle sürecin uzadığına dikkat çeken Karamehmetoğlu, “Müteahhit firma yetkilileri ile birlikte arsayı gezdik. Sözleşme imzalanıp yer teslimi yapılarak kısa sürede çalışmalara başlayacaklar” diye konuştu.

KARAMEHMETOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR

Hastanenin ihale sürecini başından beri yakından takip ettiklerini dile getiren Karamehmetoğlu şunları söyledi:

“Hastanemizin bu aşamaya gelmesini sağlayan hemşehrilerimiz Hasan Gürsoy, Kemal Akar ve 24. dönem İstanbul milletvekilimiz Haldun Ertürk’e, 25. dönem Kastamonu milletvekilimiz Mustafa Gökhan Gülşen’e, milletvekillerimiz Hakkı Köylü, Metin Çelik ve Murat Demir’e, Kaymakam beye, imar planındaki katkısından dolayı Belediye Başkanı Engin Uzuner’e ve tüm emeği geçenlere ilçemiz ve teşkilatımız adına teşekkür ediyorum. İnebolu’ya hayırlı olsun.”

İnebolu Devlet Hastanesi ihalesini kazanan Manisa merkezli Magnesia İnşaat’ın Taşköprü Devlet Hastanesi’nin yapımını da sürdürdüğü öğrenildi.



  |  Bu haber 13214 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125642

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111194

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130166

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116398

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign