İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
ARTELLA YILDA 90 BİN KAPI ÜRETİYORTarih 29 Temmuz 2016, 09:38 Editör: Editör

ARTELLA YILDA 90 BİN KAPI ÜRETİYOR

İnebolulu Aslandağ ailesine ait, Türkiye’nin en güçlü kapı, mutfak ve banyo üreticilerinden Artella firmasının ülke sınırlarını aşan başarısı Hürriyet gazetesinde geniş yer buldu.

Artella Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Aslandağ’ın gazeteci Sadi Özdemir’e verdiği röportaj Hürriyet gazetesinde yayınlandı.

Üretimine halen İstanbul’da devam eden ve Sakarya’da daha büyük bir fabrika için kolları sıvayan Artella’nın 60 yıl önce İnebolu’dan başlayan başarı öyküsünün yer aldığı röportaj şöyle:

“TÜRKİYE kapı pazarının önemli oyuncularından Aslandağ Ahşap (Artella), bu yıl 90 bin kapı üretim hedefine sahip. Sakarya’da daha büyük bir fabrika yatırımı için arsa alan firmanın 60 milyon liralık cirosu içinde yüzde 10 olan ihracatın payı da hızla yükseliyor.

KASTAMONULU Aslandağ Ailesi’nin 1988’de 70 metrekarelik bir atölyede kurduğu Aslandağ Ahşap, kapı, mutfak ve banyo üretiminde Türkiye’nin en güçlü sanayicileri arasına girdi. Firmanın sanayi cirosu 70 milyon lirayı bulurken, ihracatın ciro içindeki payı da yüzde 10’a ulaştı. Artella markasıyla piyasada yüksek bir pazar payına sahip firmanın hedefi, ihracatını artırarak ‘dünyanın kapıcısı’ olmak. Bunun için Sakarya’da yeni fabrika yatırımı planlayan Aslandağ Grup Yönetim Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Aslandağ şöyle konuşuyor:

MARANGOZ BABA

“Aslandağ Grup’un kökeni marangozluktan gelir. 60 yıl önce memleketimiz Kastamonu’da, ahşap ev ustası olan babamız Sadettin Aslandağ, bir evi temelinden çatısına kadar ahşaptan ve tamamı el işçiliğiyle yapıyordu. Biz ise, bugünün şartlarına uygun olarak, kurumsal, yeni teknoloji ve endüstriyel üretim sistemlerini kullanan bir şirket olarak aslında baba mesleğimizi devam ettiriyoruz. 1977 yılında işe başladık ve 1988’de ilk atölyemizi İstanbul’da Göztepe Sanayi Sitesi’nde kurduk. 70 metrekarelik bir atölyede 6 kişi çalışıyorduk. Daha sonra yanımızdaki 3 dükkanı da alarak 210 metrekarelik bir alana yayıldık. 2005’te Ümraniye’de 4000 metrekarelik bir alan üzerine kendi fabrikamızı kurduk. 2014’te de 20 bin metrekarelik (kapalı alan 10 bin metrekare) mevcut fabrikamızda çalışmaya başladık.

ABİ-KARDEŞ AİLE ŞİRKETİ

Şirketimizi Tuncay ağabeyimin ve benim girişimlerim, Salih ağabeyim ve kardeşim Aydın’ın desteğiyle bugünlere kadar geldi. Grubumuzun en bilinen markası Artella Ahşap Kapı Sistemleri, Mutfak ve Banyo Çözümleri’dir. Artella markamızla, ahşap kapı ve koridor mobilyası üretiyoruz. Markalı büyük konut projelerinde çok ürünümüz var. Bağdat Cadde’si projelerinde pazarın yüzde 60’ına sahibiz diyebilirim.

Aslandağ Group olarak, ahşap kapı, mutfak ve banyo mobilyaları, çelik kapılar, süpürgelik ve portmanto işleriyle ilgili ağırlıklı olarak proje bazında A sınıfı iş yapan müteahhit firmalara hizmet veriyoruz. 2005 yılında Artella markamızı oluşturduk. O yıllarda Türkiye ekonomisi ve inşaat sektörü hızla gelişiyordu. Bununla birlikte kapı ve mutfak ihtiyacı arttı ve biz de kaliteli ürün ve nitelikli hizmet boşluğunu doldurmuş olduk. Artella markamızla birlikte kapı aksesuarları markası Leono, kasa-pervaz markası Compodoor ile ahşap kapı sistemlerinde komple bir çözüm sunuyoruz.”

13 ÜLKEYE KAPI SATIYORUZ

ASLANDAĞ Group Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Aslandağ, “Aslandağ Ahşap tarafında geçen yıl 60 milyon lira, STCA Gayrimenkulde ise 50 milyon TL ciro yaptık. Aslandağ Ahşap 2015’de yüzde 50 büyüdü ki bu yıl yüzde 100, 2017’de yüzde 40 büyüme hedefliyoruz” diyor ve şöyle devam ediyor: “Bu yıl kapıda 90 bin adet üretim hedefimiz var. 11 bin takım mutfak dolap, 15 bin takım da banyo üretimi planlıyoruz. Gürcistan, Macaristan, Almanya, Amerika, Arabistan ve Afrika ülkeleri olmak üzere 13 ülkeye ihracat yapıyoruz. İhracatımızı bu yıl yüzde 20 artırıyoruz. 2018’de Sakarya Mobilya Organize Sanayi bölgesinde inşaatını sürdürdüğümüz 40 bin metrekarelik fabrikamıza taşınacağız.”

STCA MARKASIYLA KONUT ÜRETİYORUZ

ASLANDAĞ Group Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Aslandağ, inşaat işine de girdiklerini belirtiyor ve şu bilgileri aktarıyor: “Bu kadar yıl inşaat sektörü ile iş yapınca doğru konut projesi hangi lokasyonda gerçekleştirilir, nasıl bir mimari tercih edilir, hangi malzeme seçilir gibi inşaat sektörüne dair önemli tecrübeler edindik. 2009 yılında STCA Gayrimenkul’ü kurduk. İlk konut projemiz, 2015 yılında Kartal Atalar’da Yuvam Kartal oldu. Şu anda da Kartallife Atalar projemizin inşaatına ve satışlarına başladık. Proje, Adalar manzaralı, aile konseptinin hakim olduğu bir proje. Bu işimizin başında kardeşim Aydın var. STCA markası aile şirket yönetimini oluşturan 4 kardeşin sırasıyla (Salih, Tuncay, Cemal, Aydın) isimlerinin baş harflerini temsil ediyor.”



  |  Bu haber 7436 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125682

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111224

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130204

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116426

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign