İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
İSTANBUL’DA İNEBOLU’YU YAŞAMAKTarih 13 Ağustos 2016, 15:34 Editör: Editör

İSTANBUL’DA İNEBOLU’YU YAŞAMAK

     Kalkınma ve gelişim güven ortamında mümkündür. Bölgesel kalkınma için ilgili kurumlar ve muhatap insanlar arasındaki iletişim sağlamlaştırılmalı ve yöre insanına güvenilip, destek verilerek taşın altına elini koyması sağlanmalıdır. Karşılıklı güven ve verimli iletişim sağlanabilirse gizli kabiliyet ve sermaye harekete geçirilerek yeni atılımlar gerçekleştirilebilir.

       Yöre insanına güven, gizli kabiliyetin ortaya çıkması ve yeni atılımlar gerçekleştirmek demişken bu haftaki köşemde “İSTANBUL’DA YÖRE KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAKTAN” bahsetmek istiyorum.

      İstanbul’da yaşayan ve geçimini temin eden, ama İnebolu ile bağlarını hiç koparmayan iki arkadaş Saim GÜREL ve Mustafa KARATAY hafta başında işyerime gelerek ziyaretimde bulundular. Ziyaretin amacı İnebolu kültürünü İstanbul’da yaşatabilmek için neler yapabiliriz konusu ile ilgili Ar-Ge çalışması yapmak, görüş ve düşünceleri paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmaktı.

      Arkadaşların İnebolu sevdasını çok iyi bildiğim için, çabalarını takdirle karşılıyor, sonuna kadar desteklediğimi tekrar buradan ifade etmek istiyorum.

      Arkadaşlar amaçlarının öncelikle İnebolu kültürünü İstanbul’da yaşamak ve yaşatmak olduğunu, İneboluluyum diyen herkese ulaşarak, hizmet etmeyi hedeflediklerini, kâr etmeyi, para kazanmayı ikinci plana attıklarını ifade ettiler.

      İnebolu yöresel ürünlerinin talep gördüğü bir İstanbul piyasasında ilave ürünlerle, sezonu geldiğinde kestane, kanlıca mantarı, ıspıt, dağ çileği, gül reçeli, kestane balı, deli bal, kızılcık tarhanası, hamur tarhanası, İnebolu’dan gelen palamut, hamsi, kalkan balığı, İnebolu ekmeği, İnebolu pidesi ve aklımıza gelmeyen onlarca ürünün “İNEBOLU’dan geldi” sloganıyla talep göreceğini ve iyi bir pazarının olduğunu düşünüyorum.

      Zaten yıllardır İnebolu’da yetişen ve üretilen ürünleri haftanın belirli günlerinde kamyonlarla İstanbul’a götürüp oradaki çeşitli pazarlarda sadece İstanbul’daki İneboluluların değil herkesin hizmetine sunan, tonlarca doğal ve yöresel ürünlerin toplanması ile İnebolu ekonomisine değer katanları da takdirle karşılıyor, hayırlı işler diliyorum.

      Yine İstanbul’da faaliyet gösteren İnebolu derneklerinin de çeşitli projelerle İnebolu’ya ve köylerine hizmet etme çabasında olduklarını görüyor her birini ayrı ayrı kutluyorum.

     İstanbul’daki İneboluluların birlik ve beraberlik içerisinde olduklarını görmek, memleketlerine hizmet etmek için birbirleri ile yarıştıklarını duymak bizleri inanılmaz mutlu eder. Çünkü hepimizin nüfus kağıdında İNEBOLU yazıyor olması ortak paydamızdır.

     ORTAK SEVDAMIZ İNEBOLU’dur.

 



  |  Bu haber 7018 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125638

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111192

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130164

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116396

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign