İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
TEPKİ ÇEKEN DUVAR TIRAŞLANACAKTarih 19 Eylül 2016, 21:01 Editör: Editör

TEPKİ ÇEKEN DUVAR TIRAŞLANACAK

Almanya’da yaşayan gurbetçi hemşehrimiz Ahmet Alibaş’ın Zafer Yolu Caddesi kenarında yapılan duvarla ilgili olarak, 25 Ağustos Şapka İnkılabı törenleri için ilçemize gelen Vali Mesut Yıldırım’a yaptığı şikayete sivil toplum kuruluşlarından da destek gelmesi üzerine Karayolları Bölge Müdürlüğü geri adım attı.

Mühendislerin görüşünü alan Karayolları Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, duvarın 1 metreye yakın bir kısmının tıraşlanmasını kararlaştırdı.

Halk arasında büyük tepki uyandıran duvarın tıraşlanması için alınan kararını Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy ve AK Parti İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu.

KAYMAKAM ATASOY’UN AÇIKLAMASI

“Bayram öncesi bu yolla ilgili Karayolları Bölge Müdürümüz ilçemize teşrif ettiler. Biliyorsunuz İnebolu halkı ve sivil toplum örgütleri bazı taleplerini bize ilettiler. Biz de bu iletilen taleplerle ilgili olarak teknik eleman değiliz ama Karayolları Bölge Müdürümüz bu işin neden böyle olduğunu bize izah etti. Biz de ondan burada ricacı olmuştuk. Teknik elemanların bir kez daha özellikle duvarın yüksekliği, yolun yüksekliğiyle ilgili olarak bir kez daha gözden geçirilebilir mi demiştik. Onlar da bayram sonrası sözlerinde durdular, bizi telefonla arayıp bilgi verdiler. İnşallah bir aksilik çıkmazsa duvar 1 metreye yakın inecek. Tabi köprüye doğru giden yol da bu duvar da tıraşlanacağı için köprüye doğru giden yolda sert bir eğim olacak. Sonuçta biz İneboluluyuz, İnebolu’da  yaşıyoruz. Sizlerle birlikte aynı havayı teneffüs ediyoruz. Sonuçta sizlerin ve sivil toplum örgütlerinin hassasiyetleri bizim için değerlidir.

Ama bu yolun neden yapıldığını teknik elemanların görüşleri doğrultusunda olması gereken bir uygulama olduğunu tekrar belirtmek istiyorum. Yoksa kimse kasti olarak bu yolu bir şöyle yapalım diye düşünmez. Vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak birinci derecede önemlidir.

Bir ricamız vardı. Bir kez daha gözden geçirilebilir mi dedik. Bunu tekrar değerlendirdiler. Sayın Bölge Müdürüm beni aradı. ‘Kaymakam bey, biz şartlarımızın en maksimumunu zorlayarak’ çünkü hem estetik olacak diyoruz, hem vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlayacağız diyoruz, hem de vatandaşın hoşuna gidecek. Yani bu üçünü bir arada yapabilecek, İnebolu halkının istekleri ve talepleri beklentileri bizim için önemli olduğu için maksimum düzeyde hassasiyet gösterilerek yol belki biraz daha eğimli olacak, mühendisler oturmuşlar toplantı yapmışlar tekrar bir proje tadilatı yapılacak. Bendeki ön bilgi bu duvarın 1 metre daha aşağı ineceği yolun meylinin biraz daha sert olacağı. İnşallah İnebolu için hayırlı olur.

Her şeye rağmen oldu bitti mantığıyla hareket edilmiyor. Burada teknik ekibin düşüncesi ve görüşü çok önemli. Eğer teknik ekip derse ki bu yolun 1 metreden daha aşağı olması vatandaşın can ve mal güvenliği açısı estetikten daha önemlidir. Burada Allah korusun bir cana gelebilecek, bir mala gelebilecek küçük bir zarar vebal doğurur. Bu hukuki vebal de doğurur, vicdani vebal de doğurur. Halkımız için, hemşehrilerim için faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Teknik ekip derse ki bu duvarın 1 metrenin altına inmesi denizle alakalı olarak tekrar yolu bozabilir, tekrar sıkıntıya sokabilir derse, ona söz veremem. İdareci olarak da bu vebalin altına giremem. Biz gene halkımızın o taleplerini göz ardı etmemek adına, bir kez daha gözden geçirmek adına biraz daha şartları zorluyoruz, yarın inşallah bir kısmını tıraşlamaya başlayacağız.

Bir metreden fazlasının tıraşlanması vatandaşın can, mal ve güvenliğini tehdit edebilecek unsurlar taşıyorsa estetikten biraz taviz vermemiz gerekecek. Aslında yapılan uygulama doğrudan vatandaşın can ve mal güvenliğine odaklanmış bir projedir. Şunun manzarasını keselim, bunun manzarası kalmasın diye yapılan bir proje değil. Sadece gelen ve giden trafiğin sağlıklı akmasını sağlayan bir proje. Şu anda yolda çok tatlı bir eğim var. Şimdi ne yapacağız, o eğimi biraz daha dikleştireceğiz. Ama eğim dikleştiği zaman biraz daha dikkat, biraz daha hassasiyet göstermek gerekecek.

Burada önemli olan husus da şu, devletimiz, hükümetimiz buraya çok ciddi bir yatırım yapıyor. Burası Kastamonu’yu İnebolu’ya bağlayan duble yolun tamamlayıcısı bir projedir. Ankara’ya en yakın liman olma özelliği taşıyan bir projenin tamamlayıcısıdır bu proje. Dolayısıyla biz aynı zamanda hem bu projenin hızlandırılması için çaba sarf ederken bir taraftan da vatandaşımızın da hassasiyetlerini, vatandaşımızın da bazı kaygılarını göz ardı etmediğimizi de ifade etmek istiyoruz burada. Umarım bu karar başta İnebolu’muz olmak üzere tüm halkımıza hayırlı uğurlu olur diye düşünüyorum.”

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI KARAMEHMETOĞLU’NUN AÇIKLAMASI:

“Halkın buraya bakış açısını çok iyi değerlendirdiklerinden ve hassasiyetlerinden dolayı Sayın Karayolları Bölge Müdürümüze ve ekibine, Kaymakam Beye çok teşekkür ediyorum. İnebolu trafiğini rahatlatmak ve karşıki yola bağlamak için bu yolun olması gerekli. İkinci köprüyü yaptığımızda da ister istemez bir tarafı yüksek kaldı ve bu şekilde bir proje çıktı ortaya. Projenin denize nazır olmasından dolayı belki bizim görüş açımızı veya deniz görüşümüzü biraz bozdu. Halkın bu konudaki hassasiyeti bizim için çok önemli. Biz de aynı konuda hassasiyet gösteriyoruz. Ortaya çıktıktan sonra bunun biraz farkına vardık. Şimdi gereken şekilde, Karayolları Bölge Müdürlüğümüz tekrar inceledi, En azından halkımızın deniz görüşünü açacak şekilde ufak tefek bazı değişikler yapılacak inşallah. Bunu sağlarken ister istemez köprüyü bana göre trafik açısından biraz sıkıntıya sokacağız aslında. Ancak bu meyli vermek için de, bu denizi görmek için de o zaman bu sıkıntıya katlanacağız. Duvarı kestikten sonra önüne yapılan setin denize bir miktar engel olacağını düşünüyoruz. Kışın engel olmaz da taşarsa ona  da artık birlikte oturur bir çaresi bulunur diye düşünüyorum.”



  |  Bu haber 7448 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125642

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111194

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130166

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116398

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign