İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
SİT ALANINA NEŞTER VURULDUTarih 23 Eylül 2016, 08:59 Editör: Editör

SİT ALANINA NEŞTER VURULDU

Belediye Başkanı Engin Uzuner, düzenlediği halk toplantısında, 2017 yılında gerçekleştireceği projeleri tanıttı, hakkındaki iddialara cevap verdi.

Belediye Sinema Salonu’nda düzenlenen toplantıda meclis üyeleriyle birlikte açıklamalarda bulunan Uzuner, en önemli proje olarak gösterdiği Zafer Yolu Caddesindeki yaklaşık 40 bin metrekarelik deniz dolgusu ile bodrum katında 50 araçlık otoparkı bulunan 2 katlı pazaryeri projesini 2017 yılında hizmete sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Eski Belediye binasında kurulan Kent Müzesi’ni de bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında hizmete sunmayı hedeflediklerini anlatan Uzuner, Karayolları Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi’nin bayramdan önceki basın toplantısında kendisine yönelik iddialara sert tepki gösterdi. Özendi’yi yalancılıkla suçlayan Uzuner, kendisinden özür dilemeye davet etti.

Başkan Uzuner’in açıklamalarından satır başları şöyle:

KENT MÜZESİ

“İnebolu’nun anılarını, geçmişteki, cefakar ve vefakarlıkları ölümsüzleştirmek adına Kastamonu’nun hiçbir ilçesinde olmayan, İnebolumuza yakışır bir şekilde bir kent müzesini hedefledik. Son aşamaya geldi. ÇEKÜL Vakfı ve Metin hocamla görüşüp açılış tarihini belirleyeceğiz. Benim hedefim 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında İnebolumuza yakışan kent müzesini açmaktır. Eski Belediye binasına 1 trilyona yakın para harcadık. Şimdi ilçemize yakışır bir şekilde kent müzesi olacak. İnebolu'nun hikayesi, simülasyon bölümü, İnebolu ile ilgili 9 Haziran’ın canlandırılması, Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın canlandırılması olacak. İçine girdiğiniz zaman tüyleriniz diken diken olacak.”

YENİ PAZARYERİ PROJESİ

“Pazaryeri önceki belediye başkanı döneminde yapılmış. Kendilerine teşekkür ederiz. Ama günün şartlarına artık cevap vermiyor. Köylü pazarı dışarıda, yerimiz dar. Trafik sıkıntısı oluyor. Kurulla görüşerek, bazı yetkili organlarla görüşerek buranın 1 kat altına girerek altına 50 arabalık otopark üzerine 2 katlı olarak toplamda 4 bin 500-5 bin metrekarelik bir pazaryeri yapmayı düşünüyoruz. Kurul aşaması bittikten sonra 12. Ayda temelini atıp, yetişmezse Mart, Nisan gibi başlanıp 3 ay içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. 2017’de hizmetinize sunacağız.”

DOLGU ALANI PROJESİ

“Bu proje İnebolu’muzun en büyük projesidir. Allah bu projeyi bana bitirmek nasip etsin. Bu projeyi bitirmeden belediye başkanlığını bırakmayacağım. Bu projeye 2014 yılının 5. ayında start verdik. Projeyi engellemesinler diye çok gizli tuttuk. Üç beş arkadaşımın dışında kimsenin bilgisi yoktu. Onaylanmayınca açıklamadım size yalancı çıkmayayım diye. Çevre Bakanlığı projemizi kabul etti. Çok güzel bir proje dedi. Bu proje için 29 kurumun 28’inden muvafakatlar Çevre Bakanlığına ulaştı. Karayolları 8 ay bekletti. Dediler ki biz buraya duvar yapacağız, denize doğru da 25 metre tahkimat yapacağız. Ondan sonra sen doldur dediler. Biz projemizi yapacağız. Plan onaylanmıştır. 1 aylık askı süresine çıktı. İnşallah Allah nasip ederse önümüzdeki yaza bitirmeyi hedefliyoruz. Karayollarının yaptığı dolgu alanından sonra 65 metre dolgu yaparak o projeyi revize edeceğiz. Karayollarının dolgu alanına taş tahkimatı yaparak havuz oluşturup, tahkimatı yaptıktan sonra burayı Bakanlıkta hafriyat döküm sahası olarak onaylattık. Müteahhit, inşaat yapan, çer çöp dökmek isteyenler götürecek. Hafriyat dolduktan sonra sadece para harcayacak bölüm şu taş tahkimatıyla üzerinin rekreasyon alanları. Rekreasyon alanlarının yüzde 50’sini belediye aracımızla belediye çalışanlarıyla işçiliğini kendimiz yapacağımızdan maliyetlerini sıfıra düşürmeye çalışıyoruz.”

SİT ALANI DARALDI

“İnebolu 1995 yılında yerel yönetimin hatası yüzünden SİT alanı ilan edildi. Koruma amaçlı imar planı yapıldı. İnebolu’da 485 tane ev tescilli, 205 tane planla korunacak yapı, 160’a yakın öneri bina var imar planında. Bunların değişikliğiyle uğraşıyoruz 2 yıldır. En son bu hafta Ankara’da sonucu elde ettik. İnebolu’da koruma amaçlı imar planı sınırını daraltmaya çalıştık. 240 hektarlık alan komple SİT alanı şu anda 90 hektara düşürüldü. Her yapacağımız iş Anıtlar Kuruluna gidiyor. Gide gele 90 hektara düşürttüm. Bu alanlarda yapılacak her türlü yapılaşmalarda kurul kararına gerek kalmadan İnebolu Belediyesince çözülüp inşaat ruhsatı verebileceğiz. Bir de İnebolu Belediyesi doğal sit var 3 bölgede, hastane üstü, Abeş tepe, Yeşilöz, Yukarı Hatıpbağı, bunlar da iki yıllık aşamadan sonra bu hafta genel müdürlük Bakanlığa evrakları gönderdi. 3 bölgedeki doğal SİT alanları da yüzde 80 kaldırmamız kesinleşti.”

İNEBOLU DEVLET HASTANESİ

“İnebolu’da devlet hastanesi yapılmasını isteyen benim kadar hiçbir belediye başkanı olamaz. Afet Evlerinin olduğu yerde 8 bin 800 metre yerimiz vardı. Biz hastaneye yerimizi verdik. Köy Hizmetleri atölyesinden 2 bin küsür metre Vali bey yer verdi. Alan oldu 10 bin metrekare. İmar Planını belediye bütçesinden kendi imkanlarımızla yaptırdık, zemin etütleri her şey bitti, teslim ettik. Devlet Planlamadan ekip geldi, hastanemiz sığmıyor dediler. Bir kat daha yapma şansın var mı dediler. Bir plan değişikliği daha yaptık. Daha sonra tip projenin ihalesi yapıldı. Yapanlardan Allah razı olsun. Ondan sonra kendini AK Partili diye tanıtan iyi aile çocukları İnebolu’ya yapılan devlet yatırımlarını engelleyen, kendilerini AK Partiliyiz diye tanıtanlara söylüyorum, Engin’i nasıl köşeye sıkıştırırız da Engin’le partinin arasını açsak diye gitti vatandaşın biri Bakanlığa şikayet etti. İnebolu’ya yapılacak hizmetleri engelleyenleri partiden atın. Bunlar AK Partili olamaz. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı çalışanı çok seviyor. Valilikten kurmalı bir bilirkişi geldi. Hastaneye ruhsat veremezsin, neden, 18 uygulaması yapacaksın. 18 uygulaması yapamazsın diye hastaneye ruhsat veremezsin dedi. Plan değişikliği yapmışsın, peşinden 18 uygulaması yapacaksın o bölgede, bir tarafı köy, bir tarafı mücavir alan içerisinde. Bu konuda Çevre Bakanlığına yazı yazdım. Buraya ruhsat verebilir miyim diye sordum. Cevap geldi, veremezsin, verdiğin zaman sen ve memurların görevi kötüye kullanmaktan yargılanırsın diyor. Bu konuyla ilgili çok rahatsız oldum, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa 3 sayfalık İnebolu ile ilgili dertlerimi anlattım. 7 yılda gelen müfettişleri, AK Partililerin şikayetlerini anlattım. Beni rencide etmek için hizmetleri engellemeyin. Beni eşek gibi kullanın. Bir adım gelin ben size 3 adım geleyim. Böyle insanların lafıyla ilçenin kaderiyle oynuyorlar.”

“ADLİYE SARAYI YAPILMA ŞANSI YOK”

“Adliye Sarayının yapılma şansı yok. İl Özel İdaresi, AFAD Müdürlüğüne geçici afet bölgesi ilan edilsin diye rapor yazdı. Adalet Bakanlığı Planlama Daire Başkanlığı geçici afet yapıldığı için Kastamonu AFAD Müdürlüğünden afet bölgesi mi değil mi bunun raporunu bekliyor. AFAD Müdürlüğü de burası afettir diyemiyor. Dediği taktirde başı ağrıyacak. Afettir dese yatırım başka yere gidecek. Bunların peşinde koşun, benimle uğraşmayın.”

YENİ TEKSTİL FABRİKASI

“İkinci Bahar gider, üçüncü bahar gelir demiştim. Allah’tan 3F firması geldi. Türkiye genelinde sayılı sırada olan, 2015’te 1,5 milyon yıllık ihracat yapmış büyük güçlü bir firma. Ayın 3’ünde kapasite raporu almak için 20-25 kişiyle başlayacaklar. Hedefleri 150 kişi. 20 kişiyle başlayıp kapasite raporu alıp Ekim’in ilk haftası 100 kişiyle göz doldurur şekilde işçinin kıymetini bilen insanlar olduğunu hep duyuyoruz, işçisine sahip çıkan hak yemeyen bir firma olduğunu duyuyoruz.”

“ORMAN KAMPI’NI 15 HAZİRAN’DA AÇACAĞIZ”

“Orası göze hoş olmayan, birilerinin yuvası olan, uyuşturucunun mekanı olan, kedi köpeğin yavruladığı, bit pire basan bir yer. 1 yıldır uğraşıyorum. Giden bölge müdürü tamam başkan ihaleye çıkalım belediyeye verelim dedi. Bakanlıktan siyasilerin baskısıyla verdirtmediler. Kaymakamlık talep etti, Kaymakamlığa verdiler, altına şerh İnebolu Belediyesine vermemek kaydıyla. Geçen yıl ihaleye çıkıldı, iptal edildi. 1 yıl geçti. Cumhurbaşkanına, Başbakana, Orman Bakanına mektup yazdım, altına da fotoğraflarını koydum. Hemen cevap geldi, derhal ihaleye çıkılsın. Allah Cumhurbaşkanından, Başbakandan razı olsun. İnebolu Belediyesi olarak bugün sözleşme imzaladık. İnşallah 6. Ayın 15’ine kadar orası da nezih bir yer olarak sizlerin hizmetine sunacağız.”

KARAYOLLARI BÖLGE MÜDÜRÜNE SERT CEVAP

“İnebolu Belediyesine gelmiş, çayımı içmiş, kart vermiş. Ey Sayın Bölge Müdürü. Yaşını başını almışsın, adam gibi adamsın. Sana yakıştıramadım bu kadar yalan konuşmayı. Aynı lafları sana iade ediyorum. İnebolu’ya geldi doğru. Niye geldi? Birilerinin gazını almaya geldi. Kaymakamlığa uğradı, Kaymakamlıktan çıktı 152. Şefliğe gitti. Toplantıdan çıktı Kastamonu’ya gitti. İnebolu’da hangi belediye başkanının makamına uğradın. Sen Belediye Başkanlığının kapısını biliyor musun? Benim odamda neler var sen biliyor musun? Bu kadar yalana gerek yok. Seni Allah’a havale ediyorum.

İnebolu Belediyesine sunduğun projede duvar  yok. İnebolu Belediyesine gelip de ben ihale yaptım, bu müteahhide verdim, sizler de yardımcı olun dediniz mi, demediniz. Ne zaman haberimiz oluyor. Bir tane işçi geldi, Acıktım’ı yık, dondurmacıyı yık. Sen nereyi yıkıyorsun dedim ya. İnebolu’da koruma amaçlı imar planı var. Geçmiş belediye başkanlarının suçu hürmetine İnebolu’yu linç eden bir imar planı var. İnebolu’da bu işler saçma sapan yürümez. Anıtlar Kurulundan izin almadan, belediyeden izin almadan sen nasıl işe başlıyorsun. Binaların yıkılma ve duvar yapımı işlerini durdurdum.

Projeyi getirdiler, kendi arabamla kurula getirdim, kurulda rica ettik, ilk haftaki gündeme alması için kurul üyelerini arabayla buraya getirdik. Alelacele rapor yazdırdık. Bir sonraki kurula girdi. Bölge Müdürü İnebolu Belediyesi burası başka belediyelerle bizi karıştırma.

Parayı harcayan İnebolu Belediyesi, kurula getiren İnebolu Belediyesi. Kuruldan onun bahsettiği gibi 1,5 yılda değil, 1,5 ayda karşı yolun 2014 yılında işi bitti, ne hikmetse ihale yaptın süren 700 gün. 4 yıl oldu hala yol açılacak. 3 yılda Boğaz Köprüsü bitti, İnebolu’da hala iki köprü bitecek de İnebolu’nun trafiği rahatlayacak. Senin bölge anlayışın buysa vay Kastamonu’nun ve diğer illerin haline.

Uğur Mumcu Caddesinin alt yapısının yapılmadığını söylemiş. Bölge Müdürü kulaklarını aç iyi dinle. Uğur Mumcu Caddesinin alt yapısı yapıldı. Benim en çok önem verdiğim şey alt yapı çalışması.

Bizim bölge müdürüyle hiç problemimiz yok. Ama kendisi ne hikmetse belediye başkanlarına laf söylemeyi borç edinmiş. Bana yaptığını daha önce Malatya Kale Belediye Başkanına yapmış. Çok yazık sayın bölge müdürüm. Sen bana gelmedin ama ben sana gelir çayını içerim. Bana attığı yalanları affetmiyorum. Allah katında da seni Allah’a havale ediyorum. Beni sivil toplum örgütlerinin ve devletin en büyük makamı olan Kaymakamlık makamında ilçedeki hemşehrilerimin önünde beni küçük duruma düşürerek beni yalancı yerine koyarak bu söylediği yalanlardan özür dilemeni bekliyorum. Bana gelseydin ben sana 10 kere gelirdim. Seni aramadım aramam da. Bir kamyon rotmiks istedik, verdirtmedin. Ben senin yanına neden geleyim. Neyin bana hesabını soruyorsun. Bu projeden de haberin var. Haberin yoksa çağır. Benim projemi 8 ay oyaladınız, seneye kaldı. Ben bu kışın bu yolu göreceğim. Bu yağmurda bu yaptıklarınızı hangi duvar tutacak, hangi yol tutacak. İnşallah afat olmaz. İnebolu olarak hiçbir Karayolları projesine karşı çıkmadık, çıkmayız da. Kuruldan kararları kendi imkanlarımla, kendi birebir ilişkilerimle çıkarmaya çalıştım.  Böyle iftiralara gerek yok.

“BAZI YERLERDE İMARI DURDURDUK”

“İnebolu’da şu anda imarı biraz bu şikayetler sonucu durdurduk. İnebolu’da bazı yerlere imar vermiyoruz 18. madde yapılıncaya kadar. Bütün belediyeleri şikayet ettim. Hepsi bizim yaptığımız gibi yapıyor. Bunlar yapıyor suç değil de, ey Çevre Şehircilik İl Müdürü İnebolu Belediyesi yapınca mı suç. Bu belediyelere uygulama yaptığın yok, İnebolu Belediyesi hastane yapılacak engelledi diye soruşturma açıyorsun. Hastanenin benim kadar yapılmasını isteyen kimse yok. Adliye aynı. Ama lütfen Sayın Vekiller, İnebolu’dan sizi ben Ak Partiliyim diye arayan, belediyeyi suçlayan, beni aramıyorsanız İnebolu Kaymakamlığı var, İnebolu İlçe Teşkilatı var, ondan sonra da lütfedip bana sorun, benden öğrenin.”

“CUMHURBAŞKANINDAN RANDEVU TALEP ETTİM”

“Cumhurbaşkanı da belediye başkanlığı yaptı. Bu konuları sayın cumhurbaşkanı muhakkak okuyacak. Ayrıca randevu da talep ettim birileri vasıtasıyla görüşeceğim kendileriyle. Eğer duyduğu taktirde o Ak Partililerin partide duracağını sanmıyorum. Hizmetleri engellemeyin, hizmetlere destek olun. Ben yanlış yapıyorsam yargı orada, hesabını sorun. 7 yıldır teftiş geçiriyorum, 7 yıldır 200’e yakın müfettiş geldi, Allah’a şükür olsun hepsinden aklandım. Gücünüz yetiyorsa İnebolu’ya bir şeyler yapmak istiyorsanız gelin açık açık toplantı yapalım konuşalım, hizmetleri beraber yapalım.”



  |  Bu haber 8970 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125686

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111228

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130214

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116430

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign